Leverancier Technogym is belangrijke factor in succes Gustav Gym

Verschenen in Bodylife nummer 7 2018


Gustav Gym is een ‘boutique gym’ die met twee high-end vestigingen naam maakt in Amsterdam. Eigenaar Pieter Pleunis is trots op zijn concept en hoe hij op een vernieuwende manier een interessante doelgroep aan zich bindt. Doorslaggevend hierbij zijn de A-locaties op de Zuidas en op de Weteringschans in het centrum van Amsterdam.

Door: Niek Arts, foto’s Gustav Gym

Bij Gustav Gym staat de persoonlijke benadering centraal. Er wordt volop ingezet op leden die personal training of small group training volgen in combinatie met zelf fitnessen. Hierbij hebben Pieter en zijn compagnon Jeroen Timmerman vanaf het eerste moment ondersteuning gekregen van Technogym. Met succes: na de opening van de vestiging op de Zuidas twee jaar geleden is recent, de vestiging op de Weteringschans geopend.

De Gustav Gym
Bij Gustav voelt het voor leden aan als thuis, het is dé plek waar ze graag zijn en terugkomen. Pieter: “Als boutique gym spelen we hierop in met luxe die de doelgroep thuis ook gewend is. Natuurlijk begint het bij goede trainers, aansprekende faciliteiten, uitdagende groepslessen en de gewaardeerde Technogym apparatuur. Maar het zit ook in kleine punten als een regendouche, Rituals-producten, goede koffie en een luxe inrichting en aankleding van het pand. Dit zijn randvoorwaarden die bij een boutique-ervaring horen.”

“Onze leden komen voor een optimale beleving. We bieden de ultieme omgeving voor de perfecte work-out op maat. Onze leden hebben een bepaalde levensstijl waarbij het Gustav-concept goed past. Op de Zuidas zien we dat mensen rond lunchtijd en voor- en na werktijd komen sporten en dan vaak even blijven hangen. Terwijl in het centrum de leden juist verspreid komen. Het is daar veel meer erin en er weer uit.”

Uitgekiend concept
Als je door de gym op de Weteringschans loopt, merk je aan alles dat er goed over nagedacht is. De houten afwerking, de visgratenvloer en de wellness-achtige kleedkamers stralen een exclusiviteit uit die de doelgroep aanspreekt. Maar ook de look en feel zijn belangrijk. Zo maken we gebruik van natuurlijke materialen als hout, beton en glas. Verder hebben we in onze locatie op de Zuidas een indrukwekkende watermuur van 16 meter breed staan.

Pieter: “Om de juiste sfeer te vangen hebben we samen met Technogym een paar clubs in Londen bezocht. Een trip waarvan we veel hebben geleerd.” Pieter: “Wij doen al onze marketing online; via de website en op sociale media. Daar vertellen we ons eigen unieke verhaal en dat spreekt aan. Belangrijk hiervoor is dat alles online ook klopt. Veel van onze nieuwe leden komen eerst een keertje sfeerproeven en melden zich later online aan. Dit betekent dat de website qua informatievoorziening, online betaalmogelijkheden en look en feel moet kloppen.”



Samenwerking met Technogym
Belangrijk voor het slagen van Gustav Gym is de samenwerking met Technogym. Pieter vertrouwt al bijna twintig jaar op de kwaliteit en service van zijn leverancier. “Waarom? Omdat ik de beste apparatuur en service wil. Ik zet mijn leden niks anders voor.” Toen Pieter met Gustav begon kreeg hij direct goede ondersteuning van zijn vaste contactpersonen bij Technogym. “Ik ben dan ook heel blij dat Roel Nooijens en Persijn Berende mij vanaf het allereerste begin hebben bijgestaan. Zo is de indeling van de apparatuur maatgevend voor het ontwerp van de architect. Daarom zaten Persijn of Roel ook bij deze belangrijke gespreken. Vanuit hun ervaring en kennis denken ze op een hoog niveau mee en laten mij zo betere keuzes maken.”

SKILL LINE
In beide vestigingen van Gustav staat highend apparatuur van Technogym. Vooral over de SKILL LINE-apparatuur is Pieter enthousiast. Het design, de kwaliteit en het gebruiksgemak van de SKILLROW™, SKILLBIKE™ en SKILLRUN™ overtuigt hem iedere dag weer van zijn keuze voor Technogym. Vooral de SKILLROW™ wordt volop gebruikt bij Gustav.

Pieter: “Dit komt mede omdat we er op de Zuidas een exclusieve groepsles mee verzorgen. Onder leiding van voormalig olympische roeiers Tycho en Vincent Muda doen de leden in een kleine groep een volledige body workout. Het is veel meer dan roeien alleen. Afwisselende intervallen op de roeimachines leveren een work-out met vierdubbel effect: hoge intensiteit zweten, lage impact op je energie, hoge vetverbranding en full body resultaten.”

Teambeats™ en Gustav 12
Gustav Gym biedt sinds kort het concept Gustav 12 aan. Een programma van 12 weken waarbij het lid optimaal wordt begeleid op het gebied van training, voeding en levensstijl. Samen met alle andere deelnemers werkt het lid aan zijn eigen vooropgestelde doel.

Pieter: “Een uniek concept waarvoor wij gebruik maken van het Programma Teambeats™ en Mywellness Cloud van Technogym. Dit is voor ons dé tool om de leden in een small group training aan hun eigen doelstellingen te laten werken. Waarbij alle vorderingen interactief worden bijgehouden op het grote scherm. De data van de deelnemers, zoals hartslag, wordt direct vastgelegd en gedeeld. Dit maakt het zowel voor de deelnemers als voor de trainer extra motiverend en uitdagend. Verder is het gaaf dat alle data direct via de Mywelness Cloud wordt gedeeld.”



Toekomstmuziek
De komende jaren wil Pieter het aantal vestigingen van Gustav Gym uitbreiden. Pieter: “Ik zie daarvoor genoeg potentiële locaties in Nederland en misschien ook wel daarbuiten. Natuurlijk blijf ik daarbij samenwerken met Technogym, want goede partnerships zijn essentieel voor ondernemerssucces!”

Benieuwd naar Gustav Gym, ga dan naar gustavgym.nl. En meer informatie over de SKILL LINE en Teambeats™ vind je Technogym.com

 
Edities