Dock Blue wil walhalla worden voor personal trainers

Verschenen in Bodylife nummer 4 2021


Op vrijdag 27 augustus vierden ondernemers Kevin Kraaijeveld en Evert Bonte de opening van hun eerste vestiging van Dock Blue Personal Training Facility in Alphen aan de Rijn. Personal trainers kunnen op de locatie van twee keer 90m2 zelfstandig met klanten aan de slag gaan. Kraaijeveld en Bonte ontzorgen zo de personal trainers, die hun eigen winkel creëren in het Dock Blue-concept.

 
Kraaijeveld en Bonte kwamen op het idee om Dock Blue te openen doordat het aanbod aan personal trainers toeneemt, maar lang niet iedere (startende) personal trainer de (financiële) mogelijkheden heeft om een eigen gym of studio in te richten. En niet voor iedereen is trainen met klanten in de buitenlucht een optie. De gedachte om die personal trainers tegemoet te treden en hen te steunen, leidde tot de realisatie van Dock Blue Personal Training Facility, waarvan de eerste vestiging opende in Alphen aan de Rijn.
 
"Binnen het Dock Blue-concept kunnen de personal trainers zich volledig op hun klanten richten. Ze worden qua faciliteiten volledig ontzorgd", vertelt Kraaijeveld. "De gym is ingericht met de beste RXDGear, er zijn ook twee intake ruimtes. En naast de hoogwaardige gym apparatuur beschikken we ook over échte barista koffie."
 
SAMENWERKING
Over de aanschaf van de equipment en de inrichting van de gym is goed nagedacht, vertellen de bevriende Alphense ondernemers Kraaijeveld en Bonte. Ze hebben weliswaar een grote affiniteit met fitness en sport, maar hebben geen verleden in de fitnessbranche. "We hebben daarom ook contact gezocht met GymCreators. Zij hebben meegedacht over de indeling van de gym en welke materialen we nodig hebben om de personal trainers optimaal te faciliteren. Er zijn onder andere gewichten en kettlebells in vele gewichten, een monkey bar van vijf meter, meerdere racks, een ski trainer, XEBEX air bike, roeimachines, vier grote box zakken en nog veel meer", aldus Bonte.
 
"We kwamen tijdens de gesprekken met Gym Creators ook snel in contact met een personal trainer die zich niet helemaal happy voelde op de locatie waar hij werkte en hij vond het Dock Blue-concept heel interessant. Hij zag daar ook zeker een goede kans van slagen in voor ons. Hij vertelde dat er bij veel personal trainers behoefte is aan dit soort gyms waar ze een ruimte kunnen huren. Die personal trainer werd voor ons een soort aanjager richting andere personal trainers die belangstelling hadden. Hij is inmiddels de facility manager van Dock Blue en zorgt ervoor dat alles op de locatie netjes blijft."
 
WINKEL IN CONCEPT
Bij de feestelijke opening van de eerste Dock Blue-gym waren eind augustus zo'n honderd gasten aanwezig. Zij konden kennismaken met de personal trainers die zich al hebben aangesloten bij Dock Blue Personal Training Facility, dat zijn er inmiddels zeven. "De personal trainers zijn onze klanten. We hebben zelf weinig te maken met de mensen die komen trainen. We hebben ook geen mensen in dienst. De personal trainers zijn zelfstandig ondernemers en komen dus bij ons om een ruimte te reserveren voor de uren waarin ze met klanten aan de slag gaan. De eerste reacties zijn echt heel positief. We hebben meerdere keren gehoord van personal trainers dat ze dit een walhalla vinden", aldus Kraaijeveld.
 
Dock Blue biedt personal trainers de kans om hun onderneming een boost te geven. "Voor sommige mensen is hun werk als personal trainer nog een deeltijdbaan. Maar misschien hebben ze wel de ambitie om door te groeien naar een voltijdbaan. Dan moet je investeren, maar in deze tijd is dat niet voor iedereen zomaar een optie. Daarom denken wij dat een concept als Dock Blue ook juist in deze financieel moeilijke periode voor velen weer kansen biedt om lekker aan de slag te kunnen gaan."
 
De coronatijd heeft de plannen van Kraaijeveld en Bonte versterkt. "Als ik van boerenverstand uitga dan biedt deze tijd voor personal trainers een kans om in te stappen zonder grote investeringen te doen. Ze zitten niet vast aan vaste kosten, het concept is safe. Je hoeft geen huur te betalen als je geen klanten hebt om mee te sporten", aldus Kraaijeveld.
 
De twee ondernemers zullen Dock Blue regelmatig bezoeken en houden het concept in grote lijnen in handen, maar de dagelijkse leiding is aan de personal trainers. "We houden aan de voorkant nog wel eerst gesprekken met geïnteresseerde personal trainers. Dan weten we ook wel wie er binnenkomt. Uiteindelijk openen zij binnen ons een concept hun eigen winkeltje. Dan is het goed om elkaar eerst te ontmoeten. Je gaat ook een bepaalde vertrouwensband aan. De personal trainers die bij Dock Blue trainingen geven kunnen gebruikmaken van onze app waarin ze aangeven wanneer ze met klanten willen komen. Binnen die app worden verzoeken van de personal trainers verwerkt tot een rooster. Om toegang te krijgen tot de gym krijgen ze een eigen tag waarmee ze de deur kunnen openen en aan de slag kunnen", aldus Bonte.
 
AMBITIE
Kraaijeveld en Bonte hopen dat de locatie in Alphen aan de Rijn een opmaat wordt naar een netwerk van Dock Blue-locaties door het land. "Ik denk dat in elke stad, waarin steeds meer personal trainers hun weg gaan zoeken, behoefte is aan dit soort gyms. Als blijkt dat ons concept echt goed draait, en dat merken we al snel bij deze locatie, dan willen we ook doorpakken. We denken zeker niet klein, maar zijn ook reëel. We gaan er eerst alles aan doen om met de personal trainers deze locatie tot een succes te maken en dan kunnen we bekijken hoe we het concept verder ontrollen", besluit Kraaijeveld.
 

Heb je belangstelling voor het concept van Dock Blue? Bezoek de website: www.dockblue.nl

 
Edities