Easy Active Tegelen wisselt ervaringen en ideeën met collega’s uit

Verschenen in Bodylife nummer 4 2021


Samen sta je sterk. Voor Easy Active Tegelen heeft dat gezegde veel betekenis gekregen, nu de club deel uitmaakt van een professionele organisatie met een concrete toekomstvisie. Naast het perspectief van een lucratieve exit ervaren Marc en Marion Peeters de voordelen van een netwerk waarin collega-ondernemers hun verhaal en ideeën met elkaar uitwisselen.


Tekst: Aart van der Haagen
 
“Toen we ons in 2018 bij Easy Active aansloten, liepen we al een tijdje na te denken over wanneer we onze zaak zouden willen verkopen en hoe dat er dan moest uitzien,” vertelt Marion Peeters. “Vanuit de branche hoorden we dat dat voor een kleine zelfstandige club niet zo makkelijk is, zeker niet als je een redelijke prijs wilt krijgen voor alles wat je in de loop der jaren hebt opgebouwd. Het concept van Easy Active sprak ons eigenlijk meteen aan, mede vanwege de kennismaking met andere ondernemers die in dezelfde situatie zitten. Als kleine zelfstandige vraag je je altijd af met wie je je verhaal kunt delen. Nu sparren we met collega’s in de branche en wisselen we ideeën uit. Erg fijn, want als je zelf op de werkvloer staat, schiet het bedenken van nieuwe strategieën er nog weleens bij in. Overigens merken wij nu, met een professionele organisatie achter ons, dat alles ook blijft draaien en functioneren als wij er niet met onze neus bovenop staan. Klanten hangen minder aan ons en vinden het oké als we een training overdragen aan een medewerker. Voor de exit op termijn is het belangrijk om de zaak los te koppelen van ons als personen.”
 
Aan de boom schudden
 
“Het geeft ons rust in het hoofd en daarmee meer ruimte om creatieve programma’s te ontwikkelen,” vult Marc Peeters aan. “We vinden het bovendien heel prettig dat Easy Active vooruitkijkt, iets waar je als kleine zelfstandige niet altijd aan toekomt. Er ligt al een hele planning voor volgend jaar. Als het gaat om de programma’s, ervaren we het zo dat onze manier van werken in een professioneler jasje is gegoten, met een duidelijke structuur. Zo heeft Easy Active onze oefenstof uitgewerkt in het programma 30 Active. Als collega’s onder elkaar profiteer je van de upsell-mogelijkheden binnen de organisatie. Zo vind ik het hartstikke leuk om andere ondernemers te vertellen over mijn traject om me te ontwikkelen tot vitaliteitscoach, waarbij ik een systeem gebruik dat bij klanten de cellen van het immuunsysteem kan meten. Het geeft veel voldoening om als collega’s samen aan de boom te schudden. Op die manier werken we met elkaar naar een succesvolle exit toe. Kijkend naar de toekomst zien Marion en ik straks best nog een rol voor onszelf weggelegd. We zouden bijvoorbeeld graag als personal trainers aan de zaak verbonden blijven, zonder dat we ons dan nog met de dagelijkse business hoeven bezig te houden.”
 

Meer informatie: www.easyactive.nl


 
Edities