Passie voor opleiden en sport combineren

Verschenen in Bodylife nummer 6 2018


De AALO is als opleider al jaren bekend in de fitnesswereld. Sinds een half jaar staat de organisatie onder leiding van manager Caroline de la Fuente Saez. In haar nieuwe functie combineert ze haar bevlogenheid voor zelf sporten met haar aanstekelijke passie voor het opleiden en verder begeleiden van mensen.


Opleiden is een hot item in de fitnesssector. De sector verbreedt en specialiseert zich, waardoor de vraag naar vakinhoudelijke en gespecialiseerde opleidingen groeit. Dit merkt Caroline bij de AALO ook. Ze is dan ook trots op het diverse trainingsaanbod van hoog niveau dat de AALO biedt. En dat op een manier die de werknemer in de sector aanspreekt: een goede mix van klassikale les en online studeren.

Even voorstellen
Caroline is al ruim elf jaar actief in de opleidingswereld, eerst als senior studieadviseur en docente Spaans en Engels en later ook als mede-oprichter van de Schrijversacademie. Caroline: “Het mooiste aan opleiden is dat je mensen verder helpt in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat ze binnen hun eigen passie verder komen en daarin nieuwe stappen zetten. Daarvoor is het belangrijk dat de opleiding blijft aansluiten bij de eisen en verwachtingen van de studenten en de markt. Kwaliteit wordt daarom steeds belangrijker. Ik zie dat studenten en alumni daar goed op letten. Dit geldt ook voor reguliere opleiders als het CIOS en ROC’s waarvan een aantal werken met onze opleidersprogramma’s, waarna wij de examens afnemen.”

Gezond trainingsaanbod
De fitnesssector groeit en wordt diverser, waardoor er steeds meer verschillende soorten opleidingen op de markt komen. “Dit vind ik een leuke en gezonde trend. We zien dit nu bijvoorbeeld volop gebeuren bij de Yoga Academie en de Pilates Academie. De vraag en het aanbod groeien sterk. Het is goed om je trainingsaanbod te verbreden, om zo onze studenten precies de opleidingen te bieden die ze zoeken."

"Zo hebben we een mooie samenwerking met de Boocamp Club, waarmee we een unieke vierdaagse opleiding tot bootcampinstructeur geven. Onze sector leeft en is letterlijk en figuurlijk in beweging.” “Ik vind dat wij als AALO nog meer moeten investeren in de band met onze alumni. Studenten nemen steeds vaker verschillende opleidingen af, om zo beter in te spelen op de behoeften van de klant. Tegenwoordig is het ‘een leven lang leren’. En wat is er dan fijner om dat bij de opleider te doen die je al kent? We bieden onze alumni daarom graag iets extra’s. Zodat ze als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingstrends en ontwikkelingen in de sector. Bijvoorbeeld door interessante blogs van onze masterdocenten.”

Een mooi jaar
In september begint traditioneel weer het opleidingsjaar. Een jaar waar Caroline veel van verwacht. “Ik zie dat studenten echt voor kwaliteit en aandacht kiezen. Een mooi voorbeeld hiervan is onze opleiding tot personal trainer, deze is sinds kort EREPS-gecertifieerd en het diploma is nu in heel Europa geldig. Zo blijven we investeren in het verder uitbreiden van onze kwaliteit en het trainingsaanbod. Hierbij is voor mij persoonlijk het belangrijkste: blijf bij je eigen kwaliteiten en zet de wensen van de student centraal!”


 
Edities