Nieuws

16-03-2018 22:31

eGym lanceert nieuw trainingsprogramma 'Metabolic Fit' op FIBO

Tijdens FIBO lanceert eGym een gloednieuw trainingsprogramma: Metabolic Fit. Dit nieuwe programma is speciaal gericht op verbetering van de gezondheid van o.a. type 2 diabetespatiënten. Metabolic Fit laat sporters veilig en verantwoord trainen met relatief weinig gewicht, een lange belastingstijd en veel herhalingen.


Marco Vonk, managing director Matrix Fitness: “Als exclusief distributeur en partner van eGym zijn wij blij met dit nieuwe trainingsprogramma. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes, waarvan de meeste type 2. Met het nieuwe eGym trainingsprogramma zijn fitnesscentra in staat om een nieuwe doelgroep te benaderen en te ondersteunen.”

Om het effect van dit nieuwe trainingsprogramma te testen heeft eGym in samenwerking met de Universiteit van Leipzig gedurende zes maanden 23 type 2 diabetespatiënten gevolgd. In deze testperiode trainden de deelnemers 2 tot 3 keer per week. Tegen het eind van dit onderzoek werd bij de deelnemers een significante vermindering van het bloedglucoseniveau geconcludeerd. Bij 9 deelnemers was deze vermindering van het bloedglucoseniveau dermate groot dat zij niet langer werden beschouwd als diabetespatiënt.

Vonk vervolgt: ”Fitnessclubs en ook fysiotherapiepraktijken zijn vanzelfsprekend bijzonder geschikt deze doelgroep te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Doordat gebruikers (en begeleiders) inzicht hebben in hun vooruitgang, blijven ze gemotiveerd, wat de resultaten natuurlijk alleen maar ten goede komt.”

Meer weten? Kom dan langs op de Matrix stand (hal 6) of eGym stand (hal 7).
Nog geen gratis entreekaart? Vraag dan vouchercodes aan via marketing@matrixfitness.nl waarmee je je registreert voor een gratis entreekaart. Max. 4 vouchercodes per onderneming. 
Informatie over de auteur

Matrix Fitness | | 0302445435 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Matrix Fitness | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Vleugelboot 14
3991 CL
Houten
Nederland