Nieuws

12-09-2018 14:43

Samen een trendbreuk creëren in de toename van overgewicht

EFAA is met Nieuwe Gezondheid Pledge ondertekenaar van ‘Alles is Gezondheid’, geïnitieerd en onderdeel van het Ministerie van VWS Nationaal Preventie Programma. Een van de doelstellingen van VWS is het keren van de groei van overgewicht en diabetes. Wij als fitnessbranche kunnen hier een belangrijke rol in vervullen.

Wij hebben de n kennis in huis, de mensen om te begeleiden, vanuit het hele land te bereiken, alleen zitten we nog niet helemaal op één lijn. Daar is deze ‘Fitness met passie’ workshop een oplossing voor.

Overgewicht en Obesitas richtlijn slechts bij 17% bekend!
Een belofte van EFAA/Nieuwe Gezondheid in de pledge van Alles is Gezondheid, is om bij te dragen aan een trendbreuk in de toename van overgewicht. Daarom hebben we in maart een onderzoek gedaan, hoe bekend de richtlijn overgewicht en obesitas beweegdeskundige is bij fitness professionals. Dat bleek slechts 17% te zijn. Deze richtlijn bevat de essentiële basis om mensen te helpen naar een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl.

Overgewicht en Obesitas beweegdeskundige richtlijn en Motivational Interviewing e-learning cadeau!
Ook motivational interviewing is blijkbaar nog maar bij een klein percentage van de fitness professionals bekend en wordt nog maar weinig toegepast. Deze methode heeft zich echter al meerdere malen (wetenschappelijk) bewezen, zeker in verband met begeleiding van gedragsverandering naar gezonder leven. Onder meer om de Overgewicht en Obesitas beweegdeskundige richtlijn en Motivational Interviewing bekend te maken bij fitness professionals, biedt EFAA de e-learning programma’s van deze twee thema’s cadeau aan de deelnemers van deze workshop.

Inhoud ‘Fitness met passie’ workshops
Deze Fitness met Passie workshops bevatten naast elementen van de Overgewicht en Obesitas richtlijn van NL Actief en Motivational Interviewing, de volgende onderdelen;

  • inhoud Gecombineerde Leefstijl Interventie;
  • de nieuwe voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad;
  • de nieuwe beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad;
  • de Blue Zones principes;
  • werken met Positieve Gezondheid in de praktijk;
  • toepassen van de leefstijlscan;
  • tools om de voeding en beweegrichtlijnen, de leefstijlscan en Positieve Gezondheid visie in de praktijk te toetsen bij leden;
  • de Gecombineerde Leefstijl Interventie coach toolbox.
Duur: De ‘Fitness met Passie’ workshop duurt van 10.30 uur tot 15.00 uur (met een korte pauze).

Locaties en data
08-09-2018 in Venlo, Fit Focus
28-09-2018 in Zevenbergen, SGZ
06-10-2018 in Raalte, Vital center
02-11-2018 in Alphen aan den Rijn, Jawi
17-11-2018 in Lienden, Julien

Hier vind je meer informatie en kun je je inschrijven