Nieuws

29-10-2018 14:42

Pokémon GO wordt een fitness-app met Google Fit-integratie

Pokémon Go krijgt een nieuwe integratie met Google Fit, waarmee de stappen die worden geregistreerd in Fit ook in het spel een betekenis krijgen.

Pokémon Go
Pokémon Go is niet het traditionele spel waarbij je languit in de zetel zit en vervolgens boze vogels katapulteert of surft op de snelweg over het verkeer. In het populaire spel van Niantic moet je de wijde wereld verkennen op zoek naar 'Pokéstops' om nieuwe items te krijgen en 'Gyms' om de plaatselijke gym-leider van de troon te stoten.

Die stops bevinden zich in de echte wereld, en hoewel je ook in je auto kan stappen om even die Snorlax aan het gemeenteplein weer naar huis te trappen, moedigt het spel je aan om te voet te gaan. Je krijgt namelijk regelmatig eieren die je moet uitbroeden om nieuwe Pokémon te krijgen, en een Pokémon breekt pas uit zijn ei na een aantal stappen. 

Fitness-app?
In beperkte mate zou je Pokémon Go vandaag al een fitness-app kunnen noemen omdat er een duidelijke stimulans is om te bewegen en stappen te zetten. Niantic pakt uit met cijfers die tonen dat Pokémon GO-spelers dit jaar zo'n 53 procent meer bewegen tijdens het spelen van het spel dan dat ze dat in 2017 deden. Toch wil de ontwikkelaar meer doen, en het stelt de nieuwe Adventure Sync-feature voor. Pokémon Go gaat daarmee de gegevens van je stappen die in Google Fit worden verzameld, gebruiken in het spel. 

Als je de feature activeert worden je dagelijkse wandeling tijdens de lunchpauze of het joggen in de vroege ochtend meegeteld als activiteit in Pokémon GO. De activiteit zal invloed hebben bij het broeden van eieren en je zal ook op andere beloningen kunnen rekenen. Bovendien komen er wekelijkse doelstellingen voor spelers, en krijgen spelers ook op die manier beloningen.

Beschikbaarheid
Hoewel Niantic Adventure Sync heeft aangekondigd, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt wanneer we de feature mogen verwachten in het spel. Het zegt alleen de functie binnenkort beschikbaar wordt.