Nieuws

10-10-2018 09:27

'Nike en Strava gaan consumenten dankzij apps en wearables nog veel beter begrijpen'

Dit is een interessante ontwikkeling voor eigenaren van sportscholen en voor andere fitnessondernemers.  Zeker omdat de nieuwegeneratie fitnessapps en wearables gebruikers voorziet van persoonlijke, gedetailleerde en directe feedback over hun sportprestaties en gezondheid. Zowel interessant voor de sporter, ondernemer als het bedrijf dat de wearables levert. 

Want dit soort devices stellen vrijwel alle grote sportmerken in staat meer data te verzamelen over hun klanten. Tijdens de SPORTNEXT Seminar ‘data en technologie in de sport’ op 5 november kijken we onder andere naar de huidige stand van zaken rond technologie en data en de impact hiervan op ons (sportieve) leven. Dr. Lukasz Piwek, één van de keynote speakers op het seminar, laat zijn licht alvast schijnen over de toekomst van fitnessapps en wearables. Zeker interessant voor fitnessondernemers die graat willen weten ‘welke kant het nu opgaat’. 

Enorme vlucht genomen
Het gebruik van wearables en fitnessapps heeft het afgelopen decennium een enorme vlucht genomen. Volgens onderzoeksbureau Statista waren er in 2016 wereldwijd al 325 miljoen connected wearable devices. De verwachting was twee jaar geleden dat dit aantal zou groeien tot maar liefst 830 miljoen in 2020. De introductie van (nieuwe) smartwatches was een belangrijke katalysator voor de verwachte groei.

Wearables en smartwatches worden steeds geavanceerder en in potentie kunnen deze apparaten bijdragen aan een goede gezondheid, preventie van en het omgaan met chronische ziektes.

Digitale wereld
"We leven in een wereld waar de digitale technologie steeds dichter bij het menselijk lichaam komt", stelt Dr. Lukasz Piwek. De data scientist van de University of Bath doet al jaren onderzoek naar het gebruik van wearables en het effect op de gezondheid van mensen. "In de gezondheidszorg zie je dat informatie afkomstig van wearables al wordt gebruikt. Het kan helpen obesitas te bestrijden en mensen een gezondere levensstijl aan te meten. Maar de informatievergaring is nog complex. Er is enorm veel data beschikbaar. Het is de kunst deze big data op de juiste manier te rangschikken en te begrijpen."

Inschrijven of meer informatie? Ga dan naar www.aanmelder.nl/sportnext-seminar/inschrijven