1 jaar geleden

Life Fitness wordt overgenomen door KPS Capital Partners

1 jaar geleden
Life Fitness, wereldwijd marktleider in commerciële fitnessapparatuur, heeft vandaag bekendgemaakt dat het moederbedrijf, Brunswick Corporation (NYSE: BC), een definitieve overeenkomst heeft gesloten met KPS Capital Partners, LP (“KPS”), waarbij KPS de fitnesstak en verwante merken overneemt, met inbegrip van Life Fitness. KPS is een toonaangevende investeringsmaatschappij gericht op industriële en productiebedrijven in diverse sectoren.

“We zien uit naar onze toekomst met KPS en zijn bijzonder blij met deze ongelofelijke kans om samen te werken met een bedrijf dat een geweldige staat van dienst heeft in de samenwerking met vergelijkbare bedrijven”, aldus Jason Worthy, President, Life Fitness. “KPS onderkent onze geweldige merkpositionering, de waarde van onze klantrelaties, onze iconische reputatie binnen de fitnessbranche en ons duurzame winstpotentieel. We gaan nauw samenwerken met KPS om een doelgerichte strategie te ontwikkelen en uit te voeren rondom onze missie om te inspireren tot een gezonder leven. We bouwen voort op onze lange en succesvolle geschiedenis van productontwikkeling en technologisch leiderschap, met als doel oplossingen en diensten van topkwaliteit te bieden aan een breed scala fitnesscentra en fitnessers.”

Jay Bernstein, een partner van KPS, zegt: “We investeren met veel enthousiasme in Life Fitness, het internationaal toonaangevende merk in fitnessapparatuur. Life Fitness heeft circa twee miljoen toestellen voor cardiovasculaire en krachttraining die wereldwijd regelmatig worden gebruikt door meer dan 60 miljoen mensen. Daarmee zijn ze de grootste. We zien ernaar uit om samen te werken met president Jason Worthy, zijn managementteam en medewerkers van Life Fitness overal ter wereld, om samen te bouwen aan dit geweldige platform en aan het sterke design, de innovatie en de duurzame productontwikkeling van het bedrijf. De staat van dienst van KPS in het aanwenden van kapitaal, het mondiale platform en de inzet van het bedrijf om te investeren in technologie, innovatie, groei en klantenservice, betekent een fantastische kans voor Life Fitness. We zijn er absoluut zeker van dat Life Fitness zal floreren als onafhankelijk bedrijf.”

In het kader van de overeenkomst, goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Brunswick, betaalt KPS circa $ 490 miljoen in contanten om het fitnessbedrijf en de bijbehorende merken over te nemen. Naar verwachting vindt de transactie plaats in het tweede kwartaal van 2019, na ontvangst van alle verplichte goedkeuringen.
  
 
Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf