9 september 2019

Vijf redenen waarom instructeurs moeten deelnemen aan fitness events!

9 september 2019

Wist je dat events de perfecte manier zijn om de prestaties en het saam-horigheidsgevoel van je instructeurs te verhogen? In dit artikel legt een aantal groepsfitnessmanagers uit waarom het deelnemen aan events een belangrijke pijler vormen in hun instructeursstrategie.

Les Mills LIVE event

Ze kwamen uit hun militaire helikopter op het dek van de USS Midway en liepen vastberaden het podium op. Ze bekeken de keurig gevormde rijen met rekruten voor hen, kwamen in actie en begonnen de achthonderd man sterke menigte te leiden door een aantal krachtige oefeningen terwijl ze in koor zongen. De energie was duidelijk voelbaar. Ze waren klaar voor combat. BODYCOMBAT! Want dit was geen zeeslag. De leiders waren Les Mills presenters Dan Cohen en Rachael Newsham, en de troep bestond uit groepsfitnessinstructeurs. Dit was BODYCOMBAT op een oorlogsschip het middelpunt van het Les Mills LIVE evenement tijdens de IDEA World Convention 2018 in San Diego.

"Het was ongelooflijk echt indrukwekkend", aldus Micki Stary, Senior Directeur Groepsfitness bij 24 Hour Fitness, die een tochtje maakte in de helikopter met Dan en Rachael. "We zaten op de eerste rij en je voelde de energie overal het was echt heel bijzonder. Een geweldige ervaring, van het begin tot het einde." Onze CEO Chris Roussos was aanwezig samen met het 35-koppige managementteam. Zij waren het er unaniem over eens dat dit de beste fitness ervaring ever was!"

De kracht van evenementen
Niet bij elk evenement voor groepsfitnessinstructeurs vindt er een gigantische workout op het dek van een slagschip van het Amerikaanse leger plaats, maar je kunt er wel vanuit gaan dat het deelnemen aan events erg positief is voor je team. Er zijn vaak genoeg redenen waarom het voor instructeurs niet uitkomt om naar een evenement te gaan er moet tijd vrij gemaakt worden, iemand moet willen invallen en het kan tijd en geld kosten om er te komen. Maar net zoals instructeurs doen bij de leden van hun fitnessclub, werken wij hard om ze te motiveren om naar de evenementen te komen. De aanvankelijke tegenzin om te gaan wordt ook snel vervangen door de voldoening die je hiervoor terugkrijgt. Waarom is het belangrijk voor instructeurs om naar fitness events te gaan? En wat zijn de voordelen voor jouw club? In dit artikel geven we je vijf redenen waarom elke instructeur standaard een aantal fitness evenementen in zijn agenda moet hebben staan.

1. Educatie

Net als atleten zijn de beste instructeurs altijd bezig met hun vaardigheden aanscherpen en op zoek naar manieren om nog beter te worden. Om zich te blijven ontwikkelen, zijn zij vaak aanwezig bij seminars en educatieve sessies op branche evenementen (net als op social media).

In de fitnessbranche, die nooit stil staat, waar wetenschap, technologie en innovatie continu met nieuwe manieren van trainen komen is het van groot belang om up to date te blijven. Of het nu gaat om de nieuwste inzichten over motivatie en psychologie om de leden te blijven motiveren of nieuwe inzichten omtrent technologie, het constant updaten van je kennis is tegenwoordig essentieel als fitness professional. Een geweldige persoonlijkheid hebben is niet genoeg, de sterren die echt opvallen zijn de instructeurs die constant nieuwe inzichten delen met hun leden en die hun huiswerk gedaan hebben.2. Inspiratie

Atleten zijn altijd bezig om hun vaardigheden te verbeteren. Niets geeft hen een grotere boost dan om de allerbeste in hun vak in actie te zien. Bij de beste fitness events zijn de beste trainers en presenters aanwezig om een mega dosis aan inspiratie over te brengen.

Tahoe Mountain Fitness mede-eigenaar en instructeur Holly Hust uit de Verenigde Staten had goede verhalen gehoord over IMMERSIVE FITNESS en reisde daarom de wereld over voor een grote dosis educatie en inspiratie.

"We waren zo benieuwd naar dit nieuwe concept dat we naar het Les Mills LIVE event in Amsterdam zijn gegaan om daar THE TRIP zelf te ervaren,'' aldus Holly. "Wellicht overbodig om te zeggen maar de workout was fantastisch en we werden echt omver geblazen het was zo'n fantastische ervaring!"

De ervaring van het sporten met de beste trai-ners, de pompende muziek uit de speakers en de fantastische sfeer, is de beste manier voor instructeurs om hun skills te verbeteren. Ze ver-laten het evenement met nieuwe energie, klaar om ook hun deelnemers tijdens de les een fan-tastische ervaring te bieden.

3. Team building

Het samen zijn met honderden of duizenden groepsfitnessinstructeurs in één ruimte, kan een groot effect hebben op elk aanwezig individu. Sterker nog, dit kan een groot effect hebben op hoe hecht het team van instructeurs is. Het gevoel van samen beter worden terwijl je aan het genieten bent van 's werelds beste trainers, de energie en het gevoel van saamhorigheid kan grote voordelen opleveren voor de sfeer binnen een team.

4. Netwerken

Naast het hechter worden van het team, bieden branche evenementen ook de mogelijkheid voor instructeurs om hun netwerk te vergroten. Voor Marlin van Hal, Product Manager bij Fitland, zijn de evenementen een belangrijk deel van hun personeel development strategie. "Afgezien van het feit dat het heel waardevol is om in een informele setting met mijn netwerk te spreken, was het MEGA QUARTERLY in Veldhoven vorig jaar een super tof event voor onze trainers.''

"Voor hen is het een geweldige manier om nuttige (en noodzakelijke) educatie te combineren met heel veel plezier. Het geeft instructeurs de mogelijkheid om samen met collega's en mensen met dezelfde passie te genieten van een geweldige beleving. Ik ben ervan overtuigd dat als je medewerkers tevreden zijn, dit de beste manier is om de klanttevredenheid te verbeteren. Daarom bieden wij onze instructeurs de mogelijkheid aan om naar evenementen zoals het MEGA QUARTERLY te gaan."

Voor de rest van het team zal het uitbreiden van hun netwerk hun ogen openen en het zal nieuwe inzichten bieden. Dit helpt om een breder opge-leide fitness professional te worden en het kan ook voor frisse ideeën zorgen over hoe je de groepsfitness beleving voor de leden in jouw club kan optimaliseren."

5. Als instructeurs echt niet kunnen komen

Ondanks onze beste bedoelingen kan het nog steeds voorkomen dat instructeurs om welke reden dan ook niet kunnen deelnemen aan belangrijke events, hoe graag ze dat ook zouden willen. Vergeet niet dat het ook krachtig is om events in je club te organiseren. Ondanks dat de focus hierbij meer bij de leden ligt dan bij de instructeurs, is het voor de teambuilding erg goed en kan het de instructeurs een boost geven.

Het organiseren van events in de club kan geweldig zijn voor de instructeur en nog beter voor je resultaten. Het zijn de ideale gelegenheden om de huidige leden te stimuleren om vrienden mee te nemen en om een PR buzz rondom de club te bouwen. Dit kan resulteren in tientallen nieuwe leden.

Toen de West Wood Club in Dublin onlangs een relaunch evenement organiseerde en THE TRIP lanceerde, ging het hele team aan de slag om een buzz te creëren, met een groot feest en les-sen die de hele dag door werden verzorgd.

"We hadden champagne, bier, promotie filmpjes, chocolade fonteinen, fotografen noem maar op", aldus Karen Polley, operationeel manager bij West Wood Club. "De lancering was echt de sleutel tot het creëren van bewustwording en enthousiasme voor dit nieuwe programma."

"Het heeft een hele nieuwe energie gebracht in de club. Mensen zijn er erg enthousiast over, ze willen het proberen we hebben van THE TRIP een exclusieve les gemaakt, het heeft echt ge-holpen om het imago van onze studio te verbe-teren en het gebruik van de studio te vergroten."

EVENT ALERT

Les Mills MEGA QUARTERLY, zaterdag 9 november 2019, Veldhoven

Kijk voor meer informatie op www.megaquarterly.com.

Auteur

HDD Group

Bedrijf

HDD GROUP

Laatste artikelen van dit bedrijf