Artikel

23-07-2018 09:28

PixOne: compleet ingerichte trainingsbox met koppeling naar PT

Digitalisering blijft aan belang winnen in de sportwereld en Pixformance behoort onbetwist tot de koplopers op dat gebied. Het nieuwste concept van het bedrijf behelst een totaaloplossing voor functioneel trainen die bestaat uit een trainingsbox, de benodigde accessoires en effectieve koppelingsmogelijkheden met een personal trainer. Met de PixOne ga je een ‘alles-ineenbox’ in.

Door: Aart van der Haagen, fotografie: Pixformance

Nog maar enkele jaren geleden verscheen de Pixformance op de markt, een baanbrekende toepassing om gebruikers proactief en effectief te begeleiden in hun trainingen. Het apparaat oogt als een forse smartphone van anderhalve meter hoog, voorzien van een kinetische camera die het lichaam op 26 plaatsen meet. Je logt in met je eigen QR-code en krijgt op basis van een ingesteld programma te zien welke functionele bewegingsoefeningen je moet uitvoeren.

De Pixformance meet en bekijkt je prestaties, geeft live feedback en slaat de gegevens op in de cloud, als basis voor een volgende sessie en om je een beeld te geven van je vorderingen. Hij kan geplaatst worden als standalone voor een complete serie oefeningen achter elkaar of in een circuit met meerdere apparaten en tussenstations naar keuze, bijvoorbeeld step platforms. “Het werkt heel effectief, helemaal wanneer er een personal trainer bij wordt betrokken. Die biedt nu eenmaal een belangrijke toegevoegde waarde in de vorm van motivatie en uiteraard persoonlijke ondersteuning,” geeft sales director Herman Bakker aan. “Daarom introduceren we een nieuwe variant, die deze link versterkt.”130 oefeningen
Het betreft de PixOne, een soort box van ruim tien vierkante meter, met voldoende ruimte om je vrij te kunnen bewegen voor het scherm. De box kenmerkt zich door een trendy look met een industrieel tintje en is naar wens configureerbaar. Achterin hangt een aangepast Pixformance-beeldscherm met de kinetische camera en aan de zijkant bevinden zich rekken voor de accessoires: een rack met dumbells van 1 tot 10 kg, kettlebells van 4 tot 16 kg, medicine balls van 1 tot 7 kg, een Swiss ball en drie elastische weerstandsbanden.

Bakker: “Hiermee kunnen ruim 130 functionele oefeningen worden uitgevoerd en er liggen nog ruim vijftig nieuwe op de plank, waarvan we er elke maand gemiddeld zo’n vijf toevoegen aan de Pixformance. Het concept bevat bij aankoop al twintig kant-en-klare, functionele trainingsprogramma’s, gericht op bijvoorbeeld spieropbouw, afname van de buikomvang, cardio, rekening houdend met rug- en andere klachten. Er zitten oefeningen voor alle lichaamsonderdelen in, waarbij je voor een specifiek werkgebied kunt kiezen. Denk onder meer aan bewegingspatronen, zoals hardlopen, wandelen, springen of roteren. Een andere optie is te kijken naar bepaalde spiergroepen, lichaamsdelen of de focus te leggen op kracht, uithoudingsvermogen, balans, cardio, hoge intensiteit, snelheid en behendigheid.”Grotere doelgroep
Een belangrijke meerwaarde van de PixOne is de makkelijk realiseerbare combinatie met een personal trainer en een bijbehorend interessanter verdienmodel. Bakker: “PT wint aan populariteit. Mensen beschikken over weinig vrije tijd en willen snel en effectief fit worden, wat om een persoonlijk programma en dito begeleiding vraagt. Dat brengt echter een hoog kostenplaatje met zich mee en voor veel sporters past dat simpelweg niet in het budget. Het idee achter de PixOne is dat mensen zelfstandig aan de slag kunnen, met coaching op gezette tijden. Als sportschool verkoop je dan bijvoorbeeld een pakket dat acht keer trainen per maand bevat, waarvan één of twee keer onder begeleiding.”

“We boren nu een grotere doelgroep aan, die deze variant wel kan betalen, dus dat betekent meer potentiële mogelijke omzet voor de eigenaar. Wanneer je een aantal van deze boxen installeert, hoef je daar in principe maar één coach op te zetten. Het concept leent zich goed voor personal trainers die een eigen studio willen opzetten. Je huurt een ruimte van bij wijze van spreken honderd vierkante meter, plaatst daar drie of vier PixOnes in en stelt een zodanige planning op dat je de gebruikers om de beurt persoonlijke aandacht kunt geven. Tussendoor doen ze zelfstandig hun oefeningen, met behulp van de feedback die het apparaat geeft. Wanneer er meer klanten tegelijk bezig zijn met bewegen, betekent dat simpelweg een beter verdienmodel.”Van cruciaal belang
PixOne richt zich in de basis niet op ervaren bodybuilders, maar op de grote groep van mensen die (nog) niet precies weten hoe ze hun doelen moeten behalen. “Ze voelen zich vaak wat onzeker en haken na een reguliere introductie in een sportschool af, doordat de resultaten uitblijven,” aldus Bakker. “In die fase verliezen veel bewegingscentra klanten. Het is van cruciaal belang om samen te evalueren en van daaruit iemand te motiveren. De PixOne biedt dat binnen de Pixformance-softwareomgeving. Als vertrekpunt voert de trainer een eerste lichaamsmeting met behulp van een weegschaal uit, waarna hij alle gegevens opslaat in het platform, ook eventuele beperkingen: zwangerschap, hoge bloeddruk, knie- en rugklachten, noem maar op. Daar kun je het programma omheen bouwen, gebruikmakend van de maatwerkadviezen die het systeem geeft. Na de oefeningen bekijk je samen met de klant de resultaten en laat je het systeem opvolgende metingen uitvoeren, die wellicht aanleiding geven tot lichte veranderingen in het programma. Niet teveel, want dat schrikt mensen af. Zo verkrijg je over een bepaalde periode een mooie lijn in de ontwikkeling van vetpercentages, spiermassa en gewicht. Mensen willen tastbare resultaten zien. Immers, doelen niet behalen vormt voor de meeste klanten een van de hoofdredenen om een club te verlaten.”PixOne App
Mensen die de PixOne gebruiken kunnen thuis in de cloud hun vorderingen bekijken door in te loggen in een persoonlijke omgeving of een app op hun telefoon installeren. Over die laatste zegt Bakker: “Ideaal op vakantie of voor thuis. Daar beschik je waarschijnlijk niet over de juiste accessoires, maar wanneer je met je trainer een aangepast programma afspreekt, blijven er genoeg oefeningen over en daarbij krijg je dezelfde instructievideo’s als op de Pixformance, die je bijvoorbeeld kunt afspelen op een tablet of op een televisie via bluetooth. Daarnaast hebben we voor personal trainers en fysiotherapeuten nog iets anders interessants. Wanneer zij eigen oefeningen filmen en die beelden naar ons sturen, zullen onze experts ze beoordelen en bij goedkeuring op het platform van de klant installeren. Daarmee vergroot je het aantal trainingsmogelijkheden tot in het oneindige.”Nu de PixOne gelanceerd is, gaat Pixformance graag met eigenaren van sportcentra en zelfstandige personal trainers in gesprek om het product te demonstreren en de return on investment samen te berekenen. “Voor de eerste groep kopers houden we een actie, waarbij de klant het systeem onder voorwaarden pas na zes maanden hoeft te betalen! Met de PixOne hebben we ons concept helemaal compleet gemaakt, gericht op een brede doelgroep en op het verbeteren van het rendement van de fitnessondernemer.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie met de PixOne? Of een demo-afspraak plannen? Neem dan contact op met Herman Bakker via Hbakker@pixformance.com of +31 6 81313359.

 
Informatie over de auteur

Pixformance | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Pixformance | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Hauptstrasse 19-20
14624
Dallgow-Döberitz
Duitsland