FIBO 2018: The place to be in Keulen!

Verschenen in Bodylife nummer 2 2018

In het voorjaar is fitness nergens beter vertegenwoordigd dan op de FIBO in Keulen. Van 12 tot en met 15 april 2018 toont 's werelds grootste beurs voor fitness, wellness en gezondheid alle opkomende trends: trainingsapparaten en apparatuur voor thuisgymnastiek. Nieuwe oefening- en trainingsstijlen.

Tekst: Peter Vader

Voedingssupplementen voor prestaties en een gezonde levensstijl. Slimme en coole sportkleding. En last but not least: nieuwe wearables en apps. Alles kan ter plekke worden getest. Bovendien biedt FIBO een echte uitdaging: een enorm join-in-programma met alles van aquafitness tot Zumba, dat je laat zweten, zelfs als je in topvorm bent. En FIBO biedt een schat aan informatie voor diegenen die misschien geïnteresseerd zijn in het lanceren van een carrière in de fitnesssector.

Fitnessapparatuur - dit komt zeker!

Als het gaat om fitnessapparatuur, zijn natuurlijk verkeer en digitaal entertainment twee megatrends - en beide kunnen worden ervaren in hal 6 op FIBO. Zo kunnen fietsergometers nu in bochten leunen, zoals bij racefietsen gewenst. Roeihometers leveren een extra uitdaging door de natuurlijke instabiliteit op het water te reduceren. En loopbanden worden alleen met spierkracht of - beter nog - zelf elektriciteit opgewekt, die aan het elektriciteitsnet kan worden gekoppeld. Digitale technologie helpt bij het correct uitvoeren van oefeningen, zowel met fitnessapparatuur als thuisfitnessapparatuur, zoals de digitale trainingsstick voor de populaire mobiliteitstraining. Ondertussen worden speelse virtual reality-elementen zelfs gebruikt in 'in-home'' apparatuur zoals buikspiertrainers om entertainment en motivatie te verzekeren. Alles is te zien in Hal 9, waar ook de nieuwe producten zijn voor functionele training, waaronder een vest met ingebouwde watertank om de lichaamsstabiliteit te verbeteren, gymnastiekhengels voor CrossFit-studio's thuis, en app-gebaseerde live workouts en competitiegames.

Voeding

Hoe ziet een gebalanceerd en gezond dieet eruit? Welke aanvullende behoeften hebben atleten? Welke vitaminen en mineralen moeten worden toegevoegd door middel van suppletie? Vind antwoorden op die vragen in het nieuwe FIBO kookgedeelte in hal 10.2. Tijdens live-sessies zal een professionele kok de gezonde maaltijden presenteren die deel moeten uitmaken van elk dieetplan. Bovendien zal het Sports Nutrition-tentoonstellingssegment in hal 4.2 fabrikanten uit heel Europa, Azië, de VS en Nieuw-Zeeland tonen, met de voedingstrends van het jaar: van eiwitdranken tot collages voor bescherming van kraakbeen tot organische isotone dranken tot repen gemaakt van insecten eiwit. Voor het eerst kunnen bezoekers ook een niet-alcoholisch eiwitbier proeven voor een onschuldige training na de training.

Fashion

Sportbeha's die de hartslag meten. Fitness T-shirts die de houding optimaliseren. En sportlegging bedoeld om de pijnlijke hardloper te voorkomen. Dat alles zal beschikbaar zijn in de grote winkelstraat in hal 4.2, plus stijlvolle fitnesskleding van grote merken als Puma, Reebok, Skechers, Freddy, Frenetic, Venice Beach, Benimble en YVETTE Sports Trends. Winkeliers Karstadt Sports en Intersport brengen ook bekende merken naar FIBO, waaronder Under Armour, Adidas en Nike. Mode-inspiratie zal te zien zijn op de FIBO Catwalk in hetzelfde gebied, waar professionele modellen en dansers de nieuwste fitness-mode zullen organiseren in een actievolle show.

Innovation Award

Van eiwitrijke fitnessbieren en digitale trainingsspiegels tot slimme microstudio's voor op hartslag gebaseerde functionele training - de FIBO INNOVATION & TREND AWARD 2018 bewijst eens te meer de creativiteit van de Europese fitness-, wellness- en gezondheidsindustrie. Met 108 inzendingen zijn de Oscars van de sector, die door FIBO worden gepresenteerd in samenwerking met DIFG, de Duitse brancheorganisatie voor fitness en gezondheid, dit jaar bijzonder begeerd. Na zorgvuldige overweging nomineerde de internationale jury van experts maar liefst 67 producten in de vijf nieuwe categorieën Digital Fitness, Gezondheid / Preventie, Lifestyle / Life Balance / Wellness, Prestaties / Capabilities en Start-up. De winnaars worden op 11 april voor een publiek van 400 toonaangevende vertegenwoordigers uit de fitnessindustrie bekend gemaakt op het European Health and Fitness Forum.

Electro-Myo-Stimulation

Het is al jarenlang geliefd, vooral in Duitsland: Electro-Myo-Stimulation training trekt tegenwoordig zo'n 200.000 mensen naar gespecialiseerde studio's in ons buurland. Nu staat de tijdbesparende en effectieve training op het punt om ook Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Italië en Zwitserland te veroveren. De eerste studio's duiken zelfs op in de VS. De nieuwste trends voor deze booming markt zullen exclusief op de FIBO worden getoond door vijftien internationale exposanten in hal 5.2 - inclusief Miha Bodytec, EMS GmbH, Xbody, Justfit, i-motion, Medical Fitness Technology en Visionbody. Grote EMS-aanbieders en franchiseactiviteiten zoals Bodystreet, Körperformen en Fitbox zullen ook advies verstrekken aan clubeigenaren, trainers, fysiotherapeuten en startups, bij het opzetten van een studio-studio of shop-in-shop. "Met EMS is er een nieuwe sport aan het ontstaan", zegt Jan Ising, Marketing & Distribution bij EMS GmbH, tijdens een samenvatting van de huidige marktontwikkelingen. "Dankzij nieuwe regeltechnologie en nieuwe materialen kan EMS nu echt worden gebruikt als een uitgebreid trainingsconcept dat ver uitstijgt boven de sterkte- en stabilisatietraining die tot nu toe is geleverd." Daarom werkt het bedrijf nu aan het bouwen van 'social communities' (sociale gemeenschappen) om EMS te vestigen als een massa sport. Bij FIBO EMS GmbH zal men niet alleen nieuwe vesten lanceren, maar ook een uitgebreid distributiemodel waarmee studio's en trainers exclusief aan eindgebruikers EMS-systemen kunnen aanbieden, om hen persoonlijk te raadplegen en te trainen. Tijdens de FIBO zal XBody speciale systemen voor medische EMS-trainingen introduceren, een bedrijfsmodel op maat gesneden voor fysiotherapeuten en een nieuw online monitoring- en controlesysteem voor studio-eigenaren.

Functionele training

Of het nu gaat om een boutique-concept of een gym-in-gym: functionele training is een vast onderdeel van de keuzes die worden aangeboden door sportscholen. Vooral wanneer dit wordt gedaan met de hulp van een personal trainer of als groepsformat, motiveert het de leden om regelmatig te oefenen. Effectiviteit, plezier, motivatie en teamgeest zorgen voor succesvolle resultaten. "De menselijke factor, en hoe mensen te motiveren, blijven een beslissende rol spelen in de training. De sleutel is om ze vaardig te motiveren en te entertainen. En als we ook de prestaties kunnen verbeteren en de trainingsresultaten kunnen bewijzen met behulp van professionele trackingopties, dan hebben we alles goed gedaan ", zegt Marcel John, managing partner bij Transatlantic Fitness GmbH. Het bedrijf is één van de grootste exposanten in hal 9 op FIBO, de functionele trainingshotspot van de vakbeurs en de thuisbasis van aerobis-fitness, Cube Sports, Escape Fitness Limited, HOLD STRONG Fitness, Lifemaxx, PAVIGYM INTERNACIONAL, Perform Better Europe, PERFORM SPORTS, Ziva Fitness UK en meer. In totaal zullen meer dan honderd exposanten specifiek apparatuur en concepten demonstreren in het functionele trainingssegment.

De hoeveelheid exposanten en onderwerpen die in Keulen worden gepresenteerd groeit ieder jaar. Zo ook in 2018, dus: de FIBO 2018 in Keulen is in april 'The place to be' voor iedere fitnessenthousiast!

FIBO 2018: 's Werelds grootste evenement voor de fitness industry.

Elk jaar presenteren ruim 1.000 exposanten vanuit de hele wereld hun nieuwste concepten, ideeën en producten tijdens de FIBO. Dit jaar vindt de FIBO van 12 tot en met 15 april 2018 in Keulen in Duitsland plaats. 

Bezoekers komen naar de FIBO om de meest belangrijke trends, de spannendste innovaties, de grootste spelers in de branche en de nieuwkomers te ontdekken in één event. Voor iedereen die op zoek is naar een overzicht van de hele wereldwijde industrie of geen enkele ontwikkeling wilt mislopen, is FIBO een absolute must.

Dit is FIBO 2018:

  • Physio Hal 7+8
  • Academy Hal 5.1
  • Group & aqua Fitness Hal 4.1
  • New Business Hal 5.2
  • Power Hal 10.1 en 10.2
  • Functional Training Hal 9
  • Consulting Services Hal 8
  • Cardio & Strength Hal 5.2 , 6 +7
  • Sports Nutrion Hal 4.2
  • Wellness and Beauty Hal 8
  • Fashion Hal 4.2
  • Fighting Fight Hal 4.1
  • EMS & Vibration Hal 5.2
  • Interior Hal 8


Koop hier je tickets voor FIBO 2018.

Edities