ICG Connect 2.0 tilt interactieve indoor cycling naar nog hoger niveau

Verschenen in Bodylife nummer 4 2022


Nog niet zo lang geleden evolueerde ICG Connect naar een 2.0-versie. Die tilt connected en interactieve indoor cycling naar een nog hoger niveau dankzij upgrades aan zowel de software en de hardware. Volgens de makers ondergaan deelnemers een levensechte sensatie met een sterk motiverend karakter en desgewenst een uitdagend competitie-element.

 
Indoor Cycling Group ontketende een revolutie met het ICG Connected System, een digitaal systeem dat trainingsdata van een hele groep, gevormde teams of individuele deelnemers visualiseert. Ieder van hen krijgt via een eigen display op de bike het Coach by Color-principe gepresenteerd, dat via de ICG App de mogelijkheid biedt om trainingsresultaten op te slaan en te delen. De onderlinge connectie, gekoppeld aan een groot centraal beeldscherm, legt de basis voor een groepsprogramma met uitdagingen tussen de deelnemers onderling of tussen verschillende teams. Fitnessondernemers en instructeurs kunnen daar elke denkbare invulling aan geven, geholpen door een veelzijdig digitaal ecosysteem dat talloze oplossingen en functies herbergt. Die bevorderen de sociale interactie, stimuleren de motivatie en helpen de rijders hun persoonlijke trainingsdoeleinden te bereiken. Daarbij maakt ICG Connect Ride het voor de trainer mogelijk om zowel groeps- als individuele gegevens te registreren en centraal in beeld te brengen.
 
500 landschapsvideo’s
 
ICG Connect visualiseert niet alleen trainingsdata, het voegt ook een inspirerende component toe in de vorm van een levensecht decor. De rijders nemen het bijvoorbeeld tegen elkaar op in de Ronde van Vlaanderen of de groep beklimt de Mont Ventoux, compleet met instelbare hellingsprofielen, wat het wij-gevoel versterkt en op een opwindende manier de rijders drijft om tot hun eigen uiterste grenzen te gaan. De module ICG Tour Coach herbergt meer dan 500 verschillende landschapsvideo’s van elk vijf minuten en daarbij helpt de Forward Motion Video via simulatie, interactie en deelname op afstand om iedereen zijn eigen doel te laten bereiken. Met de ICG World Tour kan de instructeur de deelnemers zelfs op de meest exotische plekken ter wereld laten trainen volgens een van te voren opgestelde playlist en met een choreografie op basis van vooraf gedefinieerde routeprofielen. Dit alles zat al in het oorspronkelijke systeem, maar ICG Connect 2.0 gaat nog een stuk verder en brengt daarmee zowel de kwaliteit van de training als de sensatie voor de renners naar een nog hoger plan.
 
Honderd procent synchronisatie
 
Er zijn enkele interessante ontwikkelingen aan het systeem te melden, allereerst op het gebied van hardware. In de huidige versie van ICG Connect beschikt de instructeur over een hoogwaardige bedieningszuil, die de eerder toegepaste tablet op de bike vervangt. Het systeem heeft een groter beeldscherm en een gebruiksvriendelijker karakter, verbetert de interactie met de deelnemers en vergemakkelijkt het opslaan, oproepen en runnen van lesprogramma’s. Verder voorziet ICG Connect 2.0 in honderd procent synchronisatie van de bike computers, het display voor de instructeur en het centrale beeldscherm. Zo ziet iedereen dezelfde tabellen met ieders prestaties, instructies, animaties en andere informatie, die op een grafisch fraaie en overzichtelijke wijze worden weergegeven. Dat verhoogt de gebruikersbeleving, de betrokkenheid en daarmee het plezier en de motivatie.
 
Voorgeprogrammeerde choreografie
 
De softwarematige noviteiten van ICG Connect 2.0 vinden we op twee fronten terug. Enerzijds is er een volledig nieuw ingerichte app voor de deelnemers, die bijvoorbeeld een serie work-outs met een voorgeprogrammeerde choreografie bevat, gekoppeld aan bijpassende video’s die een fantastische en levensechte ervaring bieden. Doordat de instructeur een groepsprofiel te zien krijgt, kan hij eenvoudig de mix van deelnemers bepalen en een gerichte playlist opstellen. Anderzijds heeft Indoor Cycling Group het aantal programma-opties uitgebreid met onder meer een sprintrace tussen teams over een vooraf gedefinieerde afstand. Dankzij een verbeterde visualisatie op het centrale beeldscherm en de individuele displays komen de challenges beter tot hun recht, wat het enthousiasme van de deelnemers zeker zal aanwakkeren. Samengevat springt de 2.0-versie van ICG Connect naar voren met een geoptimaliseerde gebruiksvriendelijkheid, een veelzijdiger karakter, nog meer variatie dan voorheen. De makers ervan verwachten dat instructeurs meer plezier dan ooit zullen beleven aan het voorbereiden van hun lessen en dat de deelnemers elke keer weer uitkijken naar een enerverende sessie, waarin zij op een inspirerende manier hun doelen behalen.
Edities