Premium Body Support Club-certificaat voor Fysio Fit Veenstade

Verschenen in Bodylife nummer 4 2022


Al sinds 2015 werken Fysio Fit Veenstade en Body Support op een vruchtbare manier samen. Accountmanager Lize Assink ging bij het veelzijdige vitaliteitscentrum in Vaassen langs om een Premium Body Support Club certificaat uit te reiken. Coaches Ruben Krug en Sabine Kobussen vertellen over deze succesformule binnen hun fysio-fitness.

 
Fysio Fit Veenstade in de Gelderse plaats Vaassen combineert een therapiecentrum met een fitnesslocatie, hetgeen een stevig fundament biedt om cliënten vanuit verscheidene invalshoeken te helpen met hun vitaliteit. Het totaalconcept bestaat uit kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, geriatrie, fitnessbegeleiding, groepslessen en voedingsbegeleiding met behulp van Body Support. Ondanks deze veelheid aan disciplines heeft het centrum een kleinschalig en gemoedelijk karakter, waardoor mensen uit alle verschillende doelgroepen zich er snel thuisvoelen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht door ervaren fitnessinstructeurs en fysiotherapeuten. Dat verlaagt voor cliënten de drempel om gemotiveerd aan hun vitaliteit te werken en in een tempo dat bij hen past hun persoonlijke doelen te behalen.
 
Vrolijker en fitter
 
Volgens coach Sabine Kobussen vormt Body Support een waardevolle aanvulling op het concept van Fysio Fit Veenstade. “Voor leden die willen afvallen en cliënten met gewrichtsklachten als gevolg van overgewicht biedt het programma echt uitkomst. Het laat zich bovendien uitstekend inzetten bij prediabeten en bij ouderen die afname in spiermassa ervaren. Met Body Support hebben we een heel toegankelijke oplossing in huis om het totaalplaatje aan te pakken. We zien veel veertigplussers deelnemen aan het programma, maar ook jongeren weten ons via via te vinden. Zelf ben ik twaalf kilogram afgevallen met behulp van Body Support en daardoor voel ik me zoveel vrolijker en fitter! Mijn man en kinderen eten met de warme maaltijd gewoon mee. Het is mijn houvast en je mag zoveel lekkers eten. Ik heb echt geen honger gehad.” Collega Ruben Krug vult aan: “Body Support werkt ook makkelijk voor ons als coaches. Je voert een meting in en er rolt een nieuw weekmenu uit. Dat scheelt ons tijd en het leert de leden wat ze mogen eten binnen een gezond voedingspatroon. De app geeft hen inzicht in wat ze mogen wisselen. We staan er als coaches volledig achter.”
 
Lidmaatschap voortzetten
 
“Body Support levert ons nieuwe leden op", meldt Sabine Kobussen. “Het is een begrip geworden in de omgeving. Mensen weten ons specifiek hiervoor te vinden. De huidige leden merken dat we ze hiermee goed kunnen helpen, wat hen telkens stimuleert om hun lidmaatschap voort te zetten. We promoten Body Support met twee gezamenlijke startmomenten per jaar, waarmee we het exclusief houden. Onze omzet bedraagt 145 tot 195 euro per deelnemer voor een programma van tien weken. Daarnaast verkopen we het bij extra sportabonnementen en hebben we er weer een ambassadeur bij voor het centrum.” Ruben Krug bevestigt dat en vult aan: “We houden cliënten die in principe de behandeling achter de rug hebben ook langer vast. Een grote doelgroep kampt met overgewicht en stroomt door in een Body Support-programma. Het stelt ons in staat om mensen met hun klachten goed te monitoren, waardoor de drempel laag ligt om terug te stappen naar de therapeut. We zouden Body Support zeker aanraden aan andere fysio-fitnesspraktijken.”
 
Menu op een presenteerblaadje
 
De software van Body Support voorziet in voedingsschema’s voor coaches, clubs, personal trainers, diëtisten, gewichtsconsulenten en overige professionals die makkelijk en efficiënt kun klanten willen begeleiden. Volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Nederlandse Gezondheidsraad zijn achttien verschillende menutypes ontwikkeld, zowel voor reguliere als specifieke toepassingen. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan eiwitrijk, gluten- of lactosevrij en veganistisch. Dit maakt het makkelijk om een brede doelgroep te coachen, zonder dat het diepgaande kennis van voeding vereist. Wel een belangrijk element vormt begeleiding aan de hand van de resultaten.
 
Body Support kenmerkt zich door eenvoudig ingerichte software, waarmee het programma binnen twee minuten een gepersonaliseerd menu op een presenteerblaadje aanreikt. Aanpassingen op basis van dieetvoorkeuren doen vergt slechts een paar simpele stappen. Het systeem genereert bij elk menu automatisch een boodschappenlijst die normale, in de supermarkt verkrijgbare producten bevat. Mede daardoor kan het hele gezin mee-eten. Deelnemers aan het programma krijgen toegang tot de Body Support-app, die het voor hen heel makkelijk maakt om het menu naar believen aan te passen en desgewenst zelfs een eigen schema te maken. De content serveert voldoende keuze tussen verantwoorde opties, waardoor het makkelijk, leuk en leerzaam is om ermee aan de slag te gaan.
Edities