12 august 2019

Club van de maand: Hart4Health uit Roelofarendsveen

12 august 2019

Roelofarendsveen is een dorp waar de mensen 'nog echt naar elkaar omkijken' en 'er zijn voor elkaar'. Een belangrijke rol voor dit sociale 'dorpse gebeuren' is fitnessclub Hart4Health van fitnessondernemers Corinne en Alex Hart. Vanuit hun passie voor sport, fitness en ondernemen, namen ze ruim acht jaar geleden een bestaande sportschool over en maakte het stapje voor stapje hun eigen onderneming. Hiervoor schuwen ze nieuwe technologie en investeringen niet, zoals in de Advagym-oplossing van Sony.

Als je bij Hart4Health binnenstapt voel je dat de locatie een bijzondere mix van fanatiek sporten en trainen combineert met een 'familiair' gevoel. En dat is precies de kurk waar de sportschool op drijft. Een breed aanbod van sporten, lessen en sociale interactie geschikt voor een brede doelgroep. "Bij ons sporten hele families: van kinderen tot senioren. En dat maakt ons fitnesscentrum ook zo leuk om in te werken en te bezoeken", vertelt Corinne Hart enthousiast.

Betrokkenheid en passie spatten ervan af
Als je beide fitnessondernemers spreekt, spat de passie voor het vak en hun eigen club eraf. Ze noemen zichzelf echte vakidioten die van elke dag op de vloer genieten. Hierbij is Alex meer van de fitness, de personal training en de kracht en Corinne juist meer van de groepslessen, het sociale contact en de professionele begeleiding. Corinne: "Mijn passie voor de fitness is ontstaan toen ik een jaar of 16 was. Ik ging met een vriendinnetje mee naar een groepsles en was direct verkocht. Ik kwam steeds vaker, tot ze aan mij vroegen of ik zelf les wilde geven. Dit vond ik leuk en bleef ik leuk vinden. En zo ben ik eigenlijk langzaamaan steeds verder de fitness ingerold."

"Tot ik samen met Alex de kans kreeg om onze huidige club over te nemen. Die kans hebben we aangegrepen en daar hebben we nooit spijt van gehad. Met opleidingen en cursussen ben ik mezelf de afgelopen jaren blijven ontwikkelen. Ik heb de opleiding sportvoeding gedaan en doe de specialisatie voor het begleiden van kinderen. Daarnaast geef ik zelf nog volop groepslessen en ben ik zelf het liefst op de vloer te vinden!"Familieclub met kinderlessen

De drive en spirit van het ondernemersstel straalt ook af op het team en verder op de hele club. "Dat horen we ook vaak van onze leden terug. De sfeer is prettig en leden voelen zich er echt thuis. Die functie had het overigens al toen wij de club overnamen. De club draaide prima en had een goed team van 'ware vakidioten'. Die mensen hebben we dan ook allemaal mee overgenomen en veel van hen werken nog steeds bij ons. Het is ook niet dat we na de overnamen veel hebben veranderd. We zijn een gemoedelijke club, waar alles stapje voor stapje gaat. Zo hebben we het dan ook aangepakt!"

"Onze doelgroepen aan leden is heel divers. We zijn echt een familieclub, waar regelmatig families samen komen sporten. Laatst had ik in een Zumbales drie generaties die samen meededen, dat zijn leuke dingen. Verder hebben we speciale groepslessen voor kinderen en voor de tieners speciale toegespitste begeleiding voor de fitness en krachttraining. Maar ook aan het andere uiterste van ons ledenbestand bieden we volop aandacht. Zo zijn er twee ochtenden met speciale seniorenfitness. Deze groep komt dat een uurtje sporten. Waarna ik zorg dat er een kop koffie en een koekje klaarstaat. En na wat geklets en gekeuvel gaan ze nog samen de sauna's in. Dan is sporten ineens een sociale bezigheid!"

Sociale component
Sowieso is de sociale component bij Hart4Health belangrijk. Corinne: "Dat kan je natuurlijk niet los zien van een dorp als Roelofarendsveen. Maar we omarmen het ook. Zo organiseren we regelmatig activiteiten, zoals het 'foute vet feestje'. Hierbij gaan we met zoveel mogelijk leden een keertje lekker vette hap eten op de club. De 'gezondheidsboog' kan immers niet altijd gespannen staan. Gelukkig geef ik als 'tegenhanger' zelf regelmatig presentaties over voeding en fit zijn."

"Verder kunnen bezoekers bij restaurant 't Veen het Hart4Healty-menu nemen. Een menu samengesteld door onze gewichtsconsulent dat past in een gezonde levensstlijl, dus weinig vet, suiker en juist goede eiwitten. Ook werken we samen met het jongerenwerk hier in de buurt. Zij sporten bij ons met jongeren die een 'vlekje hebben opgelopen'. Dit soort initiatieven vind ik ook belangrijk en maken het ondernemen juist extra leuk!"Blijven vernieuwen

Net zoals alle sportscholen, blijft Hart4Health investeren in de club. "Hierbij kijken we wel altijd naar de nieuwste mogelijkheden en opties. We hebben recent veel apparatuur vervangen voor Precor. Dit geeft weer een hele andere beleving aan de club. Hierop zit ook de technologie van Advagym van Sony. Wij zijn het eerste centrum in Nederland dat techniek heeft. En de mensen reageren er heel goed op. Wat het precies is? Advagym is een complete oplossing met achteraf aangebrachte hardware en een gebruikersapp die leden helpt hun resultaten te verbeteren, de belangrijkste factor achter klantentevredenheid voor sportscholen. Een webgebaseerde beheertool biedt waardevolle inzichten over het gebruik van de machine en gebruikersvoorkeuren."

Meer informatie op advagymsolutions.com en www.hart4health.nl

club van de maand
Gerelateerde artikelen