Hoe Life Fitness On Demand ondernemers ondersteunt en sporters motiveert

Verschenen in Bodylife nummer 6 2020


Als eerste leverancier van cardio- en krachtapparatuur bracht Life Fitness in december 2019 on-demand workouts op de commerciële markt. Het aanbod van digitale workouts op touch screens van Life Fitness premium cardio apparaten is erg positief ontvangen bij fitnessondernemers. Wij spraken drie ondernemers die hun klanten met Life Fitness On Demand zelfstandig zien trainen.


Life Fitness On Demand biedt fitnesscentra en fitnessondernemers mogelijkheden om motiverende, digitale coaching van toptrainers te integreren in de begeleiding van sporters. De digitale workouts zijn beschikbaar op loopbanden, climbers, crosstrainers en fietsen.
De workouts zijn zorgvuldig ontworpen om sporters op alle fitnessniveaus te bereiken. Ze variëren tussen de tien en veertig minuten en bieden een grote verscheidenheid aan moeilijkheidsgraden en coaching- en muziekstijlen. Bij de workouts horen speciale afspeellijsten met bijpassende nummers, samengesteld om de sportprestatie te verbeteren.

Life Fitness heeft er inmiddels voor gezorgd dat de Life Fitness On Demand-content nog beter vindbaar is door middel van promotievideo's op de consoles. Dat vergroot de bekendheid van de functie bij de sporters van een fitnessclub. Promotievideo's worden automatisch weergegeven als Life Fitness On Demand via Halo wordt ingeschakeld of via de configuratie van de manager. Er is nu ook een mogelijkheid toegevoegd voor sporters om hun muziekgenre te kiezen. Sporters kunnen inmiddels kiezen uit Hip Hop, Pop, Rock en Electronic / Dance om gemotiveerd te blijven tijdens hun On Demand-training.

GEMOTIVEERD TRAINEN
Personal trainer Rob Hobbel (Rob’s Personal Training in Stellendam) merkt dat sporters in zijn club erg enthousiast zijn over het gebruik van Life Fitness On Demand. “Ik zie Life Fitness On Demand als een extra tool in mijn club. We bieden nog altijd groepslessen aan, maar zeker nu ervaren we dat niet iedereen kan komen vanwege de maximale grootte van de groep in verband met de maatregelen omtrent corona. Met Life Fitness On Demand kunnen sporters wanneer het hen uitkomt zelfstandig aan de slag met een digitale coach. Het is heel makkelijk om in te plannen voor de sporter”, aldus Hobbel.

Niek Tunderman van Sports & Health Club Trifora in Enschede ervaart hetzelfde. “We mogen in de coronaperiode minder sporters binnenlaten. Voor degenen die even niet mee kunnen doen aan een groepsles of zich nog niet prettig voelen bij sporten in groepsverband is Life Fitness On Demand een mooi vangnet”, vertelt Tunderman.

In Sportcentrum Cardo in Waalre merkt Rivellino Dumas dat Life Fitness On Demand klanten triggert om te blijven komen en progressie te boeken. “Het grote aanbod aan digitale work-outs heeft zeker een aantrekkingskracht op onze leden. Wat wij veelal zien is dat ze met programma’s van 15 tot 20 minuten vol gas geven onder begeleiding van muziek en een motiverende coach. Om de zoveel tijd wordt het aanbod ook vernieuwd en geüpdate. Voor veel sporters biedt Life Fitness On Demand een extra steun in de rug om de tijd op een cardio-apparaat door te brengen. De content motiveert sporters om hun cardio-training te voltooien”, zegt Dumas.

Hobbel merkt dat sporters in zijn club erg te spreken zijn over coach Lauren Bustos. “Ja, zij is wel een favoriet bij ons. Ze is heel fanatiek en motiverend. Dat geeft sommigen net een extra zetje om dieper te gaan. Uit hun comfort zone. Life Fitness On Demand is echt een digitale stimulator voor onze klanten. Het maakt daarbij niet uit of je nou traint om fit te blijven of toewerkt naar een specifiek doel”, aldus Hobbel.

GEÏNTEGREERD IN CLUBS
Tunderman werkt sinds 2016 samen met Life Fitness en maakt sinds de introductie van Life Fitness On Demand gebruik van het aanbod aan digitale workouts. In Sports & Health Club Trifora staan zeven loopbanden en crosstrainers die zijn gekoppeld aan Life Fitness On Demand. “We zien het echt als een extra tool binnen het aanbod dat we al hadden. Het is volledig geïntegreerd in onze club. Aanvankelijk hebben via onze social media kanalen klanten op de hoogte gebracht dat we Life Fitness On Demand zouden gaan aanbieden. We zijn een high end club met veel persoonlijke begeleiding. Sporters die aan een traject beginnen laten we kennismaken met de cardio-apparatuur en alle mogelijkheden.”

Dumas van Cardo Waalre vindt het een groot voordeel dat Life Fitness On Demand voor jong en oud eenvoudig in gebruik is. “Natuurlijk helpen we waar nodig, maar veel mensen vinden al snel zelf hun weg in het programma. Je kunt alles op jouw niveau instellen en met de muziek die je wil. Voor ons als trainers neemt Life Fitness On Demand ook een deel van het werk uit handen. Vroeger moesten we voor alles zelf een workout schema opstellen. Nu worden we eigenlijk ontzorgd door de digitale coaches.”

De HIIT-workouts zijn geliefd merken de ondernemers, die door Life Fitness ondersteund werden bij de introductie van Life Fitness On Demand in hun clubs. Hobbel: “Ik was direct enthousiast over het aanbod dat de accountmanager van Life Fitness presenteerde. Ik heb Life Fitness On Demand toen omarmd en heb mijn klanten op de hoogte gebracht van de mogelijkheden. Dat gebeurde in de club via banners en via social media. Er was ook gelijk interesse vanuit sporters voor de workouts.”

“We ontvingen een introductiefilmpje via Life Fitness om te delen op de social media-kanalen. Zo kregen de klanten ook direct een beeld van wat ze konden verwachten”, zegt Dumas, die net als Hobbel en Tunderman, Life Fitness On Demand een echte aanrader vindt voor andere fitnessondernemers. “In de coronaperiode biedt Life Fitness On Demand uitkomst zodat sporters zelfstandig, maar wel onder begeleiding aan de gang kunnen gaan. De sporters die er nu gebruik van maken worden ook gelijk gemotiveerd om weer vaker te komen en progressie te blijven boeken. In combinatie met onze expertise en lesaanbod is Life Fitness On Demand een echte aanwinst gebleken”, besluit Tunderman.

Ga voor meer informatie over Life Fitness On Demand naar de website
 
Edities