Spinning® en Spivi® de winnende combinatie voor City Alps Amsterdam

Verschenen in Bodylife nummer 2 2020


Dayne en Georgia Muller openden City Alps Amsterdam in maart 2019. De 200 m² grote indoor indoor fiets- en krachtstudio is vooral gericht op Amsterdamse fietsers, hardlopers en andere buitensportliefhebbers die op zoek zijn naar een community om het hele jaar door mee te trainen.


"We zijn City Alps begonnen voor mensen die, net als wij, op zoek zijn naar een plek om te trainen voor een race, reis of avontuur, groot of klein, terwijl ze in een plat en soms nat Amsterdam wonen!" legt Dayne uit. "We zijn een leuke, nuchtere community van fietsers, trailrunners, klimmers, triatleten - eigenlijk iedereen, ongeacht hun fitnessniveau, die graag naar iets buiten de vier muren van een sportschool traint."

De boetiekstudio in Amsterdam heeft 21 Precor Spinner® Chrono Power Bikes evenals bosu-ballen, weerstandsbanden, losse gewichten, kettlebells, medicijnballen, ophangingstrainers en zandzakken. City Alps biedt drie verschillende klassen: prestatiegerichte en op wattage gebaseerde ‘Ride’ klassen, hoge intensiteit functionele training ‘Ride & Lift’ klassen en kracht en mobiliteit ‘Lift’ klassen voor duursporters.

Precor en Spivi
De studio onderscheidt zich ook doordat het digitale trainingssysteem Spivi® gebruikt om een meeslepende omgeving te creëren voor leden in de ‘Ride’ -klassen, gebaseerd op realtime gegevens. City Alps is de eerste indoor cycle of spinning studio in Nederland die samenwerkt met Precor en Spivi. "Omdat we een prestatiegerichte boetiekstudio zijn die ook plezier moet bieden en gemeenschapsgericht is, was Spivi® Smart Training Systems de ideale keuze voor ons", legt Georgia uit.

Professionele fietsers trainen vaak met vermogensmeters om te weten hoe hard ze werken. Met de Precor Spinner® Chrono Power Bikes is City Alps in staat om prestatiegericht fietsen binnenshuis te maken, begeleid door bemoedigende, zeer deskundige instructeurs.

Op Wattage trainen
Georgia, die al 14 jaar een gecertificeerde Spinning®-instructeur is, zegt: “We wisten dat we fietsen wilden die het werkelijke vermogen konden volgen - we zouden dom geweest zijn om iets anders te kiezen. Op Wattage gebaseerde training is waar de spinning wereld naartoe gaat. We gebruiken stroommetingen om ervoor te zorgen dat onze leden in de juiste zone werken, afhankelijk van de klassenstructuur die we hebben gecreëerd... zij het Vo2 max intervallen, lactaatdrempel of verbetering van de algemene aerobe uithoudingscapaciteit.”“Elk lid kan een test doen om hun geïndividualiseerde vermogen of functionele drempelvermogen te beoordelen - ze kunnen het vervolgens in de Spivi-app stoppen en trainen in hun geïndividualiseerde vermogenszone. Dit betekent dat alle trainingen zijn gepersonaliseerd naar waar de leden zich qua fysieke ontwikkeling bevinden.”

Dayne vervolgt: “De Precor Spinner®-fietsen zijn de perfecte indoorfiets. Ze zijn zo dicht bij een buitenfiets als we konden vinden, de geometrie is perfect en het gevoel van de fiets is soepel en consistent. Ze zijn eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, maar nog steeds technisch geavanceerd genoeg om alle gegevens en real-ride feel te bieden die we nodig hebben."Actieve Strava-club
Spivi stelt leden van City Alps in staat om hun ervaring te personaliseren, gegevens bij te houden, te downloaden en te uploaden naar apps zoals Strava, maar ook om bepaalde klassen te gamificeren en de concurrentie van renners naar voren te brengen door de voortgang op een klassement te volgen. “We hebben een actieve City Alps Strava-club; als het niet op Strava staat, is het niet gebeurd!", zegt Georgia.

“De combinatie van de Precor Spinner® Chrono met Spivi heeft onze lessen en de spinning-ervaring naar een hoger niveau getild... Spinning 2.0! Het vermogen op de fiets wordt op het scherm geprojecteerd zodat leden hun inspanningen kunnen vergelijken met klasgenoten, waardoor gezonde concurrentie en motivatie ontstaat. Mensen houden van de data - ze ontvangen allemaal emails na de les met een samenvatting van hun training en kunnen zien welk vermogen ze elke week inzetten om hun voortgang bij te houden en te volgen. " 

Uitbreiding
City Alps heeft momenteel één locatie in Amsterdam Oost, met plannen om in 2021 een tweede studio te openen. Uiteindelijk wil het stel drie locaties hebben geopend tegen het einde van 2022, en vervolgens gaan kijken naar het franchise-model.

Georgia zegt: “Voorlopig concentreren we ons op de technologie, infrastructuur en de training voor personeel en instructeurs. We zijn toegewijd om onze community training, ondersteuning en evenementen van wereldklasse aan te bieden om #adventureready te krijgen en de berg te veroveren. We hopen de 'Only Mountains in Nederland' te zijn en uiteindelijk een hub voor buitensporters over de hele wereld. "

www.cityalps.com
Edities