Nieuws

21-03-2019 15:42

Technogym: let’s move for a better world?

Het waarom achter deze beweging, is een mooi verhaal. We brengen in ons leven 36 jaar van onze tijd zittend door. Werken aan een bureau, autorijden en op de zetel liggen. Dit alles wordt met een enkel woord vertaald: gebrek aan lichaamsbeweging.

Technogym promoveert fysieke activiteit en de voordelen ervan al meer dan 30 jaar via het Wellness-concept. Vooral in de afgelopen jaren heeft het bedrijf de strijd aangebonden tegen zittend werk en de daaruit voortvloeiende problemen, met de wereldwijde campagne Let's Move for a Better World.

Een paar cijfers 
In de laatste 30 jaren is dit fenomeen duidelijker geworden en heeft het indrukwekkende nummers bereikt. Enkele gegevens kunnen ons helpen de extensie van het probleem beter te begrijpen.
•    In 2016 waren er meer dan 1.9 miljard volwassen met overgewicht. Meer dan 650 miljoen hiervan waren zwaarlijvig.
•    Over het algemeen heeft 13% van de wereldbevolking in 2016 overgewicht.
•    De zwaarlijvigheid in de wereld is verdriedubbeld van 1975 tot 2016.

De problemen verbonden aan overgewicht hebben niet enkel betrekking op volwassenen: vorig jaar hadden meer dan 340 miljoen kinderen en pubers overgewicht en waren zelfs zwaarlijvig. Sinds 1975 is het percentage jongeren met gewichtsproblemen bijna vervijfvoudigd.
Tegenwoordig zijn er meer mensen met overgewicht of obesitas in de wereld dan mensen die lijden aan ondervoeding, en dit geldt wereldwijd, met uitzondering van sommige delen van Sub-Saharaans Afrika en Azië.

Verder lezen?
Lees bij Technogym nog meer over waarom de campagne zo belangrijk is en wat het ons als samenleving nog allemaal gaat brengen.