Nieuwe NASM-specialisaties in Nederland

Verschenen in Bodylife nummer 6 2018


De personal trainer opleiding van de National Academy of Sports Medicine (NASM) staat bekend als ‘de gouden standaard’ voor mensen die personal trainer willen worden. Inmiddels hebben duizenden mensen in Nederland het NASM Personal Trainer certificaat behaald. Maar hoe onderscheid je je als NASM personal trainer in Nederland?

Physical Coaching Academy introduceert twee nieuwe specialisaties ontwikkelt door de NASM in Nederland: Corrective Exercise Specialization (CES) en Performance Enhancement Specialization (PES).

Het door NASM ontwikkelde Optimal Performance Training (OPT) model is een wetenschappelijk onderbouwd, systematische en integrale benadering van training. Dit model bestaat uit vijf trainingsfasen en stelt jou als trainer in staat om van beginner tot atleet de juiste training voor te schrijven. De CES- en PES-specialisaties zijn de noodzakelijke aanvulling op het OPT-model die zich enerzijds richten op voorkomen en herstellen van blessures en anderzijds op het verhogen van de prestatie van atleten en wedstrijdsporters.

NASM-CES: een must voor elke personal trainer
oeveel klanten bewegen pijnvrij en hebben een optimale bewegingsvrijheid? Tegenwoordig zijn dit er steeds minder. Kortom, elke personal trainer krijgt te maken met klanten die een blessure hebben of hier de gevolgen nog van ervaren. Weten hoe je hiermee om moet gaan is van groot belang. Maar nog belangrijker is het om te weten hoe je een bijdrage kan leveren om de klant pijnvrij en optimaal te laten bewegen. Hiermee ben je van grote meerwaarde voor de klant, kun je je onderscheiden op de markt en je omzet als personal trainer verhogen. Tijdens de CES-opleiding leer je als personal trainer om klanten te ondersteunen met spier- en gewrichtsaandoeningen, spierdisbalansen en functionele revalidatieproblemen.

NASM-PES: de expert op het gebied van fysieke training
In het Nederlandse sportklimaat komt meer en meer het besef dat fysieke training de sleutel is tot succes. De vraag naar fysieke trainers neemt dan ook toe bij bijvoorbeeld voetbal-, hockey of zwemclubs. Maar ook bij crossfit, bootcamp en hardlopen zie je dat fysieke trainers steeds meer werk vinden. Tijdens de PES-opleiding leer je middels dynamische en functionele oefeningen de prestaties te optimaliseren en tegelijkertijd blessures te voorkomen. Deze opleiding staat bekend om zijn innovatieve en bewezen werkwijzen waarbij wetenschappelijke onderbouwde methodes garant staan voor fitte, snelle en krachtige atleten.



Verleng je NASM CPT certificaat
Twee jaar na het behalen van je NASM Personal Trainer certificaat dien je 2.0 Continuing Education Units (CEU’s) te behalen zodat je certificaat geldig blijft. Met beide NASM specialisaties kun je je certificaat voor twee jaar verlengen. Beide opleidingen worden aangeboden middels drie bijeenkomsten en ondersteund door online lesmateriaal van de NASM. Vanwege de introductie van deze twee nieuwe NASM specialisaties in Nederland heeft Physical Coaching Academy een speciale aanbieding voor de lezers van BodyLIFE. Schrijf je je in voor 1 oktober dan ontvang je 50% korting.

50 procent korting
Physical Coaching Academy heeft speciaal voor de lezers van BodyLIFE een mooie kennismakingsaanbieding. Vanwege de introductie van twee nieuwe NASM specialisaties in Nederland ontvangen BodyLIFE lezers 50 procent korting als ze zich voor 1 oktober inschrijven. Voor meer informatie zie www.physicalcoaching.com.


Voor meer informatie zie www.physicalcoaching.com.​​​​​​​
Edities