gym80 - KING OF MACHINES  

Verschenen in Bodylife nummer 4 2022


gym80 is sinds 1980 een topfabrikant van krachttraining-, fitness- en prestatieapparatuur en is daarmee een van de gevestigde waarden in de sector. Ondanks talloze innovaties en nieuwe ontwikkelingen blijft de apparatenfabrikant uit Gelsenkirchen trouw aan zijn tradities.


Onze missie: we willen nooit stoppen met inspireren! We beloven het niet, we doen het! Echte krachttoestellen, echte training, echt succes, echt onverwoestbaar. Echt gym80!
 
Wij hebben het tot ons doel gemaakt om de wereld sterker te maken. Elke dag werken we met gedrevenheid en passie om de beste toestellen ter wereld te bouwen. Veiligheid en kwaliteit, biomechanica en design zijn de drie belangrijkste gebieden waarop ons werk berust. Zo bereiken miljoenen sporters elke dag hun doelen - beginners, gevorderden of professionals, iedereen voelt dat unieke trainingsgevoel!
 
Krachttoestellen uit het Ruhrgebied
Walter Herden bouwde zijn eigen fitnessapparatuur in de kelder van het Schalker Gymnasium in de vroege jaren 1980, omdat niets op de markt aan zijn eisen voldeed. Door mond-tot-mondreclame van de gestaag groeiende fan-gemeenschap werd dit steeds bekender en nam de vraag gestaag toe, zodat in 1980 het bedrijf gym80 werd opgericht. Vandaag de dag kan het traditionele bedrijf uit het Ruhr-gebied terugkijken op een bewogen verleden met veel goede partners en verreikende, toekomstgerichte beslissingen. Simal Yilmaz, de huidige eigenaar, en zijn team zetten een stevige koers uit naar een sterke missie voor de toekomst: "Gemaakt van staal om de wereld te versterken". De vinger aan de pols houden met digitale oplossingen en blijven inspireren, dat is het doel.
Als topfabrikant van krachttraining-, fitness-, medische en prestatieapparatuur ontwikkelt en produceert gym80 krachttoestellen met een ongeëvenaarde duurzaamheid, gemaakt van 4 mm dik staal. Met een verticale integratie van ongeveer 95% combineert de KING OF MACHINES de modernste technologie met traditioneel vakmanschap. Dit stelt hen in staat geen grenzen te stellen aan de creativiteit en individualiteit van de klanten. Talloze kleurvariaties, bekledingskleuren en haptieken, evenals geborduurde en gelaserde logo's zijn slechts enkele van de mogelijkheden die worden geboden! Met uitstekende biomechanica en krachtcurves, precisie vakmanschap, ultramoderne technologie en een overzichtelijk ontwerp, wordt de training voortdurend gerevolutioneerd. Dit is unieke kwaliteit "Made in Germany"!
 
 
WEIGHT STACK MACHINES - SYGNUM - de complete uitrusting
Vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard: De 4 mm dikke ovale buis - op duurzame wijze vervaardigd in Duitsland.
De serie SYGNUM is gebouwd volgens de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, functionaliteit, veiligheid en trainingscomfort. De perfecte biomechanica, optimale weerstandscurven en individuele instelbaarheid maken de meest effectieve training voor iedereen mogelijk - voor elk trainingsniveau. Van conventionele toestellen met steekgewichten tot dubbele toestellen, toestellen voor spierstrektraining en toestellen met trekkabels, tot banken, multifunctionele stations en uitrustingen: de serie SYGNUM omvat het volledige gamma voor de perfecte fitnessuitrusting.
 
PLATE LOADED - PURE KRACHT
Perfect aangepast aan de respectievelijke krachtcurves, onder andere door het gebruik van speciaal aangepaste contragewichten, opstaphulpmiddelen, diverse handgreepvarianten, de beste biomechanica (diverse verstelmogelijkheden) en geïntegreerde schijfhouders, kenmerken de plate loaded serie PURE KRAFT by gym80.
Trainen op plate loaded toestellen is al lang niet meer alleen een trend. Het is een trainingsgevoel dat veel sporters gewoon niet willen missen. Plate loaded toestellen combineren de robuustheid van de originele oefeningen met korte en lange halters met het trainingscomfort en de stabiliteit van trainen met toestellen. De PURE KRAFT serie van gym80 omvat meer dan 40 toestellen - en het aantal groeit voortdurend! gym80 heeft ook verschillende prijzen gewonnen met de serie PURE KRAFT STRONG! Deze toestellen zijn uitgerust met een uniek en gepatenteerd mechanisme: het load drop mechanisme. Deze kan door de gebruiker worden bediend zonder van positie te veranderen. Het gewicht beweegt in de richting van de draaias en neemt daardoor met ongeveer 30% af. Dit maakt meer herhalingen mogelijk om een maximale stimulans in de spier te creëren. PURE KRAFT is uniek en onverwoestbaar - gebouwd in de gebruikelijke gym80 kwaliteit "Made in Germany"!
 
FUNCTIONEEL - 80ATHLETICS & IRON QUBE
De vraag naar functionele oplossingen is nog steeds groot, omdat functionele oefeningen nu deel uitmaken van (bijna) elke trainingsroutine. Het bedrijf uit Gelsenkirchen biedt daarom een breed scala aan functionele oplossingen met de nadruk op verscheidenheid, kwaliteit en innovatie. Van uitrusting tot afzonderlijke stations en grootschalige installaties zoals de Iron Qubes, tot de serie 80ATHLETICS. De rigs, racks en add-ons van deze serie kunnen zo worden aangepast dat ze werkelijk in elke trainingsruimte passen. Prestatie- en atletiektraining die niets te wensen overlaat!
 
 
Individualiseringen - het bijzondere.
De personaliseringsmogelijkheden van de fabrikant van krachttoestellen uit Gelsenkirchen zijn uniek. Talloze kleurvariaties, bekledingskleuren, een grote verscheidenheid aan haptieken, evenals geborduurde of gelaserde logo's zijn slechts enkele van de vele opties. Uniek, individueel en sterk - KING OF MACHINES!
 
KRACHTVRIJDAG - het bedrijfsevenement
Als er één ding is dat u dit jaar niet mag missen, dan is het wel de KRACHTVRIJDAG op 14/10/2022 in het headquarter van gym80! De nieuwste productontwikkelingen van uitzonderlijke krachttoestellen, de lancering van een innovatieve outdoor-serie, exclusieve deals, een bijzonder sterke competitie, heerlijke drankjes en het lekkerste eten en een geweldige eventavond - de KING OF MACHINES pakt weer groots uit! Schrijf nu in en verzeker u van een plaats!
 
 
Edities