VES viert 35 jarig bestaan

Verschenen in Bodylife nummer 1 2019


Op 26 januari jl. vond in Den Bosch het 35 jarig jubileum van de VES plaats. Onder het motto van ‘herinner je vroeger, droom van morgen en feest op 26 januari’ hebben maar liefst 140 gasten genoten van een afwisselend middagen avondprogramma. Vanuit alle windstreken waren de VES leden, jong en oud(er) gekomen om met elkaar deze mijlpaal te vieren onder de bezielende leiding van spreekstalmeester Richard van Riel.


Het was een geweldig en verrassend programma met een ontdekkingstocht door Den Bosch, dweilorkest, entertainment, violiste, de uitreiking van de VES Awards en cheque aan Villa Joep, speciaal optreden van Richard Groenendijk, verschillende culinaire intermezzo’s, heerlijke drankjes en exquise wijnen, salsa workshop en andere kleine fijne details die het samenzijn de moeite waard maakten.

De feestlocatie
Het was dubbel feest. Niet alleen de VES vierde haar jubileum, maar ook VES collega’s Jan en Gemmy Schellekens deden dat. Zij hebben 35 jaar geleden hun eerste club geopend in het oude theater van Boxtel. Redenen genoeg om de handen inéén te slaan en hun mooie boutiqueclub - pal gelegen naast de Sint Jan - in te richten als bijzondere feestlocatie. De yogazaal en dakterras waren onherkenbaar veranderd als bruisend hart van het feest.

De oprichter & zijn mannen
Iedereen was blij en dankbaar met de aanwezigheid van de oud voorzitter van de VES, Han Mulder. Hij heeft op 30 september 1983 de Nederlandse Vereniging van Erkende Sportscholen opgericht. Samen met een aantal andere bevlogen ondernemers, heeft Han ervoor gezorgd dat de branche geprofessionaliseerd is en een beter imago heeft gekregen. Dat hij nog steeds mensen kan raken bewees hij met zijn vlammende toespraak. Alle oud- en huidige bestuursleden werden vervolgens vol en verdiend in de schijnwerpers geplaatst.



VES Awards
Ook kende de avond een aantal andere officiële momenten met de uitreiking van de VES Awards. Tino Hoogendijk en Frits van der Werff ontvingen een Award ‘als mannen van het eerste uur’. Toen alleen de mannen; tegenwoordig zij aan zij met de partners. Om de nieuwe VES orde in te luiden namen Tineke Hoogendijk en Jellie van der Werff de prijs in ontvangst. En nu nog vrouwen in het bestuur, was de terechte opmerking van de dagvoorzitter.

Naast de oude rotten in het vak is er een hele nieuwe lichting jonge ondernemers die de organisatie het elan gaan geven dat noodzakelijk is om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden. De 3 musketiers van The Gym werden naar voren gehaald als jonge beste nieuwkomers van het jaar. Ernst-Jan en Gerdien Oudenampsen van Sjahto ontvingen de VES service Award. Zij voerden trots en fier de hospitality ranglijst aan het afgelopen jaar. Raf Swerts ontving namens Milon de jaarlijkse partner Award.

Sport for Life en optreden Richard Groenendijk Een indrukwekkend moment was de uitreiking van de cheque van de grote landelijke VES actie voor het goede doel. Al 11 jaar wordt Villa Joep gesteund in haar strijd tegen neuroblastoom kanker bij kinderen. Bestuurslid Juliën van der Slikke kon een prachtig bedrag van 187.000,00 euro overhandigen aan Leontine Heisen en VJ ambassadeur Richard Groenendijk. Prachtig hoogtepunt was het lied dat Richard Groenendijk ten gehore bracht met als thema ‘hoop’. Op naar 2023 en het 40 jarig jubileum

 
Edities