Nieuws

04-11-2018 19:26

Verkoop wearables blijft stijgen

Het afgelopen kwartaal zijn er wereldwijd  veel meer smartwachters verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Er was een stijging van 67 procent tot ongeveer 10 miljoen smartwatches het afgelopen jaar. Vooral Apple verkocht meer! 

Dat stelt marktanalist Strategy Analytics op basis van een onderzoek dat het heeft uitgevoerd op de markt voor smartwatches. De fabrikanten zelf hebben hun precieze verkoopcijfers niet publiekelijk vrijgegeven. Ook heeft de analist alleen de verkopen van smartwatches geteld, en niet van andere wearables zoals fitnesstrackers en slimme armbandjes. Daardoor komt bijvoorbeeld Xiaomi niet in de lijst voor.

De onbetwiste marktleider is Apple, die onlangs nog de vierde generatie van zijn Watch uitbracht. In het afgelopen kwartaal werden er in totaal 4,5 miljoen stuks van de Apple Watch verkocht. Op nummer twee staat Fitbit, met ongeveer 1,5 miljoen verkochte wearables. Met name de Versa zou goed verkopen. Op de derde plaats staat Samsung, met 1,1 miljoen verkochte wearables, waarbij vooral de Galaxy Watch het goed doet. Die zorgt voor bijna een verdubbeling van de verkopen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Garmin heeft het zwaarder. Ze leverde het afgelopen kwartaal 0,8 miljoen stuks, en dat is iets meer dan de 0,6 miljoen van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Overige fabrikanten leverden 2,1 miljoen stuks in totaal, en dat is aanzienlijk meer dan de 1,2 miljoen van vorig jaar.
 

Global Smartwatch Shipments (Millions of Units) Q3 '17 Q3 '18
Apple 3.6 4.5
Fitbit 0.0 1.5
Samsung 0.6 1.1
Garmin 0.6 0.8
Others 1.2 2.1
Total 6.0 10.0