6 maanden geleden

Dutch Fitness Awards: wie worden de winnaars van 2019?

6 maanden geleden
Op 22 november is het weer zo ver: dan worden de felbegeerde Dutch Fitness Awards uitgereikt op Fitfair 2019. Tot 30 oktober kan iedereen via www.dutchfitnessawards.nl op zijn of haar favoriete Fitnessclub of Personal Trainer stemmen. De fitnessclubs en personal trainers maken kans op een Dutch Fitness Award in hun gemeente, per provincie en een vakjury wijst landelijke winnaars aan.

Fitnessclubs en Personal Trainers maken in de gemeente waarin zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een Fitnessclub of Personal Trainer kan ook beide titels winnen. De provinciewinnaar wordt bepaald op basis van een combinatie van het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60 procent mee en de gemiddelde waardering voor 40 procent. Er zijn altijd minimaal dertig stemmen nodig om een Award te kunnen winnen. Als je een titel hebt gewonnen dan mag je die sowieso gratis en voor niks voeren. Deelname aan de verkiezing is verder ook geheel gratis.

Fitnessclubs en Personal Trainers met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger ontvangen op 22 november tijdens de Award Uitreiking ook een Gold Award. De verkiezing wordt afgesloten met een feestelijke Award Uitreiking tijdens Fitfair in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de uitreiking kunnen de gemeentewinnaars zich laten huldigen en met hun Award op de foto met Fajah Lourens, o.a. schrijfster van Killerbody-boeken.

Ook ketens kunnen deelnemen aan de verkiezing en strijden om een Keten Award. Je mag maximaal één keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie.

Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen:
 • Een luxe hotelovernachting voor 2 personen
 • Apple Earpods
 • Een wellnessdag voor 2 personen

Op de bedankpagina die je krijgt na het bevestigen van een stem staat een extra winactie waarmee je de volgende prijzen kunt winnen:
Twee vliegtickets naar Ibiza. Aangezien we keuzevrijheid willen bieden met betrekking tot datum, tijdstip en luchthaven van vetrek aan de winnaar wordt dit uitgekeerd in de vorm van een tegoed van 250 euro zodat de winnaar zelf kan boeken.
 • Een gratis dag wellness toegang voor twee personen voor een wellnessresort in het midden van het land.
 • Dinerbon t.w.v. 100 euro
 • Gemeente, provincie en landelijke winnaars

Vakjury

Voor zowel Fitnessclubs als Personal Trainers is er een vakjuryprijs. Ook deze Vakjury Awards worden uitgereikt tijdens de Award Uitreiking op Fitifair op 22 november 2019.

Voor beide categorieën geldt dat een vakjuryprijs alleen kan worden toegekend als de betreffende genomineerde minimaal 30 stemmen heeft behaald bij de publieksverkiezing. Draagvlak bij leden/klanten is natuurlijk belangrijk!

DE VAKJURY 2019 BESTAAT UIT DE VOLGENDE JURYLEDEN

Renata Jarz
Renata Jarz is geen onbekende in fitnessland. Zij is de founder en CEO van House of Workouts. Renata is het brein achter de House of Workouts programma’s XCORE®, BRN® & LXR®, die zij samen met haar team ontwikkelde. Haar passie is Groupfitness en zij adviseert dan ook diverse clubs en fitnessketens op dit gebied. Renata is NASM en ACE personal trainer en runt daarnaast nog met veel plezier haar eigen ladiesgym. Vorig jaar zat Renata al in de jury van de Bodylife Innovatie Awards en dit jaar mogen wij haar verwelkomen als jurylid voor de Dutch Fitness Awards.


Jordey de Joode
Jordey is al bijna 10 jaar werkzaam als bladmanager van bodyLIFE - Europa's nummer 1 fitnessvakblad. BodyLIFE is al 30 jaar (sinds 1988) het toonaangevende vakblad voor de fitnessbranche in Europa. Inmiddels verschijnt bodyLIFE wereldwijd met, naast Nederland en Vlaanderen, ook uitgaven in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Polen, India en China. Als hét vakblad voor fitnessclubs en met hun kennis van en netwerk binnen de branche is bodyLIFE - en Jordey als het gezicht van het magazine - al jaren vaste waarde in de vakjury van de Fitnessclub van het Jaar.

Thomas Hoeven
Thomas Hoeven is Sales Director van Life Fitness Benelux en zodoende verantwoordelijk voor alle commerciële en consumer kanalen in Nederland, België en Luxemburg. Met een achtergrond in bewegingstechnologie en bedrijfskunde startte Thomas 7,5 jaar geleden zijn carrière bij Life Fitness in de EMEA distributor business en was verantwoordelijk voor o.a. Scandinavië, oost Europa en Rusland waarna hij de doorstap maakte in de Benelux. Thomas is vader van 3 en fervent sporter in zijn vrije tijd.

Joan Boelens
Joan Boelens heeft ruim 30 jaar ervaring als sportprofessional. Hij was sportdocent op een middelbare school, ontwikkelde een bewegingscentrum en heeft een adviesbureau. Nu zet hij zich ook in voor het Nationaal Sportakkoord. Hij is het aanspreekpunt voor Regio Noordnamens de landelijke regiegroep van NOC NSF / NL Actief. Zijn taak is ondersteuning en inspiratie bieden aan sportformateurs, lokale adviseurs, lokaleoverheden, bedrijfsleven en andere belanghebbende organisaties.


DE VAKJURY VOOR PERSONAL TRAINERS
De vakjury voor Personal Trainers wordt samengesteld door NL Actief. Ook sturen zij het vakjuryproces aan.

Wil je in aanmerking komen om door de vakjury uitgeroepen te worden tot Personal Trainer van het Jaar? Zorg dan dat je minimaal 30 bevestigde stemmen behaalt bij online stemronde van de Dutch Fitness Awards 2019. Er kan gestemd worden tot en met 30 oktober 2019.

Mail daarnaast uiterlijk 31 oktober 2019 jouw antwoorden op de volgende 5 vragen op 1 A4 dubbelzijdig (Arial lettertype 11) naar info@nlactief.nl
 • Hoeveel unieke klanten heb jij dit jaar getraind?
 • Wat maakt jouw beroep op korte en lange termijn interessant?
 • Welke competenties maakt jouw vak belangrijk als Personal Trainer?
 • Wat is jouw visie op de fitnessbranche?

Motiveer waarom jij door de vakjury uitgeroepen zou moeten worden tot Personal Trainer van het Jaar. Er worden 10 personal trainers uitgenodigd voor een pitch (8 min.) Deze 10 krijgen een plek in het Ezine van NL Actief en de winnaar komt zelfs op de voorpagina! De winnaar wordt bekend gemaakt bij de Award Uitreiking van de Dutch Fitness Awards. De vakjuryleden worden bekend gemaakt bij het pitchen.

Organisatie & Partners
De Dutch Fitness Awards 2019 worden georganiseerd door Vote Company, in samenwerking met BodyLIFE, Life Fitness, Personal-Trainer.nl, NL Actief en Fitfair.
Dutch Fitness Awards
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Dutch Fitness Awards I Vote Company

Een ander artikel van dit bedrijf
 • Dutch Fitness Awards 2019 van start