BlackBoxPublishers en EuropeActive lanceren Group Fitness in Europa

Verschenen in Bodylife nummer 2 2020

In 2012 zijn EuropeActive en BlackBoxPublishers begonnen aan een systematisch onderzoek naar meerdere onderwerpen in de gezondheids- en fitnessbranche. De eerste publicatie verscheen in 2012: ‘The state of research in the global fitness industry’. Vele onderwerpen volgden zoals Human Capital, Marketing and Sales en Customer engagement in boutique studio’s. Ook werd er in 2018 onderzoek gedaan onder ruim 3000 personal trainers, dit resulteerde in het boek ‘Personal Training in Europe’.


In de fitnesssector is groepsfitness een belangrijke activiteit die door velen wordt aangeboden en waar miljoenen leden wekelijks aan meedoen. Tot voor kort was er weinig onderzoek gedaan naar groepsfitness, voor ons een reden om in dit onderwerp te duiken en onze bevindingen de vatten in ‘Group Fitness in Europe’.. Dit boek is een must-read voor iedereen die betrokken is bij groepsfitness (management).

De volgende onderdelen komen aan bod:
  1. Group Fitness in de literatuur
  2. Group Fitness instructeursonderzoek
  3. Group Fitness bij Europese fitnessketens
  4. Group Fitness in Europa

Voor het onderzoek onder groepsfitnessinstructeurs stond de volgende onderzoeksvraag centraal: “Wat is het profiel van groepsfitnessinstructeurs in Europa met betrekking tot persoonlijke en werk gerelateerde kenmerken?

De enquête werd door EuropeActive verspreid onder Engelse, Franse, Nederlandse, Duitse, Spaanse en Italiaanse instructeurs. Alle instructeurs in de EuropeActive EREPS-database waren uitgenodigd om de enquête in hun eigen taal in te vullen.

Enkele onderzoeksresultaten:
  • 45% van de groepsfitness instructeurs werkt in loondienst en wordt niet per les betaald
  • 55% van de groepsfitness instructeurs werkt als freelance/ZZP-er en wordt per les betaald
  • Gemiddeld ontvangen freelance/ZZP-ers €23,26 per uur
  • Bijna 50% van de groepsfitness instructeurs werkt minder dan 8 uur per week als instructeur
  • 66,3% van de instructeurs geeft les bij een fitnessclub, daarnaast geeft 29,4% van de instructeurs les bij een personal training studio

Meer inzicht krijgen in de groepsfitness industrie? Wil jij weten hoe de top 10 ketens van Europa omgaan met groepsfitness? Je leest het in dit boek!

Dit boek is tot stand gekomen door de ondersteuning van Les Mills en Boxing Company!

Groepsfitness in Nederland
Eerder lanceerde BlackBoxPublishers in samenwerking met NL Actief het boek ‘Groepfitness in Nederland’. Een vergelijkbaar onderzoek binnen de Nederlandse groepsfitness industrie. Gaat je interesse meer uit naar kennis over de Nederlandse groepsfitness industrie in het bijzonder? Dan is dit boek wellicht geschikter voor jou. Ook in dit boek is er onderzoek gedaan onder groepsfitness leveranciers, ondernemers en instructeurs. Daarnaast geeft dit boek ook meer inzicht in de relatie tussen groepsfitness en retentie.
 

Publicatie details

Group Fitness in Europe
Uitgever: BlackBoxPublishers (www.blackboxpublishers.com) en EuropeActive
Taal: Engels
Hard cover en full color boek, 128 pagina’s
Prijs: € 59,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Groepfitness in Nederland
Uitgever: BlackBoxPublishers (www.blackboxpublishers.com) en NL Actief
Taal: Nederlands
Hard cover en full color boek, 244 pagina’s
Prijs: € 49,95
Levertijd: 2-3 werkdagen
Edities