Les Mills en HDD Group feliciteren sportcentrum Ursus met THE TRIP!

Verschenen in Bodylife nummer 6 2018


THE TRIP is een compleet nieuwe indoor cycling experience waarbij gave, bewegende beelden van bioscoopkwaliteit op een groot beeldscherm worden geprojecteerd. Deelnemers fietsen een andere dimensie in. Je beklimt de flank van een super steile gletsjer. Je fietst door een futuristische stad. Je sprint over een digitale wielerbaan en rijdt vervolgens lekker rustig verder terwijl de zon over het water om je heen ondergaat.


We spraken met Erwin Boonstra, die samen met zijn vader Feiko het sportcentrum runt. Erwin: “Het allerleukste aan THE TRIP is dat het een visueel aspect toevoegt aan de workout. Door er helemaal in op te gaan, vergeet je dat je aan het trainen bent en push je jezelf tot het maximale. Het grote voordeel van immersive training is dat je kunt genieten van een experience die al je zintuigen prikkelt en waarbij entertainment en training gecombineerd worden.” Erwin: “Er zijn een paar jaar voorbereiding aan vooraf gegaan, maar nu is het toch echt een feit. Les Mills THE TRIP wordt 31 augustus in ons sportcentrum gelanceerd.”

Waarom hebben jullie voor THE TRIP gekozen?
Erwin: “We merkten dat de animo voor de fietslessen terugliep. Er kwamen meer clubs in de omgeving die ook fietslessen aanboden, dus we waren niet meer uniek. Leden waren fietsmoe geworden. We moesten met iets nieuws komen om mensen weer warm te krijgen voor indoor cycling. Met Les Mills THE TRIP gaat dat zeker lukken!”

Was het belangrijk om de eerste club in Nederland te zijn met THE TRIP?
Erwin: “Jawel, dat heeft ook zeker meegespeeld. Leeuwarden is in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Daarom worden er honderden evenementen dit jaar in Leeuwarden georganiseerd. We vonden dat de lancering van THE TRIP hier ook perfect bij zou passen. We dachten ‘als we het doen, moeten we het nu doen’.

” De promotie van THE TRIP binnen en buiten de club kenmerkte zich door ‘geheimzinnigheid’. Erwin: “We hebben de fietsen uit de zaal gehaald en de zaal dichtgeplakt. Op de buitenkant van de zaal hebben we een grote tekst met ‘coming soon’ geplakt. Daarna gaven we steeds meer hints om de nieuwsgierigheid op te wekken. Op vrijdag 31 augustus vindt de première plaats voor genodigden. We hopen dat veel prominente Leeuwardenaars en journalisten op de uitnodiging af komen. Het weekend van 1 en 2 september is de opening voor leden.”

Wat verwacht je van THE TRIP?
Erwin: “Ik hoop dat veel mensen in en rond Leeuwarden van de experience zullen genieten en zullen zien dat Sportcentrum URSUS altijd in ontwikkeling is. Dat we nooit stilstaan en altijd op zoek zijn naar de beste beleving voor onze leden.”

Hoe is de samenwerking geweest om THE TRIP te realiseren?
Erwin: “Bij de implementatie van THE TRIP waren drie partijen betrokken. Les Mills was verantwoordelijk voor het product en de aankleding van de zaal, First Impression voor de installatie en URSUS voor de promotie. We zijn heel trots op het eindresultaat!”

Wil je meer informatie over Les Mills THE TRIP? Neem dan contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl
Edities