Fitness markt & trend rapport 2018 – 2020

Verschenen in Bodylife nummer 1 2019


De fitnessbranche in Nederland is continue in beweging. Met 2000 fitnessclubs, 623 boutique studio’s en 4076 personal trainers, luidt de vraag: hoe ga jij je onderscheiden? Stap één is een beeld krijgen van de branche en de concurrenten.


Om de marktbewegingen in beeld te brengen en te monitoren is BlackBoxPublishers in 2016 begonnen met het publiceren van een tweejaarlijks markt- en trendrapport. Dit rapport heeft als doel om ondernemers, managers, media en vele anderen te informeren over de ontwikkelingen in de fitnesssector. Ditmaal hebben we de nieuwe ontwikkelingen van 2018 – 2020 onder de loep genomen. Het Fitness Markt & Trend Rapport 2018 – 2020 is opgedeeld in drie hoofdstukken: de fitnesssector in beeld, de clubs in beeld en de toekomst in beeld.

De fitness sector in beeld
Wereldwijd telt de fitnessbranche 201.000 clubs en 174 miljoen leden. Landen zoals Duitsland en Groot-Brittannië spelen hierin een grote rol. Maar hoe staat het met de Nederlandse fitnessbranche? Nederland telt 2000 fitnessclubs, waarvan de tien grootste ketens samen bijna 23% van de markt hebben. De groei van de Nederlandse fitnesssector komt met name van ketens en boutique studio’s. Verder krijg je in dit hoofdstuk inzicht in financiële casestudies van PT studio’s, het fitnessecosysteem en de trends.

De clubs in beeld
In dit hoofdstuk krijg je een uitgebreid inzicht in thema’s zoals: organisatie en personeel, leden, instroom en uitstroom van leden, investeringen en kansen en bedreigingen. Enkele inzichten:

• 50 procent van de inschrijvingen vinden online plaats en het aantal online inschrijvingen neemt toe.
• Het grootste deel van het marketingbudget wordt besteed aan social media.
• Gemiddeld wordt er 35 uur per week aan groepslessen aangeboden.
• Opvallend is dat de zonnebank genoemd wordt als faciliteit die in de toekomst niet meer aangeboden wordt.
 • 11 procent van de klanten volgen Small Group Sessies.
• 10,1 procent van de investeringen wordt gebruikt ter investering van trainingen en opleidingen voor personeel. Dit terwijl een tekort aan goed personeel als grote bedreiging voor de toekomst wordt gezien.



De toekomst in beeld
Hoe schatten professionals de toekomst in? In dit hoofdstuk hebben wij toonaangevende professionals vanuit de fitnesssector geïnterviewd waaronder Ronald Wouters (directeur NL Actief), Paul Hover (onderzoeker Mulier Instituut) en Kyle Millroy (general manager Life Fitness). Deze specialisten geven hun visie op de belangrijkste kansen en bedreigingen, verwachtingen met betrekking tot boutique studio’s. Verder geven zij advies aan fitnessondernemers. Dit boek is tot stand gekomen door de samenwerking met NL Actief en Life Fitness.


Boek winnen?
Door de samenwerking met BlackBoxPublishers mogen we twee exemplaren van dit boek weggeven Dus heeft u als trouwe BodyLIFE lezer interesse in? Stuur dan uw gegevens onder vermelding van ‘winactie BlackBoxPublishers’ naar info@bodylifebenelux.nl.


Publicatie details
Uitgever: BlackBoxPublishers (www.blackboxpublishers.com).
Hardcover en full color boek 97 pagina’s.
Prijs: € 67,50

 
Edities