Fitness Occasions geeft fitnessapparatuur een tweede leven

Verschenen in Bodylife nummer 2 2018

Heeft u bij de aanschaf van nieuwe fitnessapparatuur al gedacht aan occasions? Dit scheelt in de prijs, terwijl de kwaliteit en het gebruiksgemak gewaarborgd zijn. Ten minste, als u uw occasions inkoopt bij Fitness Occasions uit Rijssen. Zij leveren occasions die technisch weer als nieuw zijn. Hoe ze dat doen?

Tekst: Niek Arts

Die vraag krijgt Demi Wagemaker van Fitness Occasions regelmatig. "Het heeft allemaal te maken met hoe wij de occasions verkoop klaarmaken en met het serviceniveau en de garantie die we daaraan koppelen." Naast Fitness Occasions voert het bedrijf sinds kort in Nederland het Italiaanse merk Panatta. Verder zijn ze bekend van Fitlease, voor het leasen van fitnessapparatuur.

Waarom occasions?

De beste kwaliteit voor een occasionprijs. Dat is de belofte die Demi en haar collega's aan de klant doen. "We geven fitnessapparatuur een tweede leven. Dit is goed voor het milieu en de portemonnee, een ware win-winsituatie dus. Eerder gebruikte fitnesapparaten worden door onze experts gerenoveerd, zodat ze weer als nieuw zijn. Dit noemen wij 'refurbished fitnessapparatuur'. We staan voor onze kwaliteit en service en geven daarom één jaar garantie op het product. Op deze manier worden A-kwaliteit toestellen toegankelijk voor een veel grotere groep ondernemers."

Wat Fitness Occasions onderscheidt van andere aanbieders van tweedehands fitnessapparaten is de eigen, uitgebreide en professionele werkplaats. Daar wordt het verschil gemaakt. Demi Wagemaker: "Onze werkplaats is dé plek waar we de kwaliteit van onze producten meten en vastleggen. We werken voornamelijk met occasions van Technogym en Panatta. Onze technische medewerkers zijn opgeleid voor het zorgvuldig renoveren van fitnesapparaten. Naast hun opleiding hebben ze bij ons veel ervaring met deze twee merken opgebouwd."

Eigen werkplaats

De technische kwaliteit van de apparatuur wordt als volgt gewaarborgd: "Als een klant een occasion bij ons bestelt, gaan we met dat apparaat aan de slag. In onze werkplaats halen we hem helemaal uit elkaar en lopen ieder onderdeel langs. Als iets kapot, versleten of technisch vervangen moet worden, doen we dat direct. Hiervoor gebruiken we alleen originele reserveonderdelen van de leverancier. We hebben een goede en langdurige relatie met zowel Technogym als Panatta. Daardoor komen we eenvoudig aan de originele onderdelen, die we zelf grotendeels op voorraad hebben."

Na de technische controle wordt alles weer in elkaar gezet en getest. Alles wat de werkplaats in Rijssen verlaat is zo van het beloofde kwaliteitsniveau. Demi Wagemaker: "Mochten er krasjes, deukjes of beletteringen op het apparaat zitten, dan halen we dat er natuurlijk af. En als het nodig is spuiten we het over. Zo ontvangt de klant een product dat technisch nieuw is en er mooi uitziet. We nodigen klanten graag bij ons uit in Rijssen. Dan kunnen ze zelf ervaren hoe wij werken en hoe we de kwaliteit van onze producten garanderen. Kom dus gerust een keer langs!"

Kwaliteit bieden

Het leveren van kwaliteit blijft erg belangrijk voor Fitness Occasions. Die kennis en kwaliteit zit niet alleen in het leveren van technisch goede producten, maar ook in het kijken naar wat het beste aansluit bij de wensen van de klant. Demi Wagemaker: "We zien vaak dat de klant niet precies weet wat hij zoekt. Of dat hij de voordelen van occasions niet goed kent. En dat is natuurlijk zonde. Wij weten precies wat er op de markt is en komt. Die kennis hebben we de afgelopen dertig jaar opgebouwd. Hierdoor kunnen we altijd voldoen aan de wens van de klant. Mocht er iets mis zijn met een apparaat, dan komen onze monteurs graag langs voor een reparatie of onderhoudsbeurt."

"De meeste occasions die wij opkopen komen uit inruil of worden in grote partijen opgekocht. Hiervoor krijgen we regelmatig grote partijen aangeboden. Verder krijgen we veel binnen uit inruil bij bestaande klanten. Zij kopen via ons 'nieuwe' occasions maar ook Panatta-apparaten. Dit is de reden dat wij sinds kort in Nederland de agent zijn voor Panatta-fitnesapparatuur. Steeds meer klanten zoeken een betaalbaar A-merk en die bieden we nu met Panatta. Dit is een mooie toevoeging op het meedenken met onze klanten!"

Fitlease

Als een ondernemer meer financiële ruimte wil om te ondernemen is Fitlease interessant. De naam zegt het al, u least dan de fitnessapparatuur. Demi Wagemaker: "Het voordeel daarvan is dat u niet met grote aanschafkosten zit, het onderhoud gegarandeerd is en u de ontwikkelingen op de voet volgt. U schakelt immers sneller. Via ons, kunt u zowel nieuwe apparaten als occasions leasen. Leasing verloopt via Fitlease, waardoor u zelf niet naar de bank of een leasemaatschappij hoeft te stappen."

Alle producten en diensten die Fitness Occasions, Panatta en Fitlease bieden, stellen de ondernemer in staat om goed te ondernemen tegen een eerlijke prijs. Benieuwd naar de werkplaats en het aanbod? Kom dan gerust langs in Rijssen of kijk op de website.

Voor meer informatie: www.fitnessoccasions.nl

Edities