5 jaar geleden

Gezondheidsapps: stappenteller is het populairst

5 jaar geleden
Gezondheidsapps, ze komen er steeds meer en worden ook steeds belangrijker in het dagelijks leven van mensen. Een gezonde leefstijl met genoeg bewegen, sporten en gezonde voeding, je kunt het allemaal uit een app halen. Maar welke gezondheidsapp wordt nou het meest gebruikt. 

De helft van de Nederlanders gebruikt tegenwoordig één of meerdere gezondheidsapps. De stappenteller is daarbij de absolute favoriet. Maar liefst 23 procent van de Nederlanders gebruikt deze gezondheidsapp het meest. Ook voedingsapps (elf procent) en EHBO-apps (negen procent) zijn populair. 

Dit blijkt uit een onderzoek van Patientline, uitgevoerd door Panelwizard, onder 1.000 consumenten. Aan de hand van het onderzoek stelde Patientline een top tien van de meest gebruikte zorg-apps samen en geeft uitleg.

1. Stappenteller (23%)
Hoewel stappentellers vaak voor de lol worden gebruikt, is het voor veel mensen ook een middel dat ervoor zorgt dat ze genoeg lichaamsbeweging krijgen. 

2. Voedingsapps (11%)
Genoeg gezond eten binnenkrijgen, is voor veel mensen lastig. Gelukkig bestaan er genoeg apps die je helpen bewuste voedingskeuzes te maken. 

3. EHBO-apps (9%)
Wat moet je doen als een iemand zich verslikt of, nog ernstiger, een hartaanval krijgt? Verschillende apps kunnen je in dit soort situaties uit de brand helpen. 

4. FitBit-app (8%)
Via de Fitbit-app kun je zien hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrandt. Je kunt de inname van voeding registreren, sportactiviteiten opslaan en hartslag, stressniveau en slaappatroon meten. 

5. Slaapanalyse-apps (8%)
Ben jij vetrokken zodra je hoofd het kussen raakt of ben jij zo iemand die nog urenlang ligt te piekeren? Hoeveel uur slaap je nou daadwerkelijk en hoe diep is die slaap dan? Slaapanalyse-apps vertellen het.

6. Hartfunctie-app (7%)
Hartfunctie-apps kunnen voor patiënten met hartritmestoornissen erg nuttig zijn. Hiermee kunnen zij hun hartslag monitoren en resultaten naar de dokter sturen. 

7. Mindfulness-app (5%)
We willen allemaal bewuster leven en een gebalanceerd bestaan hebben en dat zie je terug in de hoeveelheid beschikbare mindfulness-apps.

8. Thuisarts-app (5%)
Griep, hoofdpijn of kneuzingen: de thuisarts-app vertelt je wat je het beste kunt doen bij deze klachten. Je vindt er informatie over specifieke aandoeningen.

9. Stoppen-met-roken-app (2%)
Veel mensen hebben de intentie om (uiteindelijk) te stoppen met roken, maar kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Stopstone, speciaal ontwikkeld voor jongeren, geeft je informatie over de voordelen van stoppen. 

10. Hulp op zak-app (1%)
De Hulp op Zak-app helpt je als je ziek wordt in het buitenland. Je kunt de app ook voor vertrek raadplegen.
Meest recente artikelen