20 february 2019

Afgebrande sportschool Zaandam: van je leden moet je het hebben

20 february 2019
Brand in je sportschool is het laatste wat je als ondernemer wil. Toch overkwam het sportschool de Vechtfabriek in Zaandam zondagavond. Zowel de eigenaren als de leden zijn aangeslagen en willen de sportschool zo snel mogelijk weer herstellen.

Om de woord bij de daad te voegen, kwamen zondag en maandag een grote groep leden helpen bij het schoonmaken en opruimen van de schade. Eigenaar Dave Brouwer is maar wat blij met de hulp dat hij van zijn leden krijgt, zo vertelt hij bij Hart van Nederland. 
De sportschool biedt vechtsporten aan zoals kickboksen en Pensak Cilat, een Indonesische vechtsport. Dave doet al 34 jaar aan Pensak Cilat en heeft er zelfs prijzen mee gewonnen. “Ik kon er op een gegeven moment geen geld meer mee verdienen dus besloot ik mijn eigen sportschool op te zetten.”  De prijzen die hij en zijn leden hebben gewonnen met de vechtsport zijn ook verloren gegaan.

Crowdfundingsactie
Dave: “We zijn helaas niet verzekerd omdat de verzekering vindt dat wij in een risicogebied zitten. Er waren veel panden op dit terrein waar de ruiten continu werden ingeslagen of failliet zijn gegaan. Dat betekent dat wij alles uit eigen zak moeten betalen.” Jamie heeft ook een crowdfundingsactie voor de sportschool opgezet, in de hoop dat mensen geld willen doneren voor het opknappen.
Ze hebben in totaal 50.000 euro nodig om de boel op te knappen en nieuw meubilair aan te schaffen.
 
Meer bij Hart van Nederland

>
Meest recente artikelen