Fitmanager en Eversports bundelen de krachten

Verschenen in Bodylife nummer 3 2019


Het is feest op het kantoor van Fitmanager in Amsterdam. Na de aangekondigde fusie begin dit jaar met de Oostenrijkse branchegenoot Eversports, is vanaf 1 mei alles klaar voor de Benelux. Fitmanager is nu onderdeel van Eversports en koppelt al haar innovatieve softwareoplossingen aan Eversports Studiomanager. Om zo het beste softwareproduct in de markt te lanceren.


De twee bedrijven bedienen met elkaar meer dan 2500 klanten in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarmee zijn ze nu al één van de grootste Europese softwareleveranciers. Met een snelgroeiend team van honderd mensen staat het nieuwe bedrijf in de startblokken om Europees marktleider te worden op het gebied van clubmanagement, betalingen, slimme online boekingen, marketing en promotie. “Een heuse winwin situatie”, benadrukt de nieuwe countrymanager Leon Janssen. BodyLIFE ging daarom bij hem langs voor een interview.

Waarom gaan Fitmanager en Eversports samen?

“In grote lijnen bieden we dezelfde softwareoplossingen voor boutique fitness. Echter heeft ieder van ons zijn sterke punten. In plaats van te concurreren, besloten wij de handen in één te slaan. Binnen de snelgroeiende Europese fit- en healthsoftwaremarkt zijn strategische partnerships namelijk bepalend om de klant te blijven voorzien van de beste oplossingen. Zo blijven we onze klanten ook in de toekomst voorzien van de meest vooruitstrevende softwareoplossing.” “Eversports Studiomanager heeft de perfecte oplossing voor het automatiseren van administratieve taken. Fitmanager staat juist bekend om het gebruiksvriendelijke platform en uitstekende customer support. Door samen te gaan koppelen we de beste onderdelen van beide. Verder hebben wij nu een veel groter developmentteam tot onze beschikking. Met 25 developers zijn wij nu in staat de feedback van klanten direct om te zetten in nieuwe functionaliteiten.”

Vanaf wanneer gaat het gebeuren?

“We lanceren het gefuseerde platform officieel op 1 mei. Nieuwe toevoegingen zijn nieuwe betaalmethodes zoals iDEAL, het opnemen van Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving en de vertaling van de software. Alle nieuwe klanten werken nu automatisch in Studiomanager. Deze uitnodiging krijgen bestaande klanten ook, echter mogen ze ook in Fitmanager blijven werken.”

Waarin versterken jullie elkaar?

“De gezamenlijke kracht zit hem in het delen van elkaars kennis, kunde en ervaring. Beide organisaties zijn ontstaan vanuit een vraag en behoefte in de markt. Ondernemers in de sport waren op zoek naar gebruiksvriendelijke en betaalbare boekings- en administratiesoftware. Eversports is samen met Oostenrijkse sportondernemers deze oplossing gaan ontwikkelen. In Nederland deed Fitmanager hetzelfde. Een persoonlijke benadering, waarbij de relatie tussen de gebruikers en ons team centraal staat, blijft de basis van verdere ontwikkelingen. Op deze manier blijven wij oplossingen ontwikkelen waar vanuit de klant de meeste behoefte aan is.”

Komen er nieuwe diensten en of producten op de markt?

“Onze software is nooit klaar. Nieuwe feedback blijven we implementeren, nieuwe diensten en features toevoegen en de gebruiksvriendelijkheid van de software verbeteren. Naast innovaties op het gebied van administratie automatisering, zijn we nu ook bezig met het uitbreiden van de functionaliteiten op het gebied van bedrijfspromotie en marketing. Zo is er nu een module voor je eigen shop. Je koppelt eenvoudig je betalingssystemen en zet binnen enkele minuten je eigen shop op. Hier kun je verschillende strippenkaarten, abonnementen en acties aanbieden. Daarnaast kunnen er ook producten aangeboden worden. Je hebt nu alles, facturen, betalingen, boekingen, promotionele e-mail en het financieel overzicht in één systeem zitten.”

“Hierdoor heeft de ondernemer nog meer grip op zijn organisatie en de cijfers. Je ziet direct welke lessen, docenten en tijdstippen goed of juist minder goed lopen. Hierdoor kun je makkelijk en snel bijsturen. Je zet nu veel gerichter je marketing in. Dit kan zelfs vanuit de software met digitale vouchers die je bijvoorbeeld aan je website of Facebookpagina koppelt. Je bent veel minder afhankelijk van externe partijen of ‘lukraak adverteren’. Er is weer ruimte voor gericht menselijk contact. Onze klanten zien na enkele maanden al een flinke groei in omzet. Ze besparen niet alleen tijd op administratieve taken, maar ook op promotionele activiteiten.”


 

Wat gaat de gezamenlijke toekomst brengen?

“We hebben het streven om marktleider in Europa te worden. Dit betekent dat we over een jaar of twee flink zijn gegroeid en ons verder hebben ontwikkeld. Een belangrijke meerwaarde voor onze klanten, want ze houden zo toegang tot de nieuwste softwareoplossingen. Dit blijven we doen met een persoonlijke focus op de lokale markt en het streven de beste customer service te blijven bieden. Wij gaan samen voor het meest complete en gebruiksvriendelijke softwarepakket in de health- en boutique fitnessmarkt.”

Speciaal voor de BodyLIFE-lezers: meld je voor 31 mei aan en je gebruikt onze software de eerste twee maanden gratis. Ga voor een vrijblijvende demo naar: managers.eversports.com/nl/demo
 
Edities