1 jaar geleden

Fitfair 2019: Nog meer voor de ondernemer

1 jaar geleden

Vrijdag 22 en zaterdag 23 november is de derde editie van Fitfair in de Jaarbeurs van Utrecht. Een platform voor kennisdeling, netwerkevent en een bron van inspiratie voor sportschoolhouders, pt'ers en fitnessfanaten. Voor sportschoolhouders en pt-studio's biedt Fitfair op de vrijdag een uitgebreid 'Professional Only'-programma ter verbetering van de dienstverlening, vergroting van de omzet en vooral zelfontwikkeling in ondernemerschap.

Natuurlijk vind je op Fitfair de grootste fitnessbeursvloer van de Benelux. Leading brands als Matrix Fitness en Life Fitness hebben daarom hun focus op Fitfair gelegd alsmede brands zoals Panatta, Keiser, Milon, Lijfstijl Coaches, Virtua-gym, Gym Creators, Gym80 en Lifemaxx. Norman Soares van Fitfair neemt ons mee in de samenstelling van de beurs van aankomend jaar."

Norman: "De behoefte aan een speciale businessdag tijdens Fitfair hebben we doorgevoerd. Daarom gaan we dit jaar al op de vrijdag open. Het vrijdagprogramma is uitsluitend voor professionals; denk aan sportschoolhouders, (personal) trainers en andere dienstverleners zoals fysiotherapeuten en (mental)coaches. Uiteraard is het event beide dagen gewoon voor iedereen toegankelijk, maar de focus op vrijdag ligt exclusief op de professional. Op zaterdag is het programma gericht op de professional en de fitnessfanatici." 

Sportschoolhouders
Als sportschoolhouder en pt-studioondernemer ben je continu op zoek naar jouw positie in de markt. Gedreven door een persoonlijke beleving van sport en fitness en/of door commerciële afwegingen, geef je jouw sportschool vorm en inhoud. In beide gevallen is kennis van de markt, de concurrentie en nieuwe ontwikkelingen zoals innovatieve een grote factor in het bepalen van het succes van jouw gym als onderneming. Voor de sportschoolhouders en overige fitnessondernemers is daarom een uitgebreid programma opgesteld. Hier zullen vooral seminars, keynotes en workshops gegeven worden over praktische vraagstukken met betrekking tot zelfontwikkeling. Sportschoolhouders staan de laatste jaren voor een extra grote uitdaging. Met de komst van de fitnessketens met grote marketingbudgetten en lage contributies is deze noodzaak groter dan ooit.

In fitness en sport boek je progressie door training. Je huidige uitvoering verbeteren en nieuwe technieken leren. Dat is niet anders voor ondernemers zoals de sportschoolhouder. Fitfair is het kennis- en netwerkevenement dat de ondernemer informeert, inspireert en motiveert om zijn of haar gym naar een hoger niveau te tillen. Een innovatieve beurs met een inhoudelijk programma gericht op persoonlijk en zakelijke groei zoals:

 • Wat valt er te leren van andere branches?
 • Geïnspireerd leiderschap
 • Mindset passie discipline
 • De nieuwste sportschoolformules
 • Panels met clubeigenaren
 • Finance
 • Prijsstelling debat
 • Leven na de zaak
 • Toekomst van de fitnessbranche
 • Ondernemers apk
 • Bouw je community
 • Meer omzet per lidPersonal trainers

'Stilstaan is achteruitgaan'. Een motto dat waarschijnlijk iedere personal trainer zou onderschrijven voor zijn klanten. Een motto dat ook geldt voor de personal trainer zelf. Een goede personal trainer is, net als een arts, nooit uitgeleerd. De werking van het lichaam is immers complex en dagelijks verschijnt er nieuwe infor-matie over bewegings- en voedingsleer. Naast deze constante stroom van nieuwe inzichten ontwikkelt de fitness-industrie zelf ook. Slimme fitness-trackers bijvoorbeeld om de activiteit en progressie van je klant te meten en apps om de behoefte te bepalen en voedingsschema's op te stellen, zowel qua voeding als training.

Tegelijkertijd is er een grote toename in het aantal personal trainers en fitnesscoaches en neemt de noodzaak om je te onderscheiden toe. Wie is jouw doelgroep? Richt je je op het bevorderen van functioneel bewegen, help je een topsporter beter presteren of zoek je de snelste weg naar een sixpack? Even belangrijk: hoe bereik je deze doelgroep en wat kan je leren van de concurrentie? Personal trainers worden door het veranderende landschap steeds vaker gedwongen hun beroep als zelfstandig ondernemer uit te voeren met alle uitdagingen van dien. Van marketing tot klantbehoud en facturatie. Een goede personal trainer is continu bezig zichzelf te ontwikkelen om de beste resultaten te behalen voor zijn klanten en zijn onderneming. Fitfair is het event om een sprong voorwaarts te maken in deze ontwikkeling, inhoudelijk als trainer en zakelijk als ondernemer. 

fitfairjaarbeurs.nlDeelnemen als exposant?

Fitfair 2019 biedt een ongeëvenaarde kans voor exposanten om klanten, beslissers en productafnemers uit de fitnessindustrie te bereiken. In twee jaar tijd is het event uitgegroeid tot het grootste en meest toonaangevende fitnessevenement van Nederland. De dynamiek van het hele evenement, de locatie en ruim opgezette beursvloer bieden een uitgelezen mogelijkheid tot netwerken met om relaties en nieuwe klanten te ontmoeten. Dat dit besef groeit onder de exposanten, is merkbaar. Met de zomer nog voor ons hebben wij reeds 70 procent van de beursvloer gevuld.

Wilt u ook deelnemen aan Fitfair 2019? Mail dan norman@fitfairjaarbeurs.nl voor de mogelijkheden.
 

Bedrijf

Fitfair

Laatste artikelen van dit bedrijf