FT-CLUB Walburg belooft een knaller te worden

Verschenen in Bodylife nummer 7 2020


In de vorige editie schreven we over de start van de eerste stand alone FT-CLUB van Nederland. Op moment van uitkomen van BodyLIFE had de club geopend moeten zijn, maar corona gooide roet in het eten. Wat is de stand van zaken? We spreken Arjan van Dorp, franchisenemer van FT-CLUB Walburg.

Arjan, dat moet een tegenvaller zijn geweest…

“Dat kun je wel zeggen, al kwam het natuurlijk niet helemaal als een verrassing. De geplande opening in november haalden we niet omdat corona ook tot leverproblemen bij toeleveranciers zorgde. Toen begin december de infectiecijfers weer opliepen, zagen we de bui wel hangen. Dat betekende ook dat we de geplande pre-sales-activiteiten op een lager pitje hadden staan dan gepland. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet! Al is het lastig plannen: wie weet hoe lang deze situatie gaat duren, mag het zeggen… Laat ik voorop stellen dat ik mijn situatie niet wil vergelijken met collega-ondernemers met operationele clubs, die hebben het veel zwaarder!”

Heb je in de voorbereidende verbouwing van jouw FT-CLUB nog zaken aangepast vanwege corona?
“Uiteraard, we hebben vooral gekeken naar twee essentiële aspecten: ventilatie en desinfectie. We hebben gezorgd voor een luchtbehandelingssysteem dat een overcapaciteit heeft om de lucht in de club daadwerkelijk te verversen, alleen een airco-systeem met recirculatie was geen optie. Verder hebben we ervoor gezorgd dat de handcontacten in de kleedkamers en toiletten minimaal nodig zijn: zo werken de verlichting, kranen, douches en toiletten op sensoren. Reiniging en desinfectie, twee verschillende zaken (!), hebben we ontwikkeld in samenwerking met een gespecialiseerde partner. Op basis hiervan is een gedetailleerd hygiëne- en veiligheidsplan ontwikkeld voor FT-CLUB Walburg. Misschien is het straks niet meer nodig maar we nemen het zekere voor het onzekere. Want laten we niet vergeten: een meerderheid van de bevolking is onrustig en heeft angst voor corona. Ik begrijp goed dat de ondernemers die een operationele club hebben op enig moment gek worden van deze situatie en de randjes opzoeken. Dat zie je natuurlijk regelmatig in, vaak persoonlijke en emotionele, berichten op social media. Ik begrijp ook dat het niet eenvoudig is om de zaken te accepteren hoe ze zijn, maar uiteindelijk bepaalt de consument hoe het vertrouwen in jouw club ontwikkelt. We willen bij FT-CLUB Walburg drempels verlagen en uitleggen wat we doen aan veiligheid voor leden. Vertel wat je doet. En doe wat je vertelt!”Hoe werkt FT-CLUB als franchisegever hier in mee?
“Ik werkte al heel lang samen met de franchisegever voordat FT-CLUB op mijn pad kwam, dus ik heb in de loop van de jaren gezien tot waartoe men in staat is. Toch ben ik positief verrast over hoe snel en doeltreffend men inspeelt op de actualiteit. Niet alleen met betrekking tot marketinguitingen maar ook tot aanvullende opleidingen voor onze coaches, specifiek toegespitst op de komende periode. Dat corona een keer voorbij waait is duidelijk, maar voorlopig hebben we het er nog wel mee te stellen. Al met al kan ik stellen dat de franchisegever ervoor zorgt dat de totaalbeleving die een bezoek aan FT-CLUB Walburg biedt, onverminderd gehandhaafd blijft. Zo hebben we hier ook een toegangscontrolesysteem geïntroduceerd dat gekoppeld is aan de ledenadministratie en de smartphone van de leden. Nog een mooi voorbeeld van drempelverlagend werken. Makkelijk voor de leden, geen hinderlijk toegangspoortje en minder aandacht nodig van personeel. Prospects sturen we bij een afspraakbevestiging een link, waardoor het systeem ook voor hen direct functioneert.”

Hoe ziet de periode eruit totdat je daadwerkelijk kunt openen?
“We gaan natuurlijk niet achterover leunen! Het team is enorm gemotiveerd en staat te trappelen om te starten. Online-activiteiten staan op stapel en ik durf te zeggen dat we ook daar vernieuwend zullen optreden. Verder blijven we constant actief om op de radar te blijven van onze beoogde doelgroep, via onze eigen marketing en via onze lokale partners. Daarnaast blijven we natuurlijk scherp opletten wanneer kansen opduiken. We laten ons niet verrassen.”

Is er verder iets wat je kwijt wilt?
“Ik vertrouw op een belangrijke rol voor een sterke fitnessbranche die klaar staat om haar rol als gezondheidsbevorderende partner verder waar te maken. FT-CLUB zal zich op dat vlak gegarandeerd laten gelden. Verder wens ik al mijn collega´s veel sterkte en alle goeds voor 2021. En oh ja: we zullen de komende maanden regelmatig FT-CLUB Experience Days organiseren, startend vanaf 5 februari. Tegen de tijd dat dit gelezen wordt weten we of dat haalbaar is of dat we ook dit moeten uitstellen.”

Surf voor meer informatie over FT-Club Walburg naar www.ft-club-walburg.nl
Edities