Nieuws

11-05-2018 17:52

Eerst Rug Therapie Centrum by Dr. WOLFF geopend in Nederland

Circa 40 procent van de volwassenen in ons land krijgt op zekere duur te maken met rugpijn. Veel mensen met rugpijn vinden echter geen baat bij de traditionele fysiotherapie of training en krijgen de pijn ook niet met medicijnen onder controle.

Een van de meest voorkomende oorzaken van rugpijn is dat er onvoldoende segmentale stabilisatie van de afzonderlijke rugwervels is ten opzichte van elkaar. Onder segmentale stabilisatie verstaat men de musculaire veiligstelling van de positie van de wervels ten opzichte van elkaar door de diepliggende buik- en rugspieren. Deze spieren zijn geen grote sterke spieren, maar kleine sensibele spieren die de afzonderlijke wervels in de juiste positie zetten en op die manier de tussenwervelschijven beschermen tegen foutieve belastingen.

Bij rugpatiënten worden deze diepliggende (buik- en rug)spieren verwaarloosd met vaak fatale gevolgen. De spieren kunnen dan hun unieke functie, de bescherming van de wervelkolom en tussenwervelschijven (bij tillen, vallen etc.) niet meer uitoefenen. In dat geval moeten deze kleine spieren weer gericht getraind worden. Met de traditionele therapiemethodes of met fitnesstraining kan men deze spieren niet trainen. De diepliggende buik-en rugspieren kunnen alleen in het gebied van de „neutrale Zone“ doelgericht aangesproken en efficiënt getraind worden.

Het Back Therapy Center by Dr. WOLFF biedt hiervoor een oplossing en beschikt over speciale apparatuur met sensoren, waarmee men voor het eerst deze spieren zeer efficiënt kan trainen. De apparatuur geeft d.m.v. een terugkoppeling via een display aan of de trainingsbeweging correct in de „neutrale zone“ wordt uitgevoerd. Kleine en verfijnde coördinatieoefeningen zorgen voor het gewenste resultaat en maken deze therapievorm veel efficiënter en duurzamer dan vele andere.

Enrico en Nicole van den Beuken van fitnesscentrum Sporthelden in Panningen hebben de primeur om dit concept als eerste in Nederland aan te bieden. Medio mei starten zij met het Rug Therapie Centrum voor mensen met (chronische) rugklachten.

Dr. WOLFF Sports & Preventie is al sinds 1993 actief op het gebied van preventie van rugklachten. Rugklachten komen ongelofelijk vaak voor en herstel vereist gerichte training, controle en monitoring. Dr. Hartmut Wolff ontwikkelde hiervoor diagnostische- en trainingssystemen welke toonaangevend zijn in Europa. Het Dr. Wolff rugcircuit biedt naast specifieke apparatuur een compleet concept dat volgens de laatste inzichten rugklachten verbetert en voorkomt.

Bekijk voor meer informatie onderstaande video (in het Duits) of bezoek de website