Nieuws

05-06-2018 10:52

X-Fittt zoekt ambitieuze sportschooleigenaren

X-Fitt is een nieuwe leefstijlinterventie waar ons land al jaren om schreeuwt. En om van deze schreeuw een waar succes te maken, zoeken ze ambitieuze sportschooleigenaren voor een samenwerking. X-Fitt is een programma dat zich richt op overgewicht, leefstijl en meer bewegen. Resultaatgericht werken en maximale klanttevredenheid staan hierin centraal.

Ooit woog Dave van der Kamp 200kg. Dave deed mee aan het televisie programma The Biggest Loser en viel ruim 60 kg af. Uiteindelijk won Dave zelfs het programma. Waar andere winnaars van programma’s doorgaans net zo snel weer aankomen als dat ze afvielen bedacht Dave in samenwerking met de mensen van zijn lokale sportschool in Arnhem een eigen programma om mensen met overgewicht te helpen; ‘X-Fittt’. Een programma dat eenvoudig toegepast wordt op de sportschool, maar dat zijn visie en werkwijze te danken heeft aan mensen die weten hoe het is om te zwaar te zijn.

3000 instromers
Sinds de start in 2015 zijn er alleen al in Arnhem 3000 mensen ingestroomd in dit succesvolle programma en werden er verschillende varianten van het programma door ontwikkeld. Programma’s speciaal voor kinderen met overgewicht, programma’s voor mensen met diabetes en zelfs programma’s voor mensen die met het basis programma al vele kilo’s kwijt waren geraakt maar vooral niet terug wilden vallen in oude en slechte gewoontes.

In de tussentijd deed de Wageningen Universiteit, in opdracht van het Ministerie van VWS en ZonMw, onderzoek naar deze succesvolle methode en is het wetenschappelijke bewijs geleverd dat de interventie werkt. Inmiddels zijn er gesprekken met Menzis, CZ en VGZ en worden er hier en daar al in gemeentes pilots gedraaid waarbij het programma vergoed wordt door de verzekeraar.

Sportscholen gezocht
Na het succes in Arnhem werd met behulp van het ministerie van Volksgezondheid het programma vanaf de zomer van 2017 ook uitgerold naar andere gemeentes in het land. Het streven van Dave en zijn team is om heel Nederland fit en gezond te maken. Daarom willen wij bij deze een oproep doen aan alle ambitieuze (sportschool) ondernemers die meer willen dan ‘alleen maar’ abonnementen verkopen.

Ben jij sportschool eigenaar of ken jij een sportschool eigenaar die én het verschil wil maken én een nieuwe doelgroep wil bereiken met zijn of haar sportschool? Neem dan snel contact met ons op zodat we een succesvolle samenwerking kunnen starten. Stuur een mailtje naar info@x-fittt.nl.