7 maanden geleden

Doel crowdfunding voor Heatbox binnen 24 uur gerealiseerd

7 maanden geleden
De crowdfunding via Kickstarter van Heatbox, de lunchbox waarin maaltijden op elke locatie kunnen worden opgewarmd met stoom was zo succesvol dat de beoogde 30.000 euro binnen 24 uur binnen was. Het bedrijf start nu met de productie van het apparaat en verwacht in juli de eerste exemplaren te kunnen leveren. De crowdfundingscampagne loopt nog tot en met 19 december. Met het extra geld dat wordt ingezameld hoopt het bedrijf het product wereldwijd te kunnen introduceren. 

De oplaadbare Heatbox met verschillende programma’s is bedienbaar met een app of een druk op de knop. Ook kunnen met de box telefoons worden opgeladen. Met een techniek waarop patent is aangevraagd, worden maaltijd en water van elkaar gescheiden. De technologie is geïnspireerd op de au bain-marie methode. De uitvinders van het apparaat willen mensen de mogelijkheid geven om een gezonde en verse warme maaltijd te eten zonder afhankelijk te zijn van een magnetron of dure of ongezonde alternatieven. Heatbox is één van de vijftig startups die in januari met Prins Constantijn naar CES (Consumer Electronics Show), in Las Vegas gaan; de grootste consumentenelectronicabeurs ter wereld.

In Nederland wordt steeds meer geld opgehaald via crowdfunding, volgens cijfers van crowdfundingcijfers.nl is dat gemiddeld 9.000 euro per project voor creatieve projecten. Volgens cijfers van Crowdfundmarkt.nl is dit jaar in Nederland al 275 miljoen euro aan crowdfunding opgehaald.

Meer informatie: www.myheatbox.com.
Meest recente artikelen