Nieuws

23-05-2018 12:38

Virtuagym ontvangt investering van 6 miljoen voor verdere groei

Virtuagym, leverancier van een cloudgebaseerd fitnesssoftwareplatform en mobiele apps, haalt een series B-financieringsronde van € 6 miljoen op bij Endeit Capital om de internationale groei van het bedrijf te accelereren.
 
Virtuagym is opgericht door de broers Paul en Hugo Braam en inmiddels uitgegroeid van een startup naar scale-up met meer dan 200 werknemers en kantoren in Amsterdam en Medellín, Colombia. Het bedrijf bedient fitness clubs, trainers en studios in meer dan 80 landen, waaronder de Verenigde Staten en belangrijke Europese markten. Virtuagym gaat de financiering gebruiken voor verdere innovatie en om haar marktpositie in zowel Europa als Amerika te versterken. Daarnaast zal er ingezet worden op specifieke oplossingen voor yoga- martial arts en dansstudio’s.

"Technologie wint aan momentum in de gezondheids- en fitnessbranche", zegt Hugo Braam, CEO van Virtuagym. "Ik denk dat wij al 10 jaar voorop lopen met nieuwe technologie in deze industrie en het is mooi om te zien dat de markt eindelijk het belang van innovatie begint te onderschrijven. We zijn erg verheugd met de samenwerking met Endeit Capital. Ze hebben veel ervaring in het internationaal opschalen van tech bedrijven en zijn daarnaast ook experts op het gebied van software en content. De nieuwe ronde samen met inhoudelijke steun van Endeit gaat ons zeker helpen de internationale uitrol te versnellen. Daarnaast blijven we flink investeren in innovatie om onze positie als de industrie-innovator te behouden."
 
Hubert Deitmers, medeoprichter en managing partner van Endeit Capital: "Technologie verandert de wijze waarop consumenten omgaan met hun gezondheid en fitnessaanbieders. We geloven dat Virtuagym een unieke positie heeft om hierop in te spelen. Met hun innovatieve en brede suite aan oplossingen voor fitnesscentra, trainers en studio's, heeft Virtuagym zowel in Europa als de VS al flinke tractie in deze grote en groeiende markt. Dit, samen met de visie en ambitie van de oprichters en het team, overtuigde ons om Virtuagym mee te helpen opschalen en uit te bouwen tot een wereldwijd leidende speler in deze markt. "


Over Virtuagym
Virtuagym levert een innovatief fitness software platform voor leden engagement, coaching en club management. Het platform bestaat uit een compleet ecosysteem van geïntegreerde mobiele apps met oplossingen voor trainings- en voedingsbegeleiding, het volgen van progressie, online coaching, leden- en stafadministratie, roosteringssoftware, online aanmelden, betalingen, toegangscontrole en meer. Verder omvat het een breed scala aan connecties met een verscheidenheid aan partners om klanten in staat te stellen hun hele bedrijf met het systeem te verbinden.
 
Met 200+ werknemers en kantoren in Amsterdam, Nederland en Medellín, Colombia, ondersteunt Virtuagym meer dan 11 miljoen consumenten, 4.500 gezondheidsclubs en 25.000 trainers over de hele wereld, waaronder fitnessketens Basic-Fit (NL), Xercise4Less (VK), diverse YMCA’s (VS) en XSport (VS). Ga voor meer informatie naar www.virtuagym.com

Over Endeit Capital
Investeringsmaatschappij Endeit Capital, opgericht in 2006, verstrekte tot heden groeikapitaal aan 30 Europese Internet scale-ups. Endeit Capital focust op pan-Europese “Connected Consumer” bedrijven in digitale media/marketing, adtech, e-commerce en enterprise diensten en ondersteund hen actief om leidende spelers te worden in hun industrieën. Met kantoren in Amsterdam (NL) en Hamburg (DE), heeft Endeit Capital investeringen in 6 Europese landen.

Enkele recente investeringen zijn het Duitse Chronext (platform in aan- en verkoop van luxe horloges), het Engelse bedrijf Blis (locatie gebaseerd adverteren), het Nederlandse Roamler (crowdsourcing), het Duitse Gastrofix (gastronomie point-of-sale oplossingen), het Oostenrijkse TourRadar (reisplatform multi-day tours) en het Belgische bedrijf RIAKTR (big data apps). Succesvolle recente verkopen zijn het Duitse Contorion (vakwerk gereedschappen platform, aan Hoffmann Group), het Engelse Unruly (advertentie video engagement platform, aan News Corp) en het Nederlandse Metrixlab (online market research platform, aan Macromill).

Voor meer informatie zie endeit.com
 
Informatie over de auteur

Pieter Verschuren | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Virtuagym | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Amstelplein 38
1097 DZ
Amsterdam
Nederland