5 jaar geleden

Fitness: kameleon van de Nederlandse sport

5 jaar geleden
Fitness is in circa drie decennia uitgegroeid tot de meest beoefende sport van Nederland én de grootste werkgever in de sport. De omzet van fitnesscentra stijgt al jaren en bedroeg in 2017 maar liefst 728 miljoen euro. En met de toegenomen behoefte aan een gezonde levensstijl lijkt het eind van de groei voor de fitnesssector nog niet in zicht.

Inmiddels doen drie miljoen Nederlanders wekelijks aan fitness. Ter vergelijking: het aantal fitnessbeoefenaren is ruim twee keer zo groot als het ledental van de KNVB, de grootste sportbond van Nederland.

De fitnessbranche is uitgegroeid tot een volwassen sector, stelt Paul Hover, senior onderzoeker bij het Mulier Instituut. "De kracht van de sector schuilt in de combinatie van de grootte van het aanbod en de diversiteit aan fitnessvormen. Fitness is in enkele decennia enorm snel gegroeid. De groei van de fitnessdeelname komt met name van de groepen die eerder ondervertegenwoordigd waren: mannen, 65-plussers en personen met lagere inkomens. Daarmee is de fitnessdeelname in Nederland verder gedemocratiseerd."

Lees het hele artikel op sportnext.nl
Meest recente artikelen