VES Open 2018: een inspirerende manier om 'partners' te ontmoeten

Verschenen in Bodylife nummer 5 2018


De VES Open staat volledig in het teken van ontmoeting, netwerken en uitwisseling. Daarom gingen op vrijdag 8 juni voor de derde keer VESondernemers op reis. Zo’n 45 VES-ondernemers en 15 vertegenwoordigers van bedrijven vonden elkaar die dag. Op de route naar oostelijk Nederland werden drie aansprekende VES-clubs bezocht. De VES Open brengt ondernemers én partners samen in een interactieve dag die zowel leuk als effectief is. Het is weer eens wat anders dan een beurs.


Leren van elkaar
Vanuit opstapplaats Piazza Health & Fitnessclub in Houten vertrok de bus naar Fitness & Fysiotherapie Sjahto in het Gelderse Laren, waar ondernemer en bestuurslid ErnstJan Oudenampsen de groep gastvrij ontving met een goed kopje koffie. Fitness & Fysiotherapie Sjahto is gevestigd in een historische boerderij die verbouwd is tot fitnessclub. In Haaksbergen, de tweede locatie, was het gezelschap te gast bij USA Sports & Healthclub. Eigenaar Henk Uiterweerd deelde openhartig zijn bedrijfsconcept. Uniek en onderscheidend is zijn groepsles Megawalk – een megasucces aldus de cijfers die hij liet zien – en het feit dat USA 18 uur per dag geopend is. Na een uitgebreide rondleiding ging de rit naar Trifora Sports & Healthclub in Enschede;. Wellicht één van de mooiste en meest uitgebreide clubs van oostelijk Nederland, waar iedereen hartelijk welkom werd geheten door clubmanager Niek Tunderman en Samanthika Ulfman.



Na het welkomstdrankje en –hapje werd elke partner via een speeddateronde in de gelegenheid gesteld om zijn bedrijf, product en dienstverlening steeds aan een groepje VES-ondernemers te presenteren in een roulerende organisatievorm. Zo ontstond een dynamische uitwisseling van informatie. Uiteraard was er alle ruimte om na afloop de kelen met een smakelijke Grimbergen te smeren en te genieten van een uitgebreid Twents buffet.

Succesvolle dag
De VES kijkt terug op een geslaagde tour. De drie clubs die zijn bezocht waren zeer divers, maar weten zich verbonden in het streven naar kwaliteit. Tijdens het kijkje in de keuken was er volop ruimte om vragen te stellen over de werkwijze, beleidskeuzes en de toekomstvisie van de ondernemers. De partners van de VES hebben hun ‘pitch’ kunnen maken en hebben de unieke sfeer van de organisatie mogen ervaren. Kortom redenen genoeg om alweer na te denken over de volgende VES Open die deze keer naar het ‘Wilde Westen’ zal gaan.



 
Edities