Nieuws

29-10-2018 14:39

Petitie: geen btw-verhoging in de sport

Is het mosterd na de maaltijd of kunnen we er als sector toch nog wat aan doen? Deze vraag hangt sowieso tot het einde van het jaar nog boven de btw-verhoging in de sport. Genoeg reden voor een groep fitnessondernemers om toch nog maar eens een petitie te starten tegen de btw-verhoging. 

De petitie is inmiddels al door meer dan 10.000 mensen ondertekend en staat nog steeds open. Zij stellen: “De btw-verhoging van 6% naar 9% maakt o.a. sport duurder. De verhoging is in strijd met de ambitie van de overheid om een gezonde leefstijl te stimuleren. De ziektezorg kent geen btw. Dit moet ook gelden voor preventieve zorg als gezonde voeding en sport. Oftewel: échte gezondheidszorg!”

De oproep 
Wij consumenten en ondernemers die preventieve gezondheidszorg bereikbaar willen houden en bevorderen
 
constateren
•    De overheid wil dat wij een gezonde leefstijl nastreven. Het duurder maken van o.a. sport met de btw-verhoging is hierin tegenstrijdig.
•    Sportcentra zijn een onmisbaar onderdeel van de preventieve gezondheidszorg. Vele miljoenen mensen zijn met een eigen investering, zowel in tijd als geld, bezig met hun gezondheid.
•    Mensen die bewust investeren in hun gezondheid worden hiermee financieel gestraft.
•    De ziektezorg kent geen btw.
 
en verzoeken
om zowel sporters als sportcentra te belonen voor hun bijdrage aan preventieve gezondheidszorg met een btw-verlaging in plaats van een verhoging.

Zelf ondertekenen?
Steun jij deze petitie ook? Dan kun je de petitie tot 17 januari nog ondertekenen. De initiatiefnemer van de petitie is Han de Hair, van de Exclusieve sportcentra. Dit kan op petities.nl.