Theragun: vermindert spierspanning, versnelt herstel en verbetert prestaties

Verschenen in Bodylife nummer 7 2020


Theragun werd opgericht in 2008 en gelanceerd in 2016 door chiropractor Dr. Jason Wersland. Voortbouwend op meer dan een decennium van onderzoek en ontwikkeling, maken de Theragun® percussie therapieapparaten gebruik van eigen state-of-the-art technologie om effectief de spierspanning te verminderen, het herstel te versnellen en de prestaties te verbeteren. In 2020 heeft Theragun zijn merknaam veranderd in Therabody, waarbij het zijn missie voortzet om natuurlijke wellnessoplossingen te bieden door middel van innovatie in de percussie therapieruimte en door zijn eigen in de VS gekweekte en door USDA gecertificeerde organische CBD-lijn op de markt te brengen. Therabody is het meest vertrouwde percussie therapie merk onder professionele sportteams, atleten, trainers, fysiotherapeuten in meer dan zestig landen.

Waarom heeft Therabody een concept van percussie-massage-therapie ontwikkeld?

“Geboren uit noodzaak; in 2007 kreeg Dr. Jason Wersland, chiropractor en oprichter van Theragun, een traumatisch motorongeluk. Het ongeluk liet hem achter in slopende spier- en zenuwpijn en niets wat hij probeerde hielp. Hij probeerde zijn verwondingen te behandelen met vibratietherapie en toen dat niet werkte, begon hij zijn zoektocht naar een handapparaat dat hem de diepe spierverlichting gaf die hij nodig had. Dr. Jason was op zoek naar een effectieve natuurlijke oplossing maar kon, in de zee van technologische apparaten, er geen vinden die hij op zichzelf kon gebruiken. Als gevolg daarvan heeft hij de volgende 8 jaar vijf verschillende versies ontwikkeld en verfijnd, wat heeft geleid tot de eerste lancering van de consumentenprodukten van de eerste generatie - G1 - in 2016. Hij wist het toen nog niet, maar hij creëerde 's werelds eerste versie van wat het Theragun Percussive Therapy apparaat zou worden."

Wat is het voordeel van Theragun?
“Door zijn onderzoek en door het proces van innovatie, ontdekte Dr. Jason Wersland een unieke combinatie van 3 belangrijke zaken die nu Percussieve Therapie definiëren: Frequentie, Amplitude en Koppel. In een competitief landschap werden alle kenmerken van de Theragun zorgvuldig ontworpen om de wetenschappelijk gekalibreerde 16mm amplitude (die 60% groter is dan het gemiddelde vibratiemassageapparaat), 2400 percussies per minuut (frequentie), en geen krachtverlies voor maximaal een extra 30 kg van toegepaste druk te produceren. Deze kenmerkende combinatie maakt de Theragun apparaten effectiever dan enig ander alternatief. In een commerciële omgeving zorgen de nieuwe slimme apparaten van Theragun voor een unieke klantervaring. De Bluetooth-technologie stelt de leden in staat om verbinding te maken met de nieuwe Therabody-app, waardoor ze leren hoe ze het apparaat goed kunnen gebruiken door de geleide programma's op elk moment van hun training te volgen. Daarnaast is het gepatenteerde Therabody Driehoeks-ontwerp, met meerdere handgrepen, ontworpen om belasting en spanning tijdens het gebruik van het apparaat te voorkomen. In tegenstelling tot andere apparaten in de industrie zijn de Theragun-apparaten voorzien van vier handgrepen om de belasting van uw onderarmen, polsen en handen te elimineren. Het is ontworpen om over het lichaam te zweven zonder extra druk. De perfecte balans zorgt voor gemakkelijk gebruik door zowel professionals als alledaagse mensen, met weinig stress of druk op het lichaam. Tot slot is elk van de Theragun hulpstukken gemaakt van niet-poreus schuim met gesloten cellen die geen lotion, zweet of olie absorberen, waardoor de hulpstukken gemakkelijk te reinigen zijn met ontsmettingsdoekjes. Dit leidt tot een meer hygiënische gebruikerservaring. De eenvoudig te reinigen opzetstukken zijn een van de vele doordachte ontwerpen van Theragun.

Hoe kan de Theragun worden gebruikt voor clubleden? 
Hoewel herstel meestal wordt gezien als een post-workout protocol, is het iets dat kan worden geïntegreerd in een hele training of activiteit. Het opwarmen, het activeren van uw lichaam en het toevoegen van een herstellings routine speelt een belangrijke rol in het algemene welzijn en de mobiliteit. Theragun apparaten bieden een spierontlastende oplossing die door de leden zelfstandig, tijdens een PTsessie of in een groepslesomgeving kunnen worden gebruikt. De gepatenteerde state-of-the-art technologie vermindert effectief de spierspanning, versnelt het herstel, verbetert de prestaties en kan worden gebruikt in de dagelijkse training/ routine. De Bluetooth-technologie stelt de leden in staat om naadloos verbinding te maken met de nieuwe Therabodyapp; het biedt een overzichtelijk en een gedefinieerde programmering in de palm van hun handen. Zelfs de meest beginnende gebruikers kunnen een apparaat oppakken, de Therabodyapp downloaden en gemakkelijk de geleide protocollen volgen, zodat ze leren hoe ze het apparaat op elk moment van hun workout op de juiste manier kunnen gebruiken. Theragun apparaten kunnen ook gebruikt worden als een manier om leden enthousiast te maken voor persoonlijke training door Theragun sessies aan te bieden als een extra voordeel bij de aankoop van persoonlijke trainingspakketten.Hoe kunnen clubcoaches Theragun gebruiken?
Trainers, coaches en instructeurs hebben veel succes geboekt met de implementatie in de lessen en met het gebruik van Theragun als een add-on service in persoonlijke trainingssessies. Therabody biedt toegang tot de Therabody Universiteit, die voorziet in opleiding, programmering en certificeringen voor personal trainers, klassikale coaches/instructeurs en gediplomeerde massagetherapeuten om extra hersteldiensten te faciliteren. Door volledig opgeleid te worden met Theragun producten, kunnen personal trainers, klassikale coaches/instructeurs en gediplomeerde massagetherapeuten Theragun apparaten gebruiken om de ervaring van de leden te verbeteren door het aanbieden van kennis en inzicht die de leden uiteindelijk helpen om beter te bewegen, zich beter te voelen, beter te trainen en resultaten te behalen. Dit zal de mogelijkheid bieden om percussie therapie aan te bieden als een belangrijke toegevoegde waarde aan het menuaanbod om zo een nieuwe inkomstenstroom te creëren.

Kan de club Theragun aan haar leden verkopen?
Jazeker. Nooit eerder was er een apparaat of modaliteit in een commerciële omgeving aanwezig, met het bereik van de toegankelijkheid en de toepassing voor de leden om te gebruiken en voor de exploitanten om geld te verdienen. Van toepassing tot digitale content, Therabody's spectrum aan oplossingen en brede consumenten aantrekkingskracht helpen om een geweldige indruk te maken op leden in elke fitness omgeving, of het nu binnen de club is, buitenshuis, of in huis.

Heeft u hier een specifiek aanbod voor?
Het commerciële aanbod van Therabody is uitgebreid, maar kan modulair en flexibel wordenaangepast aan de behoeften van elk operationeel model. Onze Gym carts geven de leden toegang tot de Theragun apparaten, onze nieuwe Wave Roller (met trilschuim) en hebben een aantrekkingskracht welke past bij de esthetiek van elke club. Onze intuïtieve mobiele applicatie fungeert als een nieuwe manier om leden te leren hoe ze het apparaat moeten gebruiken, om de oefeningen en activiteiten in de club beter te laten verlopen, en om het algemeen gebruik te bevorderen. Aangezien clubs hun inkomsten willen verhogen, kan het uitbreiden van het aanbod voor persoonlijke en/of groepstrainingen een eenvoudige aanpak zijn als men bedenkt dat de infrastructuur reeds aanwezig is. Therabody University verzorgt onderwijs, programmering en certificeringen. Niet alleen kunnen deze nieuwe klassikale- en sessieconcepten direct worden gemonetariseerd, ze helpen ook bij het conversieproces en trekken waarschijnlijk een nieuwe doelgroep aan, anders dan alleen dezelfde clientèle. De strategische plaatsing en aanwezigheid van de producten en diensten van Therabody in een club omgeving zorgt voor een passende demo-ervaring voor de producten van Theragun. De combinatie van productvalidatie en producttoepassing is de perfecte mix die bij onze partners tot een succesvolle retailpush heeft geleid. Therabody biedt de ultieme flexibiliteit met betrekking tot het helpen faciliteren van een winstgevend retail initiatief met een minimale of nulinvestering.

Kijk voor meer informatie over Therabody op www.therabody.com of neem contact op via gymsales@therabody.com
Edities