HDD GROUP: Boost je cycling studio

Verschenen in Bodylife nummer 9 2018


De herfst en winter bestaan uit veel korte, donkere en vooral natte dagen en dat biedt kansen voor jouw club! Veel sporters willen deze dagen graag binnen hun work-out doen. Aan jou de taak om ze van de bank te krijgen en naar jouw club toe te trekken. Maar hoe pak je dit aan?

Fietsseizoen

Ook het fietsseizoen buiten is afgelopen. Hoe zorg je er nu voor dat wielrenners en mountainbikers in de herfst en winter in jouw club komen fietsen? Houd je club aantrekkelijk voor fietsliefhebbers, want juist bij deze doelgroep liggen deze periode grote kansen! We spraken met Pascal van Zijl, manager bij Ten Tije sport & wellness beleving uit Apeldoorn. Deze club heeft enkele maanden geleden de cycling studio getransformeerd met wall designs via Studion en ingericht met de nieuwe BODY BIKE.

Pascal van Zijl: “Het herfst- en winterseizoen is begonnen. We hebben enorm veel mooie dagen gehad waardoor fietsers lekker lang buiten hebben kunnen fietsen. Nu is het moment om het juiste programma in je club aan te bieden. Het is 2018, we wilden mee met de tijd en de techniek. Nu we een investering hebben doorgevoerd op het gebied van indoor cycling kunnen we zoveel extra met onze bikes! Zo hebben we ons lesaanbod kunnen vergroten en de diversiteit in de lessen kunnen verhogen.”

Cycling studio
Ten Tije sport & wellness investeerde in 45 BODY BIKES SMART+. Deze bikes zijn voorzien van de laatste technologie en dit maakt innovaties als wattage training en RPM en FTP mogelijk. Prestaties van de deelnemers worden makkelijker meetbaar en je kunt in diverse trainingszones werken. Hierdoor kan je goed werken met verschillende doelgroepen en de voortgang van elk individu meten. De technologieën bieden veel mogelijkheden voor de nieuwe generaties, je kunt nu bijvoorbeeld je mobiele telefoon opladen met de energie die vrijkomt tijdens het fietsen. Het fijne aan deze bikes is dat elke gebruiker zelf bepaalt of hij gebruik wil maken van de smart features.

Pascal: “Uiteraard hebben we ook gekeken naar andere opties. Er zijn meerdere modellen op de markt. Wattage meten is iets wat vandaag de dag steeds interessanter wordt. Maar het design van de BODY BIKE sprak ons het meeste aan. De BODY BIKE SMART+ is een enorm vette fiets! Maar vergeet niet... Het gaat niet alleen om de fiets. FUN staat op nummer 1 en deze BIKE helpt je daarbij.” “In eerste instantie waren enkele deelnemers bang dat ze niet meer mee konden doen met de indoor cycling lessen omdat ze geen smartphone hebben. Totdat ze de eerste rit hadden gemaakt en ontdekten dat het ook zonder smartphone kan.”



Verhoog de beleving
Door je cycling studio te vernieuwen, verhoog je de beleving van de groepslessen voor jouw leden. Leden worden geïnspireerd door de ruimte waarin zij sporten. Als deze is voorzienvan toffe wall designs en een moderne look bikes zullen zij sneller gemotiveerd zijn om naar jouw cycling lessen te gaan en te blijven volgen, wat weer goed is voor het retentiecijfer van jouw club.

Je beloont je huidige leden als het ware met luxere en modernere faciliteiten, en verhoogt daarmee tegelijkertijd jouw mogelijkheden in het groepslesaanbod en de uitstraling van jouw club.

Groepslesaanbod
Indoor cycling is al jaren erg populair. Dit komt met name doordat bij indoor cycling deelnemers veel calorieën en vet verbranden en spiermassa opbouwen. Ook is indoor cycling minder blessuregevoelig, omdat de belasting op de gewrichten minimaal is.

Wie nog steeds denkt dat een cycling studio enkel en alleen gebruikt kan worden voor de gedateerde ‘spinning’ lessen heeft het mis. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van indoor cycling. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er veel innovaties hebben plaatsgevonden op het gebied van groepsfitness. Ook Les Mills heeft hierop ingespeeld met een divers aanbod in cycling programma’s: RPM, Les Mills SPRINT en Les Mills THE TRIP.

Ook al gaat er voor wielrenners niets boven het voorjaar als het om trainen en tochten gaat, als club kun je ervoor zorgen dat wielrenners ook in de herfst en winter blijven trainen en niet in een ‘winterslaap’ gaan.

Wil je graag weten hoe jij je indoor cycling studio een boost kunt geven? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01
of stuur een e-mail naar info@studion.nl.


Door HDD GROUP
 
Edities