Life Fitness trots op nieuwe roeimachines in Heat Performance Training lijn

Verschenen in Bodylife nummer 7 2020


Een aantal weken geleden heeft Life Fitness twee nieuwe krachtige roeimachines gelanceerd: de Heat Row en de Heat Performance Row. Deze machines zijn ontwikkeld om de roeibeleving voor alle gebruikers te verbeteren. Comfortabel, vloeiend en stil. Zo kun je de Heat Row en de Heat Performance Row het beste omschrijven.


Life Fitness staat als wereldwijde marktleider bekend om het productonderwerp dat de ervaring van de sporter verbetert. Heat-roeimachines passen perfect in die filosofie. In de productie is dan ook veel aandacht besteed aan de functionaliteit. De bedieningsknop op de handvaten, het slimme en toegankelijke ontwerp, de voetbanden met een kliksysteem en een soepele lucht- en magnetische weerstand dragen bij aan de aantrekkelijke en comfortabele prestatietraining op de Heat-machines. De roeiers zijn milieubewust en onderhoudsvriendelijk: de Heat Performance Row is self-powered, waardoor er geen batterijen aan te pas hoeven komen.

Ultieme oplossing voor Small Group Training
Half december ging Nederland weer in een lockdown en dat resulteerde ook in een sluiting van de fitnesscentra. We hopen natuurlijk allemaal zo snel mogelijk de deuren weer te openen en aan de slag te gaan met de gezondheid van de leden, uiteraard met alle maatregelen en de regelgeving in acht nemend. Om na de heropening weer een sterk groepsgevoel te kunnen creëren, biedt de Heat Row de perfecte mogelijkheid om op veilige afstand van elkaar samen aan Small Group Training te doen.

De Life Fitness Heat Row is enorm gebruiksvriendelijk door quick release voet-straps en een 300 graden weerstandsknop die toegankelijk is vanuit de startpositie. Je bent direct klaar om aan de slag te gaan. Tijdens een HIIT of Small Group Training wil niemand tijd verliezen. Bovendien stelt de handige telefoonhouder de gebruiker in staat om de workout te tracken en verbonden te blijven.
De weerstand wordt geleverd door middel van luchtweerstand en magnetische overlay. Hiermee wordt aan beginnende sporters een breder scala aan weerstandniveaus geboden waardoor elke gebruiker helemaal tot het uiterste van zijn of haar vermogen kan gaan. Een ander groot voordeel van deze overlay is het geluidsniveau. De combinatie van lucht- en magnetische weerstand maakt dat deze roeiers relatief stil zijn. En dat is wel zo prettig als er in groepsverband wordt getraind.

De intuïtieve functies van de Heat Row maken het daarnaast voor instructeurs mogelijk om een Small Group Training te optimaliseren met een eenvoudige programmering voor gebruikers. Er is geen uitvoerige uitleg vereist. Iedereen kan direct beginnen.Heat Performance Row
De Life Fitness Heat Performance Row bevat uiteraard alle functies van de Heat Row, maar heeft een uitgebreidere digitale ervaring. De Heat Performance Row is ontworpen voor ware elite training. De verbeterde WattRate® TFT-console biedt gebruikers een nauwkeurige feedback en programmering met opties voor Training, Vergelijking en Techniek.

Met liefst honderd weerstandsniveaus kunnen jouw leden trainen op elke gewenste intensiteit en de workout helemaal afstemmen op hun persoonlijke voorkeur. Boost de groepslessen op jouw club met deze nauwkeurige vermogensmetingen! Programma's zoals Race a Distance of Race a Friend gebruiken gamificatie om sporters op een leuke en meeslepende manier te motiveren. Gamificatie biedt gebruikers in de fitnessbranche steeds meer mogelijkheden om via uitdagende spelprincipes de oefeningen nog spannender en plezieriger te maken, waarmee de motivatie een boost krijgt. De Heat Performance Row bevat ook bedieningsknoppen op het handvat om het display op de console snel te kunnen veranderen.

Performance cardio drijft de gebruikers vaak tot het uiterste. De krachtig ontworpen roeimachines dagen de gedreven gebruikers die met een hoge intensiteit willen sporten nog meer uit dan de standaard cardiotrainingen. De WattRate directe vermogensmeter biedt nauwkeurige vermogensmetingen en honderd weerstandsniveaus stellen sporters in staat om hun trainingen af te stemmen.

Coach by Color
De roeibeleving op de Heat wordt compleet gemaakt door Coach by Color. Dat is een gepatenteerd programma dat gebruikmaakt van zonetraining. Daarbij worden sporters tijdens hun workouts direct geïnformeerd over hun resultaten. De kleuren bieden een effectieve en nauwkeurige feedback. Die is specifiek voor elke gebruiker en instructeurs kunnen die feedback gebruiken om groepscoaching te optimaliseren.

"Met de nieuwe Heat Rowers wilden we gestroomlijnde performance rowers creëren die sporters inspireren hun grenzen te verleggen", aldus Thomas Hoeven, Country Manager Life Fitness Benelux. "We streven er altijd naar om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en dat betekent dat we nieuwe producten moeten ontwikkelen die gedreven worden door de laatste trainingstrends. Performance training in combinatie met het gebruik van roeimachines blijft populairder worden bij zowel individuen als in groepsverband. We wilden een hoogwaardige oplossing ontwikkelen met een eye-catching design om de roeibeleving naar een hoger niveau te tillen, en de Heat Rowers maken dit waar.”

www.lifefitness.nl
Contact: marketing.benelux@lifefitness.com
NL: +31(0)180 646 666
Edities