Zo biedt FlexPower verlichting bij spier- en gewrichtsklachten

Verschenen in Bodylife nummer 2 2020


Het waren Amerikaanse schoolvrienden van oud-topbasketballer Francisco Elson die jaren geleden op het idee kwamen om de ingrediënten Trolamine Salicylate, MSM & Glucosamine te mixen tot een geurloze sportscrème voor (top)sporters. De crème heeft een pijn verlichtende werking en is te gebruiken voor de warming-up, tijdens de inspanning en bij het herstel. In de VS is FlexPower al een begrip. Elson hoopt als distributeur in Europa van FlexPower een premium brand te maken.

We spreken Francisco Elson, de enige Nederlander die ooit kampioen is geworden in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, terwijl de coronacrisis is gestart. Als distributeur van FlexPower in Europa merkt Elson, die tien jaar in de Verenigde Staten profbasketballer was en sinds vier jaar ondernemer is, ook de gevolgen van de coronamaatregelen. “Wij zijn weliswaar vooral online actief als webshop, maar we hebben normaal gesproken ook mensen bij ons op het kantoor werken. Daarnaast zien we dat klanten nu geen prioriteit geven aan het bestellen van een sportcrème. Dat is logisch. De mensen moeten eerst geld reserveren voor de eerste levensbehoeften. Ook in het bedrijfsleven”, aldus Elson.

Nu veel mensen noodgedwongen thuis moeten sporten, blijft Elson ver weg van stuntaanbiedingen. “Het is voor iedereen een moeilijke tijd, maar ik ga nu geen verhalen ophouden dat FlexPower een wondermiddel is dat iedereen nu thuis moet hebben. Er zijn bedrijven die uit deze crisis een slaatje slaan, maar wij niet. Het winstoogmerk moet nu even aan de kant gezet worden om elkaar door deze periode heen te helpen. Ik zou ook zeggen: bied iedereen gratis online workouts aan. Maak je sterk voor klanten, dat krijg je later terug. Ik zag een filmpje uit Italië, waarbij een trainer instructies geeft aan allerlei mensen op balkons in een appartementencomplex. Zo zouden we nu allemaal moeten denken: in een gezamenlijk belang. Laten we hopen dat deze vreemde periode niet al te lang gaat duren.”

Voor mensen die FlexPower nog niet goed kennen, wat voor product is het en welke werking heeft het?
Francisco Elson: “FlexPower is een sportscrème voor stijve en stramme spieren. Het is gemaakt vóór en door sporters en het activeert je lichaam. Flexpower werkt gemiddeld één tot anderhalf uur. Wij willen met de sportleeftijd verlengen en helpen om langer optimaal te presteren. FlexPower zorgt voor soepele spieren en gewrichten tijdens trainingen, wedstrijden of een ontspannen wandeling. Zie het als wanneer je een auto met een koude motor start en opeens naar 100 km/h knalt. Dat is niet goed voor de auto. Ook niet voor het lichaam. De pijn verlichtende elementen zijn goedgekeurd volgens Europese regelgeving, maar bieden natuurlijk geen genezing voor een onderliggende aandoening. We maken gebruik van lichaamseigen stoffen. De essentiële bestanddelen zijn Trolamine Salicylate, MSM en Glucosamine. MSM is een eiwit die het herstel van spieren en gewrichten bevordert en Glucosamine draagt ook bij aan het herstel van de gewrichten. Ik heb er nu zelf ook baat bij vanwege kraakbeenletsel.”Waar komt FlexPower vandaan?
“Uit de VS. Een aantal vrienden uit mijn periode in Amerika heeft FlexPower opgezet en met hulp van artsen doorontwikkeld. In de VS wordt het al sinds 2001 gebruikt, ook in alle grote sportcompetities: basketbal, honkbal, American Football, voetbal, ijshockey. Het is in de tijd ontstaan dat men in de VS nog Vioxx gebruikte, een soort ibuprofen met een verhoogde dosis. Daarin bleek een stof te zitten dat een vergrote kans op hart- en nierfalen veroorzaakte. Mijn vrienden bedachten een alternatief middel. Toen ik in 2003 nog bij de Denver Nuggets basketbalde kwam onze fysiotherapeut, toen het hoofd van alle fysio’s in de NBA, in aanraking met de crème van FlexPower en hij introduceerde het middel bij ons en andere clubs. Er zit zoals bij de vergelijkbare middelen geen eucalyptus of menthol geur aan de crème. Dat is voor de mensen om je heen wel zo fijn als je ergens samen aan het sporten bent.”Heb je in jouw carrière als topsporter vergelijkbare producten gebruikt?
“Ja, die met menthol en eucalyptus, maar dan wordt je bijna gedrogeerd door die lucht, haha. Verder lag ik in mijn tijd als sporter, zoals velen, op de massagetafel en wist je echt niet altijd wat er in al die producten zat die op je benen werd gesmeerd. Met pilletjes, zoals pijnstillers, wilde ik dat wel altijd weten, dat had ik van huis uit meegekregen: niet zomaar iets innemen. Inmiddels hebben sporters veel meer kennis over alles wat hen kan ondersteunen bij hun prestaties en herstel. Soms ook om op social media te laten zien hoe slim ze wel niet zijn. Wij willen vooral een goed alternatief bieden voor de traditionele ibuprofen, paracetamol en tijgerbalsem, die worden gebruikt tegen alle spierklachten en pijntjes. Wij geloven in een gezondere samenstelling van ingrediënten om spieren te verzorgen.”

Hoe gaat de introductie van FlexPower op de Nederlandse en Europese markt? Met welke partijen werken jullie al samen in Nederland?
“We zijn een partner van de Keuken Kampioen Divisie, voetbalclubs uit de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivsie maken gebruik van FlexPower. We werken ook samen met Les Mills en crossfittrainers. We zouden FlexPower nog graag bij meer fitnesscentra willen introduceren. Ook in de fitnessbranche willen we stappen maken. Ons doel is om na de VS ook in Europa een premium brand te worden. Dat zou mooi zijn. Maar laten we eerst met z’n allen deze tijd doorkomen en daarna kan iedereen zijn eigen doelen weer stellen en nastreven.”

Interesse in een nadere kennismaking met Francisco Elson van FlexPower?

Neem vrijblijvend contact op:


FLEXPOWER EUROPE B.V.
info@flexpowereurope.com - +31 (0) 10 26 19 920
Edities