Nieuws

14-05-2018 13:30

Boksen als je blind of slechtziend bent? Ja, dat kan echt!

Voor mensen met een handicap of beperking wordt sporten gelukkig steeds toegankelijker. Belangrijk hierin is het initiatief Uniek Sporten van het Fonds Gehandicaptensport. Op hun website kwamen we ‘boksen voor blinden en slechtziende mensen tegen’.

Een mooie training speciaal voor als je blind of slechtziend bent. Want ja ook dan kan je boksen! Antoine Schutte heeft zijn sportschool in Nieuwerkerk aan den IJssel ingericht met gekleurde bokszakken, zodat deze doelgroep daar helemaal los kan gaan. Ter inspiratie delen we graag het artikel van unieksporten.nl

Antoine Schutte is een ervaren vechtsporttrainer die twee jaar terug de sportschool No Limits oprichtte. Daar geeft hij bokstraining en andere vechtsporten aan mensen met en zonder een beperking. In zijn sportschool trainen nu ongeveer 25 sporters met allerlei beperkingen tussen sporters zonder beperking. Dat vindt Antoine belangrijk, want zo is iedereen gelijk.

Antoine vertelt hoe dat een tijdje terug ging met een slechtziende jongen die bij hem kwam voor bokstraining. "Ik heb hem eerst vier extra trainingen gegeven waarbij we extra aandacht gaven aan stoottechniek, traptechniek, conditie en de omgeving. Ik gaf hem ook allerlei oefeningen als huiswerk mee."

Lees hier de rest van het artikel.