Nieuws

06-11-2018 01:24

Reaxing – het nieuwe functionele trainen

Reaxing heeft als eerste merk ter wereld innovatieve trainingsmethoden en  producten heeft ontwikkeld met de Sudden Dynamic Impulse technologie. Reaxing training is gebaseerd is op het geleidelijk vrijgeven van gecontroleerde impulsen, door licht, geluid en tastbare stimuleringen en/of motorische interferenties. 

De atleet of patiënt wordt zo gedwongen om neuromusculaire reacties snel te activeren. Deze onvoorspelbaarheid verhoogt trainingsprestaties kwalitatief en kwantitatief. Als gevolg hiervan verbeteren sportprestaties, metabolisme, het reactievermogen van de spieren en betrouwbaarheid van posttraumatisch herstel aanzienlijk. 

Daarnaast verlaagt het de kans op blessures omdat de Reaxing training veelzijdig en makkelijk aanpasbaar is met betrekking tot uithoudingsvermogen en kracht. Deze eigenschappen maken de training geschikt voor iedereen.

Drie kernbegrippen
Er zijn drie Reaxing kernbegrippen: Sudden, Dynamic en Impulse. Daarnaast is het doel van Reaxing: train your senses to improve your performances. Wat er ontbreekt aan conventioneel trainen is eenvoudig: Het mist het onvoorspelbare element dat altijd aanwezig is tijdens het sporten en in het dagelijkse leven. Door middel van de drie kernbegrippen leggen we de kern van Reaxing Training uit en behalen we ons doel: To train your senses to improve your performances.REAX BOARD
Reax Board is een ‘slimme’ vloer die plotselinge veranderingen kan veroorzaken en reproduceren tijdens de motorische activiteit. De trainingsoplossingen zijn eindeloos. Standaard oefeningen, uitgevoerd onder stabiele en voorspelbare omstandigheden, worden onvoorspelbaar, veel leuker en vooral effectiever. Alle spieren worden geactiveerd en de focus moet altijd hoog en stabiel worden gehouden.REAX LIGHTS
Een innovatief lichtsysteem ontworpen om de reactietijd te analyseren en te verbeteren. Reax Lights traint je reactiesnelheid en wendbaarheid en kan worden toegepast in fitness, sport en revalidatie. Het systeem is ook perfect voor recreatieve activiteiten voor kinderen.REAX CHAIN
Reax Chain bestaat uit flexibele en verstelbare ringen. Het kan worden gebruikt op vele manieren zoals een kettlebell, een battle rope, een barbell etc. Het is dynamisch onvoorspelbaar, flexibel, draagbaar, zacht, veilig en ruimtebesparend. Dit functionele voorwerp zal de traditionele training tenietdoen.

Reax Chain is verkrijgbaar in verschillende gewichten en kan worden gecombineerd met een eindeloos aantal oefeningen, die elk gebruik maken van, dynamiek, centrifugale kracht en progressieve weerstand. Perfect voor groepsactiviteiten, maar ook voor degenen die willen trainen met hun PT, rustig thuis of in het park. 

Probeer REAXING uit op de FitFair op 24 & 25 november, of bezoek onze site www.bodybowhealthcare.nl