Fitness & Wellness Top 2018. Wie ga jij ontmoeten? 

Verschenen in Bodylife nummer 6 2018


De Expo in Houten is ook dit jaar weer dé plaats waar de Nederlandse fitnessenwellnesssector elkaar ontmoet. Tijdens deze editie staan  elkaar inspireren centraal. In een nog grotere exporuimte dan vorig jaar zijn
hiervoor speciaal drie podia ingericht waar nationale en internationale sprekers hun specifieke kennis over de sector delen. 


Verder is ‘de beurs’ natuurlijk dé plek waar de sector elkaar ontmoet en van elkaar leert. Traditiegetrouw worden er door de leveranciers de nodige nieuwe producten gelanceerd, ontdek je de nieuwe trends en ontmoet je nieuwe en bekende fitnessondernemers. Als extraatje dit jaar is er een speciaal PT-congres, dat helemaal inzoomt op de speciale kennisbehoefte van de personal trainer en PT-studio’s, een beroepsgroep die snel aan terrein wint in onze sector.

Breedste zin van het woord
De Fitness & Wellness Top is er niet alleen voor de sportschooleigenaren, ook fysiotherapeuten, personal trainers en revalidatie- en wellnesscentra zijn ruim vertegenwoordigd. Dit zie je ook terug in het aanbod van producten en diensten waarmee je kan kennismaken. Dit is niet meer alleen maar fitnessapparatuur, maar van alles wat er bij de sector komt kijken, zoals: toegangscontrole, horeca-uitrusting, training accessoires, en (online) marketing- en consultancybedrijven.



Kortom: het sprekende voorbeeld van hoe de sector verder in ontwikkeling is en zich verbreedt. Zo is er ook volop aandacht voor de steeds meer nadrukkelijke stap richting health, leefstijl en vitaliteit. Toch ligt de belangrijkste focus tijdens de beurs nog steeds op het presenteren en laten ervaren van nieuwe producten en diensten.

Kennisdeling en netwerken
Tijdens de beurs wordt er dit jaar extra ingezet op het delen van kennis met elkaar. Want wie kan delen kan uiteindelijk ook vermenigvuldigen, toch? Naast de meer vertrouwde sprekers van de bekende leveranciers, zijn er dit jaar ook een aantal erkende onafhankelijke nationale en internationale sprekers uitgenodigd. Voor de beursbezoekers zijn de verschillend lezingen op drie verschillende locaties op de beursvloer goed te volgen. In de lezingen gaan ze in op de trends en ontwikkelingen in onze sector.

Voor de bezoekers die de beurs niet kunnen bezoeken, of die maar kort aanwezig zijn, is er een speciaal YouTube-kanaal. Via dit kanaal zendt de organisatie de meest interessante lezingen uit en worden de mooiste en beste interviews gedeeld. Voor de bezoekers die er wel zijn is er extra ruimte ingeruimd om te netwerken en van elkaar te leren. Onder meer rondom de extra foodcourts is er ruimte genoeg om collega-ondernemers extra goed te leren kennen.

Gratis entree
De beurs opent de deuren op donderdag 20 en vrijdag 21 september van 10:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis en bij de Expo Houten kunnen bezoekers gratis parkeren. Het is daarnaast ideaal dat de Expo centraal in het land ligt. Meer informatie vind je op www.fwtop.nl.

PT-congres
Personal Trainers zijn in opkomst en zodoende een mooie verrijking voor onze sector. Om ze de aandacht te geven die ze verdienen is er dit jaar een speciaal PT-congres vol met interessante lezingen, helemaal gericht op de ondernemerswereld van de personal trainer. De beurs is ook voor hen een netwerkdag in een gemoedelijke omgeving. Daarom staan er dit jaar foodcourts op de beurs. Bij deze gezellige tentjes kunnen bezoekers en exposanten laagdrempelig bijkletsen met collega’s en bezoekers op de beurs. Dat zijn ook de kenmerken van de beurs: laagdrempelig, sfeervol, leerzaam en gemoedelijk. Bezoekers gaan vol nieuwe inzichten terug naar huis


Edities