Update vanuit paddock van ClubJoy: vanuit pole position het najaar in

Verschenen in Bodylife nummer 4 2021


Op het moment van schrijven van dit item hebben we net de grand prix van Monza bezocht en waren we getuige van de veelbesproken crash van Max Verstappen met zijn grote rivaal Lewis Hamilton. In de befaamde bochtencombinatie aan het einde van het rechte stuk bij start/finish ging het goed mis. Daarbij landde de auto van Max bovenop die van Lewis. Vanuit onze plaatsen op de Prima Variante-tribune zaten we er werkelijk bovenop en konden we alles van dichtbij aanschouwen.


Op de terugreis van deze mooie trip kreeg ik van Guus Hetterscheid (hoofdredacteur BodyLIFE) het verzoek om mijn artikel uiterlijk een dag later om 12:00 uur aan te leveren. Oeps…. niet genoteerd! Tijd voor een race tegen de klok dus. Ik heb besloten om met een update te komen vanuit de grid, onze grid welteverstaan. De grid van ClubJoy. Wat dat betreft zijn er paralellen genoeg, wij gaan immers ook voor het hoogst haalbaar aantal punten!

Lancering nieuwe huisstijl
Daar waar men in de Formule 1 elk jaar een nieuwe auto presenteert voor het volgende seizoen, hanteren we bij ClubJoy gelukkig wat langer een bepaalde look and feel. Dit jaar is onze huisstijl wel volledig op de kop gegaan en de resultaten daarvan presenteren we medio november. Wij zijn bijzonder verheugd met deze ontwikkeling. Jarenlang maken wij al producten van wereldklasse en met deze stap willen wij ook onze uitstraling oppoetsen. Daarmee maken wij een stevige sprong naar de absolute top!

Lancering instructor app
Deze ontwikkeling lag al even op de plank en hebben wij omwille van de coronasituatie uitgesteld. Clubs hebben gedurende een langere periode vooral crisismanagement moeten voeren. Nu is men geleidelijk weer terug in het oude ritme bestaat er weer ruimte voor innovatie. Tijd voor ons om deze lang gekoesterde tool dan eindelijk te introduceren. Dankzij deze tool heb je als instructeur de workouts van ClubJoy altijd dichtbij op je telefoon. Leren, voorbereiden, lesgeven, mixen maken, het kan straks allemaal met jouw telefoon. De app wordt medio november samen met de nieuwe huisstijl gepresenteerd.

Nieuwe website gaat live bij lancering ClubJoy instructor app en nieuwe huisstijl
Ook onze website gaat op de schop en krijgt een volledig nieuwe uitstraling. Uiteraard ook als een gevolg van de lancering van de nieuwe look and feel. De oude setup van de website - om nog maar eens in F1-termen te spreken - was niet meer van deze tijd. Een upgrade was noodzakelijk. Die is doorgevoerd. Na een aantal updates gaat onze nieuwe website live, tegelijk met de lancering van de app en de nieuwe huisstijl in november 2021.

ClubJoy Battle terug in het Specials pakket!
We kennen bij ClubJoy de zogenaamde Essentials: de programma’s ClubJoy Power, Cycle, Yoga, Core en Fit&Shape. Dit zijn echte money makers in de gemiddelde sportclub. Daarnaast hebben we voor de zogenaamde service programma’s een programmapakket geïntroduceerd, genaamd het ClubJoy Specials pakket. Negen 30-minuten formats die als service workouts aangeboden kunnen worden. Dat alles voor één prijs, waarbij programma’s als ClubJoy Pilates en ClubJoy Booty extreem veel waardering krijgen. In dit pakket zat ook het ClubJoy Fight Mix programma. We kregen veel feedback van onze leden op dit format. Het oude Battle programma werd gemist. Daar hebben we wat mee gedaan en het oude Battle format teruggebracht in het Specials pakket. Het Battle programma is daarmee weer aan te bieden in een 30-minuten en een 45-minuten variant. Daarnaast hebben we ook een HIIT Box workout toegevoegd aan het Specials Pakket. Ook naar Boxing concepten is immers veel vraag. Onze pit crew staat net als die van Red Bull Racing hoog aangeschreven. We passen ons razendsnel aan als de situatie erom vraagt!

Bijzonder veel waardering en loyaliteit van onze leden
Door de jaren hebben we een behoorlijke fan base opgebouwd. Clubeigenaren, clubmanagers en instructeurs, voor deze groepen doen we wat we doen. De relatie is goed en vaak intensief. Voor onze inspanningen tijdens de coronacrisis hebben we erg veel waardering gekregen vanuit onze achterban. Dit leidt ook tot veel loyaliteit. De opzeggingen zijn op één hand te tellen en nieuwe inschrijvingen komen, geheel boven onze verwachtingen, met grote regelmaat binnen. Voor velen zijn we met regelmaat driver of the day. Dat doet ons deugd, dank voor de waardering!
 
Online, hybride of live? Het kan allemaal!
Onze online events zijn door duizenden bekeken. Met items voor al onze doelgroepen: ondernemers, groepsfitnessmanagers en groepslesinstructeurs, hebben we inmiddels vier grote online events achter de rug. De laatste op zaterdag 4 september is ook door clubs als hybride event benut. Met andere woorden: onze beelden werden live geprojecteerd op de club en leden en instructeurs deden live gezamenlijk mee met het event. Een hele mooie manier om leden te inspireren en het team lekker samen met de leden te laten knallen! In november gaan we waarschijnlijk weer helemaal live en ontvangen we leden weer op locatie. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit onzeker blijft en daarmee ook lastig om goed door te pakken. Je weegt de coronamaatregelen voortdurend af. Voordat je het weet komt er weer een red flag en is alle voorbereiding voor niets geweest.

ClubJoy Virtual is een hit
Virtual fitness heeft zich inmiddels bewezen als een hele mooie aanvullende dienst op het reguliere aanbod. Elk uur van de dag jouw favoriete workout in kunnen starten? Dat kan en je kunt daarbij ook nog eens kiezen uit ruim tachtig Nederlandstalige workout varianten. In totaal kun je zelfs meer dan 400 activiteiten on demand instarten wanneer het jou uitkomt. ClubJoy Virtual is geen rookie meer, het is een blijvertje en wordt inmiddels aangeboden bij meer dan 300 clubs in Nederland.

We zijn aanwezig op Fitfair, kom je even bij ons langs?
Op donderdag 24 en vrijdag 25 november zijn we aanwezig op Fitfair. Daar zullen we al onze nieuwe ontwikkelingen aan je presenteren. We zijn samen met onze opleidingspartner Start2Move aanwezig met een stand. Daarnaast heeft Start2Move in AREA 6 een eigen zaal, waarbij gedurende 2 dagen een volledig programma wordt gepresenteerd met inspirerende sprekers voor boeiende thema’s. Kom je bij ons langs voor een bak koffie of een praatje? Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar jouw verhaal en jouw lokale ontwikkelingen. We gaan graag het gesprek met je aan! Onze riders line up en crew staat voor je klaar. Uiteraard kunnen we ook bij jou langskomen wanneer het jou het beste uitkomt. Hoe dan ook, we zijn er voor je!
Edities