4 maanden geleden

Fitfair 2019: unieke ‘vrijdag businessdag’ maakt het verschil

4 maanden geleden

Fitfair in de Jaarbeurs maakt zich alweer op voor de derde editie. En deze jaargang belooft nog interessanter en spectaculairder te worden dan voorgaande jaren. Met een zorgvuldig samengesteld programma van sprekers en een beursvloer die groter is dan ooit, is er voor iedere fitnessdoelgroep genoeg te halen en brengen. Verder zijn op de vrijdag de uitreiking van de Dutch Fitness Award en de BodyLIFE innovatie award.

Uit de afsluitende enquête van de vorige editie kwam naar voren dat er meer aandacht mag zijn voor de fitnessondernemers. Met deze feedback is de organisatie aan de slag gegaan. Het resultaat: de vrijdag is nu een speciale businessdag, waarop de focus volop op de vraagstukken en uitdagingen van fitnessondernemers ligt. Deze aandacht zie je terug in het programma, de side-events en de keynotespeakers.

De ‘vrijdag businessdag’
Voor Fitfair 2019 is er met de vrijdag businessdag goed geluisterd naar de feedback. Een logische en nodige stap volgens Karen Euser van Fitfair. “Omdat we ons nu op vrijdag focussen op de fitnessondernemers, zijn we ook een dag in de week opgeschoven. Voorgaande jaren was Fitfair altijd op zaterdag en zondag, maar dit jaar op vrijdag en zaterdag.”

Karen: “Let op: dit betekent niet dat de vrijdag niet interessant is voor de fitness fanatics of de PT-ers en instructeurs. Of juist andersom, dat de zaterdag niet interessant is voor de fitnessondernemers. Ook op de zaterdag hebben we natuurlijk een interessant programma voor ondernemers. De beursvloer is beide dagen hetzelfde, alleen ziet het programma er op de vrijdag anders uit. Een voorbeeld: op vrijdag verzorgt Radmilo Soda van Exercitium een lezing over zijn ondernemerservaringen en op zaterdag verzorgt hij een aantal work-outs en gaat hij in op zijn eigen trainingsvormen.”

Zorgvuldig samengesteld programma
Het programma voor de vrijdag is dit jaar samen met de partners zorgvuldig samengesteld. Hierbij ligt de focus, waar mogelijk, op de vraagstukken en uitdagingen van de fitnessondernemers. Fitfair brengt graag een aantal bijdragen onder de aandacht:

Start2Move en LAPT: zij verzorgen een eigen zaal en nemen de bezoekers in verschillende lezingen mee in de uitdagingen die fitnessondernemers anno 2019 tegenkomen. Zoals ‘de rol van de PT’er van de toekomst’, ‘hoe we als fitnessbranche een vuist maken tegen kanker’ en ‘hoe je van trainer transformeert in een succesvolle ondernemer’.

HiddenProfits: vanuit hun unieke expertise gaan ze aan de slag met het thema: ‘Zó bouw je in 2020 een florerende Fitness Business! En dat op basis van data en cijfers.’ In hun vier lezingen gaan deskundigen met praktische tips en tricks in op strategie, marketing, sales en het sturen op cijfers. Het doel: leren en jezelf ontwikkelen voor een succesvol ondernemersjaar 2020.

Fit as Faq: vragen staat vrij, zeker in de lezingen van het collectief Fit as Faq. Een van de sprekers is Juul Bakker. Hij gaat dieper in op het opbouwen van je onderneming als trainer en PT’er. Hoe bouw je je organisatie op, hoe verdien je geld en welk verdienmodel is passend? Hij gaat ermee aan de slag en deelt unieke inzichten.

Matrix Fitness: Matrix ziet én ervaart de toegevoegde waarde van Fitfair. Het groeit inmiddels uit naar een collectief gedragen event, waarbij het inspireren van de fitnessondernemer voorop staat. Want fitness een nog groter succes maken, dat kunnen we niet alleen! Daar gaat Matrix Fitness voor.

NL Actief: zet in haar eigen ruimte volop in op kennis delen, inspiratie en ondernemers en professionals sterker maken. Bij hen draait alles om ‘meet the future of fitness’, met als krachtige ondertitel: ‘Fitfair 2019 leefstijlclub van de toekomst’. Om extra toegevoegde waarde aan de leden te bieden, vindt de NL Actief ALV plaats op Fitfair.

Lijfstijlcoaches: verschillende sprekers gaan in op de (sales)vraagstukken die nu actueel zijn in de branche. Bijvoorbeeld Freek Verbeet die vertelt over ‘Obese, een enorme omzetkans’, of Paul Lammers die de formule verklapt voor het ‘perfect programmeren in één minuut'.

Interessante keynotespeakers
Fitfair heeft zelf ook een aantal keynotespeakers uitgenodigd. Karen: “Persoonlijk kijk ik uit naar de lezing van Sander van den Born, van de succesvolle keten Goodlife fitness. Hij heeft een interessant verhaal over groeien in onze sector en hoe hierbij tegenwoordig de digitale customer journey leidend is. Vanuit mooie praktijkvoorbeelden geeft hij veel nieuwe inzichten.”

“Een andere interessante spreekster is Lexia Emerenciana. Zij gaat in ‘op de vijf gouden strategieën voor ledenbehoud’. De grote vraag die zij beantwoordt: hoe voorkom je dat leden na drie maanden al weer stoppen? Deze groep leden kost alleen maar geld in plaats van dat ze renderen. En hier is zeker verandering in te brengen. Dus na haar bijdrage ga je met het nodige ‘huiswerk’ naar huis.”

Aanmelden voor fitnessondernemers
Fitfair vindt dit jaar plaats op 22 en 23 november in de Jaarbeurs Utrecht. De kaartverkoop is al gestart. Op fitfairjaarbeurs.nl/tickets kun je tickets kopen. Op de website vind je ook de aanwezige exposanten. Zodra het programma compleet is, zal deze op de website worden geplaatst.

Maar voor fitnessondernemers is er meer. Via karen@fitfairjaarbeurs.nl kunnen ondernemers zich aanmelden voor de speciale Fitfair ondernemerslunch. De kosten voor twee personen samen is 15 euro. Het ideale moment om rustig te sparren met andere vakgenoten. Meld je dus aan!

Bedrijf

Fitfair

Laatste artikelen van dit bedrijf