Hammer Strength is the bottom line for better results

Verschenen in Bodylife nummer 2 2021


Met de introductie van vier Hammer Strength plate-loaded toestellen sprong Life Fitness in op de toenemende populariteit van strength en performance training: met de Vertical Smith Machine, T-Bar Row, Belt Squat en Glute Drive voegden zij solide, robuuste plate loaded apparaten toe aan hun al zo uitgebreide portfolio. De laatste is vooral gericht op het trainen van billen en benen – een trend die niet meer weg te denken is.


Neem eens even de tijd om de Googleresultaten van de afgelopen vijf jaar voor ‘glute training’ te bekijken. En ook de YouTube video’s over glute training hebben miljoenen views. Er is duidelijk een stijgende lijn te zien. Deze interesse laat een nog grotere trend zien: de toenemende populariteit van krachttraining in het algemeen. In 2020 was er even een kleine dip, doordat mensen door de Covid-19 pandemie noodgedwongen thuis moesten trainen in plaats van in de sportscholen. Echter laat de vraag naar virtual coaches en work-outs zien dat er nog steeds een grote interesse is. Jonge sporters willen steeds vaker werken aan een sterker onderlichaam. Maar behalve uiterlijk is glute training ook een belangrijk onderdeel om de posterior chain (onderrug, billen en hamstrings) sterker te maken. Hierdoor kunnen prestaties worden verbeterd en het risico op blessures worden verminderd.

Grote voordelen
Krachtoverdracht helpt bij squats en deadlifts, maar ook cleans en snatches. Deze oefeningen zijn absoluut niet meer alleen voor de powerlifters en de bodybuilders, maar worden steeds populairder onder recreatieve sporters. Een sterk onderlichaam verbetert ook de sprintsnelheid, wat handig is in veel sporten. Er is bovendien een kleinere kans op knie- en onderrugblessures en zorgt voor een betere houding en verminderde pijn in de onderrug. Glute training helpt jouw leden om te werken aan hun uiterlijk, een zelfverzekerder gevoel en betere prestaties te bieden. Door ze te voorzien van de juiste toestellen maak je je klanten nog blijer. Iedereen wil graag zijn onderlichaam trainen, maar het aanleren van free weight-oefeningen kan een behoorlijk obstakel zijn. De wat meer traditionele toestellen zoals een legpress, squat- en smith toestellen hebben hun voordelen, maar ook zeker hun beperkingen. Investeren in innovatieve toestellen zoals de nieuwe Hammer Strength Glute Drive en Belt Squat is een slimme manier om leden te werven. Dit laat zien dat je wilt voldoen aan de wensen van jouw leden, waardoor jouw sportschool nog meer opvalt. Daarnaast is het een magneet voor verschillende, mogelijk nieuwe, doelgroepen: atleten, doelgerichte sporters en mensen die geïnteresseerd zijn in het voorkomen van blessures.

Loyaliteit versterken
Vasthouden aan lichaamsbeweging is een van de belangrijkste elementen om sporters te behouden. De bezoekfrequentie is een sterke indicator voor voor contractbeëindiging. Met andere woorden, houd ze sterker en ze zullen langer lid blijven. Help jouw klanten om van hun workouts te genieten, gemotiveerd te blijven en vooruitgang te zien, en zij zullen jou belonen met hun loyaliteit. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door nieuwe toestellen aan te bieden. Dit draagt niet alleen bij aan het verkleinen van de kans op blessures, meer frequente bezoeken en ledenbehoud, maar het draagt ook bij aan de psychologische motivatie. Nieuwe trainingsmogelijkheden moedigen leden aan om de volgende stap te zetten op hun gezondheids- en fitnessreis, terwijl vooruitgang in kracht en prestaties hen in beweging houdt. Ook werkt voorlichting motiverend. Het leren over toestellen voor glute machine training kan een hernieuwde interesse in lichaamsbeweging stimuleren. Tenslotte vinden we een nieuw speeltjes altijd leuk. Dit geeft immers een boost. De stimulans die uitgaat van het uitproberen van een glimmend nieuw toestel is misschien wel van korte duur, maar moet zeker niet worden onderschat.Aandacht voor detail
Bij Hammer Strength geloven we dat je bereid moet zijn om je in te zetten voor succes om je doel te bereiken. Dit geldt voor sporters, trainers en ondernemers, maar ook voor ons als Life Fitness. We raken nooit onze aandacht voor detail uit het oog. We innoveren voortdurend en ontwerpen toestellen met de veiligste, meest efficiënte bewegingsdynamiek. En geloof ons, jouw leden merken absoluut het verschil. Ons merk is geliefd bij veel sporters, maar dit nemen we niet voor lief. We werken iedere dag aan onze reputatie. Life Fitness’ nieuwste toestellen voor het onderlichaam voldoen aan de hoogste Hammer Strength eisen. De plate-loaded Belt Squat biedt de meeste voordelen van de squat, zonder de bovenrug te veel te belasten met een barbell of loshangende gewichten aan een riem.
  • Een hulpstuk voor het uitvoeren van dips met of zonder gewicht.
  • Bandpinnen voor variabele weerstand en explosieve training.
  • Ergonomische handgrepen.
  • Opberghanger met riem en haak.
  • Heeft een capaciteit van 400 kg.

De plate-loaded Glute Drive helpt jouw leden om hun posterior chain te versterken, zonder het gebruik van barbells, benches of andere attributen om de bewegingen uit te voeren.
  • Wordt geleverd met halfronde rugpads om de rug te ontlasten.
  • Maakt een lift-off houding op maat voor alle sporters mogelijk.
  • Ook de Glute Drive wordt geleverd met bandpinnen voor variabele weerstand en explosieve training.

Afgestemd op jouw branding
Wij hebben het dan wel ontworpen, maar het zijn uiteindelijk jouw toestellen. Hammer Strength biedt jou de mogelijkheid om ieder toestel helemaal af te stemmen op jouw branding door zelf de kleuren voor de frames en de bekleding te kiezen. Kies wat je maar wilt, alle details zijn mogelijk. Zo deel jij jouw waarden en visie met jouw leden en creëer je een hechte community. https://www.lifefitness.nl/nl-nl/hammer-strength-glute-zone
Edities