Physical Coaching Academy bestormt opleidingsmarkt met unieke aanpak

Verschenen in Bodylife nummer 5 2018

Na succes in België volgt nu Nederland

Het grote doel van Physical Coaching Academy is om (internationale) fitness- en healthprofessionals op te leiden die daadwerkelijk het verschil maken in de sport- en gezondheidssector. Hiervoor werken ze exclusief met de internationaal geroemde NASM-opleidingen. Verder investeren ze volop in het begeleiden van de cursisten ná de opleiding. Hiervoor is er een speciale community opgezet die grensoverstijgend werkt.


Door: Niek Arts, foto’s Physical Coaching Academy

Na een succesvolle uitrol in België en leslocaties in onder meer Duitsland, Frankrijk en Luxemburg volgt nu Nederland. De visie van de Belgische oprichter Fabrice Williquet sprak Martijn van Embden, bekend van Fit-NL, zo aan dat ze de krachten bundelen om samen Physical Coaching Academy in Nederland te beginnen. De officiële Nederlandse kick-off is op zaterdag 1 september, dan is iedereen in Nieuwegein welkom voor een mooie kennismakingsdag.



Een leven lang leren
Het verschil blijven maken waardoor je er als (personal) trainer en fitnessondernemer toe blijft doen. Daar staat Physical Coaching Academy voor. De sleutel tot dit succes is: een leven lang leren! “En daar is onze filosofie en opleidingsaanbod helemaal op toegespitst”, legt Martijn uit. Natuurlijk is de kwaliteit en een upto-date aanbod van de opleidingen belangrijk, maar jezelf blijven ontwikkelen is van doorslaggevend belang om als professional het verschil te maken.” Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen vertrouwen Fabrice en Martijn op de NASM, de gerenommeerde Amerikaanse marktleider van fitnessopleidingen. Fabrice: “Hiermee verzekeren we de trainers die bij ons hun opleiding volgen van de beste opleidingen die er zijn. De opleidingen gaan uit van het OPTmodel, dat is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. De opleidingen voldoen aan de Europese kwalificatienormen (EQF). Voor iedere opleiding die een trainer bij ons volgt krijgt hij punten, zogenaamde CEU’s: Continuous Education Units, toegekend. Om zijn NASM-certificaat te behouden moet hij iedere twee jaar twintig uur bijscholing volgen. Op deze manier blijf je geregistreerd als erkende personal trainer.”

Specialiseren
Fabrice: “We richten ons op fitnessinstructeurs, (personal) trainers en fysiotherapeuten. Maar ook mensen die een carrière willen starten in de industrie weten Physical Coaching Academy te vinden”. Kijkend naar de ontwikkelingen in de fitnessbranche constateert Fabrice: “Er komen steeds meer personal trainers op de markt. De vraag is: hoe onderscheid je je als trainer tussen al die anderen”? Fabrice voorspelt dat fitnessprofessionals die zich verder specialiseren in de toekomst het meest succesvol zullen zijn.

Martijn: “Daarom ontwikkelen wij op dit moment een aantal specialisaties gebaseerd op trends en ontwikkelingen in de internationale fitnesssector. Deze specialisaties zullen na de zomer gelanceerd worden. Hiermee kunnen fitnessprofessionals onderscheidende diensten van hoge kwaliteit aanbieden waarmee ze enorm succesvol kunnen zijn. Want verdere specialisatie en professionalisering zijn de sleutel tot succes in onze sector.”
 

Fabrice Williquet

Martijn van Embden

Internationaal netwerk
Met een uniek internationaal trainingsaanbod werkt Physical Coaching Academy mee aan het verder professionaliseren van de gezondheidsen sportsector. Martijn: “Onze filosofie is om training integraal te benaderen. Daarom zijn onze specialisaties altijd opgebouwd uit modules gericht op training, mental coaching, voeding en ondernemerschap”. Ook de samenwerking met de NASM is belangrijk voor Physical Coaching Academy. “Al onze docenten zijn speciaal in de NASM-filosofie opgeleid en zijn naast het lesgeven zelf, vaak als (personal) trainer, ook actief in de fitnesssector”, geeft Fabrice aan. De kracht van Physical Coaching Academy is het grote internationale netwerk aan trainers en docenten. Fabrice: “Docenten van Physical Coaching Academy reizen de wereld over om kennis te vergaren en deze om te zetten in opleidingen en workshops. We delen onze kennis graag. Zo gaat onze docent Niels Kingma, de enige NASM International Master Trainer in Europa, binnenkort naar India om daar de eerste trainers op te leiden tot NASM-personal trainer. Door ons internationale netwerk hebben cursisten de mogelijkheid om in andere landen opleidingen te volgen of te werken als (personal) trainer.”



Voordelen community
Om de trainers te blijven ondersteunen investeert Physical Coaching Academy volop in de community van aangesloten (personal) trainers. Fabrice: “Vanuit de community ondersteunen we ook bij het ondernemerschap. We delen kennis over marketing, ondernemen en de nieuwste trends. Verder laten we de aangesloten trainers van elkaar leren. Zo blijf je als goed opgeleide trainer altijd vooroplopen. Onze Europese vertakking is hierin belangrijk, zo leren we van elkaars nationale ontwikkelingen. Een voorbeeld: we bieden online een zoekfunctie voor het vinden van goedopgeleide (personal) trainers die via onze filosofie opgeleid zijn. Zo werken we samen aan de verdere professionalisering van de fitnesssector.”

physicalcoachingacademy.com

Nieuwsgierig geworden naar het opleidingsaanbod van Physical Coaching Academy? Bekijk hieronder de trainingen die voor de aankomende periode op de agenda staan. 
 
Opleiding Start datum Locatie Taal
  Juli    
Suspension Training  28-07-2018  Antwerpen  NL
  Augustus    
NASM™ Personal Trainer Summerschool  8-8-2018 Gent NL
NASM™ Personal Trainer Summerschool 16-8-2018  Antwerpen NL
Loaded Movement Training 11-8-2018 Antwerpen  NL
  September    
NASM™ Personal Trainer opleiding 7-9-2018 Antwerpen NL
NASM™ Personal Trainer opleiding 23-9-2018 Rotterdam ENG
NASM™ Personal Trainer opleiding 26-9-2018 Amsterdam ENG
NASM™ Personal Trainer opleiding 28-9-2018 Utrecht NL
NASM™ Personal Trainer opleiding 29-9-2018 Eindhoven NL
NASM™ Personal Trainer opleiding 29-9-2018 Amsterdam NL
NASM™ Personal Trainer opleiding 29-9-2018 Groningen NL
NASM™ Personal Trainer opleiding 30-9-2018 Zwolle NL
Essentials of Healthy Nutrition 7-9-2018 Leiden ENG
Kettlebell Workshop 8-9-2018 Gent NL
Physical Trainer  15-9-2018 Antwerpen NL
Modified Strongman Training 22-9-2018 Hasselt NL
Olympic Lifting 29-9-2018 Hasselt NL
  Oktober    
Essentials of Healthy Nutrition 6-10-2018  Antwerpen NL
Physical Trainer  12-10-2018 Gent NL
Program Design  20-10-2018 Gent NL
Suspension Training 27-10-2018 Antwerpen NL
  November    
NASM™ Personal Trainer opleiding 5-11-2018  Gent NL
Kettlebell Workshop 9-11-2018  Hoofddorp ENG
Loaded Movement Training  10-11-2018 Antwerpen NL
Assess & Correct   10-11-2018  Gent NL
NASM™ CES  16-11-2018 Amsterdam ENG
NASM™ CES  19-11-2018 Rotterdam NL
Essentials of Healthy Nutrition 17-11-2018  Gent NL
Physical Trainer 18-11-2018  Amsterdam ENG
Physical Trainer  18-11-2018  Antwerpen NL
Physical Trainer  24-11-2018 Rotterdam ENG
NASM™ Personal Trainer Winterschool 19-11-2018  Rotterdam NL
NASM™ Personal Trainer Winterschool 26-11-2018  Eindhoven ENG
Modified Strongman Training  30-11-2018 Hoofddorp ENG
  December    
Assess & Correct  1-12-2018  Hoofddorp ENG
NASM™ Personal Trainer Winterschool 10-12-2018 Amsterdam NL

  
 
Edities